Sipeniece-Gavare: Sieviete vienkārši nedrīkst iziet no mājas «nesavākusies»

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zilgma Kukle / LETA

Jau sesto reizi konference Sieviete biznesā pulcēja Latvijas uzņēmīgākās un drosmīgākās biznesa dāmas, kuras tikās, lai dalītos savā pieredzē, iedvesmotu viena otru un papildinātu zināšanas par sev svarīgām tēmām. Šogad vienkopus satikās teju 300 sievietes, tai skaitā deviņas konferences lektores, kuras dalījās ar savām svarīgākajām dzīves atziņām un iedvesmoja sievietes uzdrīkstēties vairāk.

«Katrai no mums ir dabas dots talants, kas padara mūs īpašas. Mūsu uzdevums dzīves laikā ir atklāt un realizēt šīs spējas, pat ja pagaidām par tām nenojaut. Tas arī ir tas īstais ceļš, kas jāmeklē un kurā jābalsta savs veiksmes stāsts.

Lai, tiecoties pēc sapņiem, mūs pavadītu labs garastāvoklis un enerģija, svarīgs priekšnosacījums ir rūpēties par sevi.

Sieviete vienkārši nedrīkst iziet no mājas «nesavākusies», sliktā noskaņojumā un īgna. Katrai jāatrod to, kas palīdz noskaņoties dienai - mūzika, vingrošana, garšīgas brokastis - tā ir katras pašas izvēle. Un, manuprāt, nevar noliegt arī ārējā izskata nozīmi - sievietei ir svarīgi justies skaistai, un par to ir jārūpējas,» uzskata televīzijas un radio raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare.

Dzimums nav šķērslis

AS SEB banka prezidente, valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere uzsver: «Dzimums nav ne mūsu izvēle, ne sasniegums. Tam nevajadzētu mūs ne mirkli atturēt no savu sapņu īstenošanas un talantu attīstīšanas. Tādēļ ir svarīgi dzimumu neuztvert kā šķērsli un neizmantot par aizbildinājumu, kādēļ kaut kas neizdodas vai nav iespējams. Ja runājam par biznesu, manā pieredzē uzņēmumi, kas abiem dzimumiem sniedz vienlīdzīgas iespējas, spēj visefektīvāk izmantot savu darbinieku talantus un noturēt augstu motivācijas līmeni, kas rezultējas arī labākos biznesa rezultātos. Turklāt Latvija ir pārāk maza un mūsu cilvēkresursi ir pārāk ierobežoti, lai mēs varētu atļauties tos izmantot neapdomīgi.»

Konferencē uzstājās tādas izcilas savas jomas profesionāles kā AS SEB banka prezidente, valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere, finansiste Ilze Jurkāne, televīzijas un radio raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare, baiļu pārvarēšanas un veiksmīgu biznesa un privāto attiecību veidošanas eksperte Laura Dennlere, viesnīcas Hotel Bergs direktore Iveta Sprūdža, Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne, sporta trenere Vlada Musvudaite un SIA MoonCom īpašniece Vineta Brutāne. Kā pārsteiguma lektore par pārmaiņu vadību savā dzīvē un karjerā uzstājās grāmatžurnāla I’mperfekt radītāja Inga Gorbunova.

Lektores stāstīja, kur slēpjas sievietes «superspējas», deva praktiskus padomus, kas veicina panākumus biznesā un dzīvē kopumā, iedvesmoja noticēt sev un savai sirdsbalsij, kā arī pārsteidza konferences dalībnieces, atklāti daloties savā personīgajā pieredzē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu