Meitenes atvadās no skaistuma standartiem, jo pasaulē tādi vairs neeksistē!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nils Vilnis

«Kuram pieder pasaule? Ikvienam un katram sava! Pasaulē vairs nepastāv skaistuma standarti, pasaule ir nogurusi no vēlmes izpatikt. Cilvēki ir noguruši no stereotipu slogiem. Cilvēkiem ir jābūt garīgi brīviem, jāpārstāj vērtēt citam citu pēc matu krāsas, figūru lielumiem un atbilstības standartiem. Šie un vēl citi saukļi raksturo pasaulē ļoti aktīvo body positive kustību. Kustību, kuras mērķis ir iedvesmot cilvēkus un mudināt viņus atrast līdzsvaru savā dzīvē,» ar šādiem vārdiem urbānā branča rīkotāja un online žurnāla dibinātāja Indra Salceviča atklāja urbāno branču, kas pagājušajās brīvdienās norisinājās Jaunās Teikas viesmīlīgajās telpās.

Morethansize ir pagājušā gada nogalē tapis interaktīvs projekts, kura virsuzdevums ir iedvesmot Latvijas sievietes dzīvot ar pilnu krūti. Kustības līdere un Morethansize radītāja Indra Salceviča un Morethansize komandas biedrenes ir vienas no skaļākajām pozitīvās domāšanas kustības popularizētājām Latvijā. Lai pierādītu vārdus ar darbiem, šā dzīves stila piekritējas piedalījās pikantā un drosmīgā fotosesijā uz jumta.
Spītējot lietum un vējam, 16 dažāda garuma un izmēra sievietes, kuras nebija savā starpā pazīstamas, ļāvās Riga fashion team frizieru meistarībai sadarbībā ar Schwarzkopf Professional Latvia, lai izbaudītu adrenalīnu fotografēties puskailām un apliecinātu, ka viņas jūtas labi savā ķermenī tieši tādas, kādas ir, un iedvesmotu arī citas Latvijas sievietes domāt pozitīvi par sevi, kā arī skaļi aicinātu sabiedrību nevērtēt cilvēkus pēc kultivētiem skaistuma standartiem un stereotipiem. Fotogrāfijā simboliski meitenes atvadās no skaistuma standartiem, jo pasaulē tādi vairs neeksistē.

Vakardien bija liela diena! Vesels bars latviešu meiteņu ļāvās adrenalīna devai un vienojās kada īpaša fotoprojekta idejas istenošanā! Esmu pateicīga Morethansize komandas meitenēm un ik vienai sekotājai un idejas atbalstītājai. Šo, bildi, ielieku šodien, lai vēlreiz atgādinātu, ka projekts Morethansize nav par virssvara popularizēšanu. Arī teiciens "skaistums nāk no iekšpuses" nav attiecināms uz projekta virsuzdevumu. Morethansize ir par dzīves tveršanu un baudīšanu! Par sevis pieņemšanu.Par to, ka nevienam nav tiesību norādīt otram to, kā vinam jāizskatās. Nevienam nav jāmaca citiem dzīvot. Morethansize ir par izvēli! Es vēlos motivēt sievietes domāt pozitīvi, pieņemt sevi un arī apkārtejos tādus, kādi viņi ir. Es nenosodu nevienu, kurš otru sauc par resnu vai kaulainu. Jo tā ir viņu seklā taisnība. Lai vini dzīvo ar savu viedokli! Jo manā dzīve nekas nemainīsies. Suņi rej -karavāna iet tālāk!Un nevienam nav tiesību kādam aizrādīt, ka viņš izskatās pārāk kaulains vai resns.Morethansize ir par ikvienu, kurš saskāries ar stereotipiem! Par ikvienu, kura dzīvi ir ietekmējis tas, kā cilvēki viņu uztver. Skaistām, slaidām meitenēm arī nemitīgi jācīnās un jāpierāda, ka viņas ir ne tikai smukas bet arī gudras. Lai vai kā - te var vēl daudz un skaļi runāt! Tiekamies Morethansize lapās un te - Instagram/ Yesterday was a great day! A bunch of Latvian girls experienced a dose of adrenaline and agreed to join me in special photo project! I am grateful to every supporter of Morethansize ideas. This picture is to remind you that my project Morethansize is not to promote overweight. The phrase "beauty comes from within" is also not applicable to the determination of the project. Morethansize is about capturing and enjoyment of life. It is about accepting yourself.It is about that no one has the right to point out the others how they should look like. No one has to teach You how to live. And no one has the right to point out that she or he looks too skinny or fat.Morethansize is about choice. I would like to motivate women to stay positive, accept yourself as you are. #allbodiesaregoodbodies #plussize #tādasesamunpunkts #morethansize #blogger

A post shared by Indra Salcevica (@indrasalcevica) on

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu