Karalienes bankets pulcē mirdzošas diadēmas un dārgas vakarkleitas

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFP/Reuters/Scanpix

Karaliene Elizabete II par godu Spānijas karaļa Felipes VI un viņa kundzes, karalienes Letīcijas viesošanās tūrei Lielbritānijā sarīkoja greznu banketu pašā Bekingemas pilī. Svinības apmeklēja visa karaliskā ģimene un citas valstī nozīmīgas personas. Īsta karaļnama parāde: greznas kleitas, mirdzošas diadēmas, sārti baltas smokingu apkakles, cilindri, nozīmīgu apbalvojumu medaļas utt.

Karaliene rīko vairākus oficiālus banketus gadā. Svarīgākie no tiem: divas valsts pieņemšanas citu valstu vadītājiem, kuras parasti norisinās Bekingemas pilī (dažreiz arī otrā oficiālajā rezidencē - Vindzoras pilī, Londonas pievārtē) un četri dārza svētki – trīs no tiem Bekingemas pilī un vieni Skotijas rezidencē. Bez šiem lielajiem standarta notikumiem ir neskaitāmi mazāki pasākumi un pieņemšanas, kurās karaliskā ģimene tiekas ar pavalstniekiem un citu valstu viesiem.

Galvenais bankets notiek Bekingemas pils Balles zālē, kura ir 37,5 m gara, 18,3 m plata un 13,7 m augsta. Parasti banketā piedalās apmēram 170 lūgtie viesi un visi sēž pie viena pakavveida galda.

Viesu ģērbšanās kods ir White tie - dāmas velk garās kleitas ar segtiem pleciem un kungi frakas. Šis ģērbšanās kods atļauj vilkt nacionālos tērpus un pieprasa pievienot apģērbam visus apbalvojumus.

Karaliskais šefpavārs ir atbildīgs par ēdienkarti, un tā parasti sastāv no četrām kārtām: karstā zivs uzkoda, karstais gaļas vai medījuma galvenais ēdiens, deserts un pēc tam svaigi augļi ar portvīnu. Parasti karaļpilī strādā apmēram 20 pavāri, taču uz valsts banketiem tiek pieaicināti palīgi. Parasti tie nāk no apkārtnes ēdināšanas skolām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu