Nākamais iespējamais Francijas pirmais pāris? Skolotāja un 25 gadus jaunākais skolēns

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ja Emanuels Makrons nākamajā vēlēšanu kārtā tiks ievēlēts, tad Francijas nākamā pirmā lēdija būs 64 gadus vecā septiņu mazbērnu vecmāmiņa Brižita, kura savulaik bijusi Makrona skolotāja.

Brižita, kura ir 25 gadus vecāka par vīru, savulaik bija viņa teātra mākslas pasniedzēja. Viņi iepazinušies, kad Makrons bija vien 15 gadus vecs, raksta «Daily Mail».

«17 gadu vecumā Emanuels man sacīja: «Lai ko tu arī darītu, es tevi apprecēšu!»» Brižita pagājušogad atklāja žurnālam «Paris Match».

Pāris sāka attiecības, kad Makrons bija 18 gadus vecs. Brižita toreiz bija precējusies trīs bērnu māte.

Foto: AFP/Scanpix

Vidusskolas pēdējā gadā Makrons pārcēlās uz Parīzi. Makrons atceras, ka tolaik regulāri zvanījuši viens otram, pie telefona pavadot daudzas stundas.

Savukārt Brižita kādā televīzijas dokumentālajā filmā atklāj, ka Makrons «soli pa solim pacietīgi un neticamā veidā pārvarēja visas pretestības».

Pēc tam viņa izšķīrās no vīra, pārcēlās uz Francijas galvaspilsētu, lai sāktu kopdzīvi. Kopš tā laika abi ir nešķirami. Laulības saitēm savu savienību abi vienoja 2007. gadā, taču Brižita nepārgāja vīra uzvārdā.

Foto: Reuters/Scanpix

Brižita dedzīgi atbalsta Makronu viņa prezidentūras kampaņā. «Es viņu neslēpju,» Makrons šonedēļ atklāja Francijas televīzijā. «Viņa ir man blakus, vienmēr ir bijusi.»

Vienā no kampaņas uzrunām pagājušomēnes pāris uz skatuves saskūpstījās. Pēc tam Makrons sacīja: «Esmu liels viņas parādnieks, jo viņa ir sekmējusi manu attīstību, lai es kļūtu par to personu, kas esmu.»

Sieva nekad Makronam nebūšot «otrajā plānā». «Ja mani ievēlēs – nē, piedodiet, ja mūs ievēlēs, – viņa būs blakus, viņai būs sava loma un vieta.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu