Karaliene Elizabete II par godu Spānijas karaļa Felipes VI un viņa kundzes, karalienes Letīcijas viesošanās tūrei Lielbritānijā sarīkoja greznu banketu pašā Bekingemas pilī. Svinības apmeklēja visa karaliskā ģimene un citas valstī nozīmīgas personas. Īsta karaļnama parāde: greznas kleitas, mirdzošas diadēmas, sārti baltas smokingu apkakles, cilindri, nozīmīgu apbalvojumu medaļas utt.
Karalienes bankets pulcē mirdzošas diadēmas un dārgas vakarkleitas
Karaliene rīko vairākus oficiālus banketus gadā. Svarīgākie no tiem: divas valsts pieņemšanas citu valstu vadītājiem, kuras parasti norisinās Bekingemas pilī (dažreiz arī otrā oficiālajā rezidencē - Vindzoras pilī, Londonas pievārtē) un četri dārza svētki – trīs no tiem Bekingemas pilī un vieni Skotijas rezidencē. Bez šiem lielajiem standarta notikumiem ir neskaitāmi mazāki pasākumi un pieņemšanas, kurās karaliskā ģimene tiekas ar pavalstniekiem un citu valstu viesiem.
More from the state banquet - including the back of Kate's Marchesa dress pic.twitter.com/tRlMZpLIdM— PA Royal Reporters (@PARoyal) July 12, 2017
Prince Harry at his first state banquet - seated next to former model Rose Hanbury, the Marchioness of Cholmondeley pic.twitter.com/9gaaDV5wuU— PA Royal Reporters (@PARoyal) July 12, 2017
Galvenais bankets notiek Bekingemas pils Balles zālē, kura ir 37,5 m gara, 18,3 m plata un 13,7 m augsta. Parasti banketā piedalās apmēram 170 lūgtie viesi un visi sēž pie viena pakavveida galda.
Sugarwork red carnations - the national flower of Spain - adorn the gold plates which petits fours will be served on at the State Banquet pic.twitter.com/0OqiqFeqis— The Royal Family (@RoyalFamily) July 12, 2017
Queen Letizia in the Fleur de Lys tiara, and the Duke of Edinburgh, followed by royals including the Duchess of Cambridge pic.twitter.com/sgUqchTH7u— PA Royal Reporters (@PARoyal) July 12, 2017
Viesu ģērbšanās kods ir White tie - dāmas velk garās kleitas ar segtiem pleciem un kungi frakas. Šis ģērbšanās kods atļauj vilkt nacionālos tērpus un pieprasa pievienot apģērbam visus apbalvojumus.
Karaliskais šefpavārs ir atbildīgs par ēdienkarti, un tā parasti sastāv no četrām kārtām: karstā zivs uzkoda, karstais gaļas vai medījuma galvenais ēdiens, deserts un pēc tam svaigi augļi ar portvīnu. Parasti karaļpilī strādā apmēram 20 pavāri, taču uz valsts banketiem tiek pieaicināti palīgi. Parasti tie nāk no apkārtnes ēdināšanas skolām.
Guests about to arrive at the state banquet pic.twitter.com/m00jkpefRi— PA Royal Reporters (@PARoyal) July 12, 2017