Noslēgusies Vingruma maratona 4. sezona, kam tiks uzvarētāja lauri? BALSO līdz 2. jūlijam!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Šogad 3 dāmas un 3 kungi veselus 3 mēnešus tika mērķtiecīgi vadīti un no sirds tiecās uzlabot savu fizisko formu, veselību un atbrīvoties no liekā svara. Turklāt tas, kā jau ierasts, notika visu acu priekšā – ik treniņu nedēļu ziņojot sociālajos tīklos par savām gaitām, kā to paredzēja noteikumi.

Dalībnieki tika izvēlēti atbilstoši pieteikumu – motivācijas vēstulēm. Maratonistu pienākums bija 3 reizes nedēļā, saņemot treneru padomus, trenēties un pēc vajadzības baudīt SPA veldzi. Viss par brīvu – ņem tik un sporto!

LASI, KATRA "VINGRUMA MARATONA" BLOGU!

TV NET «Egoistes» lasītāji sekoja maratonistu cīņu gaitām. Galvenajai cīņai katram ar sevi par paradumu maiņu, jaunu iemaņu un atziņu veidošanos. Tāds arī bija maratona rīkotāju mērķis: parādīt, kā tas notiek, un iedrošināt ikkatru uzlabot fizisko formu un veselību.

Aizsteidzoties stāstam pa priekšu, varu teikt, ka ieguvēji ir visi dalībnieki, bet lasītāju vērtējumā

viens no viņiem saņems galveno balvu – Vingruma kluba gada abonementu.

Turpinājumā maratona dalībnieku veikums skaitļos un centimetros:

Vingruma maratons

Kurš stāsts ir vairāk jūs aizkustinājis vai motivējis, tam atdodiet savu balsi! BALSO!

Balsošana noslēgsies jau 2. jūlijā!

BALSO PAR "VINGRUMA MARATONA" FAVORĪTU!

LASI, KATRA "VINGRUMA MARATONA" BLOGU!

Dzirdēju jau maratonistus runājam par garderobes maiņu. Tā nu būs vajadzīga visiem. Centimetri sadiluši reizē ar tauciņu izkušanu un muskuļu tonusa izveidošanos.

Patiesu muskuļu pieaugumu izdevies uzrādīt Aivaram. Veselus 1,8 kilogramus.

Tāpat kā Aivars, visi maratonisti var lepoties ar ķermeņa hidratācijas procentu pieaugumu. Ko nozīmē šie procenti, kā tos mēra, un vispār kam visi šie skaitļi?

Tātad, maratona gaitā ik divas nedēļas dalībnieki tika svērti un mērīti ar veselības monitoru, kas ir bioimpedances svaru un Health monitor datorprogrammas komplekts. Šie mērījumi ļāva novērtēt, kā notiek izmaiņas maratonistu ķermeņa struktūrā. Varēja redzēt, kurš ir sācis savu tauku rezervju samazināšanu un kam dilst tikai vērtīgā muskuļu masa. Līdz ar to varēja koriģēt treniņu slodžu intensitāti un uztura plānus, kādi katram tika doti, ceļu sākot.

LASI, KATRA "VINGRUMA MARATONA" BLOGU!

Daži maratonisti bija iedomājušies, ka, nemainot savus uztura paradumus, bet tikai trenējoties trīsreiz nedēļā, izdosies tikt pie panākumiem. Nekā nebija! Ja ikdienas uzturā ir vairāk kaloriju nekā vajadzīgs, un tad vēl, ja slodzes ir pārāk intensīvas, kopējais svars pirmajā brīdī samazinās, bet uz kā rēķina, cik ilgi un ar ko tas parasti beidzas? Tātad - šādi svars samazinās uz muskuļu saplakšanas rēķina, proporcionāli izsvīstā ūdens daudzumam, tai pašā laikā neskarot tauku rezerves! Šāda tievēšana parasti turpinās līdz spēku izsīkumam, dažu nedēļu garumā, un vainagojas ar nodarbību pārtraukšanu un svara atgūšanu ar uzviju...

BALSO PAR "VINGRUMA MARATONA" FAVORĪTU!

Lai tiktu klāt tauku rezervju samazināšanai, uztura kaloritātei ir jābūt pārsimts kaloriju mazāk par dienā nepieciešamo (ko var noteikt ar Veselības monitoru), bet slodzes intensitātei un nodarbību izvēlei vajadzīga zinoša trenera padoms.

Mērījumi maratona gaitā tika gaidīti ar nepacietību, lai redzētu, vai darbs sniedz cerētos augļus.

Bija gan dažas pārtrenēšanās, gan slimošanas, bet kopējiem spēkiem šķēršļi tika pārvarēti. Maratonistiem ieguldot savu neatlaidību un nekautrējoties publikas priekšā diezgan garajos 3 mēnešos, ir izdevušies rezultāti par prieku visiem! Vingruma kluba komanda aizvadīja Maratona norisi visai pacilāti - arī mūs iedvesmo maratonistu panākumi! Un tādēļ - uz tikšanos pēc gada nākamajā Vingruma maratonā!

P.S. Neaizmirstiet nobalsot par maratona uzvarētāju!

BALSO PAR "VINGRUMA MARATONA" FAVORĪTU!

Foto: No personīgā arhīva

Mag.paed. Normunds Rozenšteins

sertificēts fiziskās sagatavotības treneris

Vingruma Klubs

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu