20 gadi kopš Diānas nāves. Atceroties: fakti, kurus nezināji par viņu...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Šai datumā pirms divdesmit gadiem sēroja visa pasaule, jo neilgi pēc pusnakts 31. augustā izdzisa visu iemīļotās princeses Diānas dzīvība. Šoks, neizpratne, sēras un apjukums... Arī pēc divdesmit gadiem šo dienu mēs atceramies ar žēlumu par likteņa neparedzamo varu. Pieminot Diānu, atcerēsimies pāris lietas par šo šarmanto un labsirdīgo personu...

Diānas mūža sapnis bija būt par balerīnu

Diāna bērnībā apmeklēja baleta skolu, tomēr viņas slaidais un garais augums (1,78 m) liedza kļūt par īstu balerīnu. Tomēr viņa līdz pat savai nāves dienai bija kaislīga Anglijas Nacionālā baleta atbalstītāja. Nereti pirms izrādes viņa devās personīgi ar balerīnām apsveicināties aizkulisēs.

Diānas māsa satika princi Čārlzu pirmā

Jā, kas to būtu domājis, ka Diānas māsa Sāra ar princi Čārlzu bija pazīstama, pirms princis ieraudzīja Diānu. Čārlza un Diānas 22 gadus vecās māsas Sāras attiecības ilga 9 mēnešus.

Diāna savu saderināšanās gredzenu pasūtīja no kataloga

Lai gan parasti saderināšanās gredzens ir romantisks pārsteigums, kuru vīrietis, nomezdamies uz ceļa, pasniedz savai izredzētajai, Diānai realitāte bija cita. Viņa pati izvēlējās sev saderināšanās gredzenu no Gararrd kataloga. Tagad šis zilā safīra gredzens ar 12 dimantiem rotā Diānas dēla Viljama sievas Ketrīnas Midltones roku.

Foto: ap/sc

Garākā kāzu kleitas šlepe

Princeses Diānas kāzu dienā viņa bija tērpusies ar neskaitāmām pērlītēm izšūtā princešu kleitā, kuras šlepe ir garākā karaliskās ģimenes vēsturē - 7,5 metri!

Foto: AP/Scanpix

Diānas mīļākais ēdiens

Diānas mīļākais ēdiens patiesībā bija ļoti parasts - maizes un sviesta pudiņš. Ļoti tradicionāls britiem, tas sastopams teju katrās mājās.

Diāna audzināja dēlus atšķirīgi

Princese Diāna savus zēnus Viljamu un Hariju veda uz vietām, kurp karaliskā ģimene nekad nevestu savas atvases. Piemēram, Disnejlenda, Makdonalda ēstuve, ar AIDS sirgstošo klīnika, bezpajumtnieku patversme u.c. Starp citu, princese reiz uz Bekingemas pili uzaicināja supermodeli Sindiju Kraufordi, jo Viljams savos tīņa gados bija iemīlējies viņā. Vai nav jauki?

Foto: AP/Scanpix

Diāna un bulīmija

Diāna kādā intervijā atklāj, ka dažas nedēļas pēc saderināšanās viņa saslima ar bulīmiju, ko pieveica tikai pēc desmit gadiem. Daļēji vainīgs bija Čārlzs, jo mēdza izteikt indīgas piezīmes par Diānas lieko svaru. Diāna stāstīja: «Neilgi pēc saderināšanās viņš aplika roku man ap vidukli un teica: «Vai mēs neesam nedaudz mīkstiņi šeit?» Šī piezīme mani ļoti aizskāra, tāpēc turpmākos gadus es mocījos ar bulīmiju.»

Diānas mīļākā krāsa

... bija izteikti rozā.

Foto: Vida Press

Labākie draugi

Diānas tuvi draugi bija modes grands Džovanni Versače un mūziķi Džordžs Maikls, Eltons Džons un Braiens Adamss.

Ar mātes Terēzes rožukroni uz mūža mājām

Pēc nāves princese Diāna tika kremēta. Viņa uz mūža mājām devās kopā ar mātes Terēzes iesvētīto rožukroni. Interesanti, ka mātes Terēzes nāve 1997. gada 6. septembrī gandrīz aizēnoja sēras par princesi Diānu. Abas aizsaulē aizgāja ar pāris dienu starpību!




KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu