Dāmu lasāmvielas jaunumi: plēšam mežģīnes, nodzīvot 100 gadus u.c.

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Iestājoties rudenm, vajadzētu sākt domāt par labu lasāmvielu, vai ne? Piedāvājam aplūkot, kas jauns grāmatnīcu plauktos tieši dāmu interesēm.

Olīvkoks (The Olive Tree)

LŪSINDA RAILIJA

Kopš neaizmirstamās vasaras, kuru Helēna aizvadīja Kiprā un kurā pirmo reizi iemīlējās, ir aizritējuši jau divdesmit četri gadi. Tagad viņa ir atgriezusies kopā ar ģimeni, jo krusttēvs ir novēlējis viņai savu māju Pandoru. Tomēr, ierodoties vecajā namā, Helēna apzinās, ka skaistā, idealizētā vieta glabā vairākus noslēpumus, kurus viņa nav atklājusi nedz vīram Viljamam, nedz dēlam Aleksam. Alekss šobrīd ir sasniedzis sarežģīto tīņa vecumu, un viņu plosa vēlme aizsargāt mīļoto mammu un vienlaikus justies pieaugušam, kā arī vēlēšanās uzzināt, kas ir viņa īstais tēvs... Kad Helēna nejauši sastop savu jaunības dienu mīlestību, sākas notikumi, kurus apturēt vairs nav iespējams. Gan Helēna, gan Alekss saprot: kad tiks atklāti Pandoras senie noslēpumi, nekas vairs nebūs, kā bijis... (Zvaigzne ABC)

Saplēstās mežģīnes

KARĪNA RAČKO

Ketlīna Rozenfelde ir respektablu mediķu vienīgā atvase, priekšzīmīga teicamniece. Uzaugusi psiholoģiski smacējošā vidē un nogurusi pūlēties attaisnot vecāku cerības, meitene vairāk par visu vēlas izcīnīt brīvību, tiesības dzīvot pašai savu dzīvi un piepildīt savus sapņus. Talantīgais plastikas ķirurgs Džonatans Holsts tiek dēvēts par visā valstī iekārojamāko vecpuisi. Viņš ir radis pārdroši izmantot dzīves piespēlētās iespējas un nesaudzīgi plosīt sieviešu sirdis, tomēr vīrieša allaž nesatricināmās aukstasinības un vienaldzības vairogs slēpj tumšus pagātnes dēmonus. Pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus un iedragājot Džonatana jauno automašīnu, Ketlīna vēl nenojauš, ka pievilcīgais ārsts būs viņas vasaras prakses vadītājs. Abu skatieniem sastopoties, uzšķiļas dzirksteles. Attiecības, kas sākušās naidīgi, pamazām pāraug svelmainā, nevaldāmā kaislē, kuras intensitāte nepakļaujas nekādām ētikas un veselā saprāta normām. Soli pa solim Ketlīna un Džonatans atklāj viens otra dvēseles kailumu... taču, maskām krītot, gaismā nāk šokējoša patiesība. Jūtas ir trauslas, un dzīves plīst kā vissmalkākās mežģīnes... (Zvaigzne ABC)

Foto: publicitātes

Rita Lasmane «Kā atrast vīrieti, kas pēc iespējas mazāk kaitinātu»

    Šīs grāmatas mērķis pastāstīt visām jaukajām un pievilcīgajām sievietēm, kas pašlaik ir partnera meklējumos, kā izmantot Dabasmātes dotās iemaņas Ideālā Partnera izvēlē. Pavisam droši atļaušos apgalvot, ka zem šiem vākiem slēpjas Ideālā Partnera atrašanas instrukcija. Par laimi, evolūcija mūs ir apveltījusi ar ļoti daudzām zināšanām, no kurām vien jānopūš biezā putekļu kārta, kas sakrājusies, cilvēcei meklējot «pareizākos» izdzīvošanas modeļus. (Jumava)

    Kavendonas sievietes

    BARBARA TEILORA BREDFORDA

    1926. gada jūlijs. Kādā nedēļas nogalē Ingemu ģimene ir sapulcējusies Kavendonas namā un kopā ar viņiem ir arī Svonni. Abas ģimenes jau gadu desmitiem ir nesaraujami saistītas ne tikai ar uzticības zvērestu vien... Ingemu vīrieši vienmēr ir apbrīnojuši un mīlējuši skaistās un apķērīgās Svonnu sievietes, un nu Čārlzs Ingems, sestais Moubrijas grāfs, ved pie altāra savu mūža mīlestību Šarloti Svonnu. Majestātiskais un krāšņais nams ir bijis dzimtas īpašumā jau gadsimtiem ilgi, bet tagad nepieciešami lieli ieguldījumi, lai to atjaunotu, un visu vēl vairāk apgrūtina nestabilā finanšu situācija, kura aptvērusi gandrīz visu pasauli. Abu ģimeņu jaunākās paaudzes sievietes izaugušas ne vien žilbinoši skaistas, bet arī cīnītājas – kā viņas tiek dēvētas ģimenē, un viņas būs tās, kas apvienos spēkus un pūles, lai glābtu dzimtas namu. (Zvaigzne ABC)

    Juveliera sieva

    Judīte Lenoksa

    Džuljeta nolēma pārdot pēdējo vērtīgo priekšmetu, pērļu kaklarotu, kuru viņas tēvs saņēma kā dāvanu no bagāta Alepo tirgotāja ― tieši šajā brīdī mainās jaunās meitenes dzīve, un drīz vien viņa top par Londonas ietekmīgākā juveliera Henrija Vintertona sievu... Aizsākas Džuljetas ceļš augstdzimušo britu sabiedrībā, kur pēdas atstāj gan Otrā pasaules kara raisīti notikumi, gan intrigas, maskas un tumši noslēpumi, kas glabāti gadu gadiem, kā arī niansētas situācijas, kas liek sirdīm pukstēt straujāk... (Jumava)

    Foto: publicitātes

    Ikigai: sena japāņu recepte ilgai un laimīgai dzīvei

    Japāņu paruna vēsta «100 gadus nodzīvot gribas tikai tad, ja esi aktīvs.» Japāņu ilgdzīvotāji no Okinavas salas ir pārliecināti, ka ikvienam cilvēkam ir savs ikigai – labs un pamatots iemesls dzīvot. Kad cilvēks sev noskaidro šo iemeslu, viņš iemanto atslēgu no durvīm uz ilgu un laimīgu mūžu. «piepildi vēderu tikai par 80%» vai «turpini būt aktīvs» ir tikai divas no desmit vienkāršām un viedām japāņu atziņām, kā nodzīvot veselīgu un ilgu prieka pilnu mūžu. Grāmatā «Ikigai. Ilgas un laimīgas dzīves noslēpumu no Japānas», kas guvusi fenomenālus panākumus, kļuvusi par starptautisku bestselleru un pārdota miljonos eksemplāru visā pasaulē, atklāta japāņu dzīves koncepcija. Lai atklātu laimīgas un garas dzīves noslēpumu, autori intervēja simt ilgdzīvotājus Okinavas salas Ogimi ciemā, ko dēvē arī par simtgadnieku ciemu. Grāmatā uzzināsim, ko ēd, kā strādā, kā dzīvo un priecājas ilgdzīvotāji, kā arī atklāsim viņu lielāko noslēpumu: kā noskaidrot savu ikigai. Grāmatā ir daudz praktisku padomu, kas lasītāju atbalstīs sava ikigai meklējumos. (Zvaigzne ABC)

    Sarkanā Džoana (Red Joan)

    DŽENIJA RŪNIJA

    Ir 1937. gads. Pasaule dzīvo pārmaiņu priekšnojautās. Vēl nav noslēgts Molotova-Ribentropa pakts, vēl joprojām daudzi tic, ka Padomju Savienība vedīs cilvēci pretī gaišajai nākotnei... Džoana ir jauna meitene, kuru sajūsmina Kembridžas studentu dzīve, mācības un iespēja izrauties no mierīgās, paredzamās ikdienas. Negaidīta iepazīšanās ar žilbinošo krievieti Sonju un viņas brālēnu Leo Džoanai paver gluži jaunu pasauli. Kreisi noskaņotā Leo harismai un aizrautībai meitene nespēj pretoties. Šķiet, arī Leo interesējas par Džoanu, bet vai tās ir patiesas jūtas? Ne privātā, ne valsts mērogā vairs nav viegli saprast, kurš ir draugs un kurš - ienaidnieks. Pabeigusi studijas, Džoana sāk darbu metālu izpētes laboratorijā, kur viņai ir piekļuve valstiski svarīgai slepenai informācijai. Dienu no dienas jaunajai sievietei jāatbild uz vissarežģītāko jautājumu: ko tu esi gatavs maksāt, lai paliktu patiess pats pret sevi? (Zvaigzne ABC)

    Ienirt...

    KRISTOFS ONODIBIO

    Pirms vairākiem mēnešiem viņa devusies nezināmā virzienā, atstādama viņu vienu ar abu mazo dēliņu. Viņu sauc Pasa, un viņa ir māksliniece. Žilbinoša, nemiera pilna, ārkārtīgi apdāvināta. Un, lai dēls iepazītu māti, vīrietis atklāj viņu mīlestības stāstu – iepazīšanos, iemīlēšanos, Pasas veiksmi mākslas pasaulē, bērna piedzimšanu – un mēģina noskaidrot, saprast, kas mainījies viņu attiecībās. Romāns «Ienirt» ir mīlas stāsts par sievieti un vīrieti un arī par laikmetu, kurā mīlēt kļūst arvien grūtāk. (Zvaigzne ABC)

    Foto: publicitātes

    Paiperes efekts

    Sūzana Elizabete Filipsa

    Zvaigzne ir pensionējies profesionāls futbolists Kūpers Greiems, kurš gan ir sācis vadīt veiksmīgu naktsklubu un pat nodomājis savu biznesu attīstīt, tomēr īsti labi nejūtas ne jaunajā biznesā, ne vēl nenodzisušas Zvaigznes statusā. Savukārt Paipere – privātdetektīve un miesassardze – Zvaigznes apbrīnot nemēdz. Amatam viņu apmācījis tēvs, kurš vienlaikus viņas detektīves spējām tomēr nav uzticējies. Tikai pēc tēva nāves Paipere var pārņemt viņa pavisam nolaisto biznesu, kurš faktiski jābūvē no jauna. Paipere atsaka randiņus, jo darbā jāiegulda visi spēki un laiks. Turklāt – kāda jēga iet uz randiņiem, ja Paipere nemēdz iemīlēties. Tēvs skaidri licis noprast, ka emocijas ir cilvēkam nederīga lieta, un viņa šo mācību ir labi apguvusi. Paipere ne tikai sargā citus no uzbrukuma, bet arī sevi no jebkādiem jūtu aizmetņiem, celdama ap sevi aizsargmūrus. Uzticēšanās otram, prasme mīlēt viņai ir pilnīgi jauna teritorija. Tomēr jau kopš pirmās tikšanās reizes Kūpera dzīvi spēcīgi ietekmē Paiperes efekts. Paipere, kura neatbilst Kūpera sieviešu skaistuma ideāliem, Paipere, kura pazemīgi neplikšķina skropstas Zvaigznes priekšā un var gan fiziski, gan ar savu aso mēli nogāzt gar zemi visstiprākos vīrus, raisa Kūperā spēcīgas jūtas. (Kontinents)

    Ieva (Eve)

    VILJAMS POLS JANGS

    Jauna un drosmīga Radīšanas stāsta interpretācija. Tā balstīta uz Rakstiem un gadsimtiem ilgiem pētījumiem, bet vienlaikus pauž elpu aizraujošas atklāsmes un apstrīd tradicionālos uzskatus par to, kas mēs esam un kā esam veidoti. Okeānā starp laika un telpas dimensijām, starp mūsu pasauli un aizsauli ir sala. Tās krastā tiek izskalota gandrīz ledū sasalusi pusdzīva jauna sieviete. Par laimi, viņa tiek atrasta un izglābta. Drīz vien atklājas, ka Lilija uz salas nav nonākusi nejauši. Pati Ieva – visa Dzīvā Māte – viņu sauc par savu «meitu» un aicina kļūt par liecinieci pasaules radīšanai un notikumiem Ēdenes dārzā. Romānā «Ieva» autors aicina uz jaunu sarunu par sieviešu un vīriešu vienlīdzību mūsu radīšanas kontekstā un palīdz citam citu ieraudzīt tā, kā mūs redz Radītājs – kā pilnīgas un unikālas būtnes. (Zvaigzne ABC)

    Tējas plantatora sieva (The Tea Planter’s Wife)

    DINA DŽEFERISA

    Deviņpadsmitgadīgā Gvendolīna Hūpere nokāpj no kuģa, lai sāktu precētas sievas dzīvi citā pasaules malā. Tomēr dzīve Ceilonā nav tāda, kādu Gvena iedomājusies. Viņas vīrs, bagātais un pievilcīgais tējas plantācijas īpašnieks Lorenss, daudz strādā, un jaunajai sievietei neatliek nekas cits kā vienai iepazīt plašo namu un tā apkārtni. Ieklīstot nomaļos nostūros, Gvena atrod gan aizslēgtas durvis, gan senas lādes ar sadzeltējušiem tērpiem, gan aizaugušu kapa kopiņu – liecības par pagātni, kuru Lorenss nevēlas apspriest. Drīz Gvenai piesakās bērniņš, un arī vīru iepriecina ziņa par gaidāmo mazuli. Tomēr sievietei nākas pieņemt briesmīgu lēmumu, par kuru vīrs nedrīkst neko uzzināt. Tik lielu noslēpumu nosargāt mūžīgi nav iespējams. Kad patiesība nāks gaismā, vai Lorenss spēs saprast un piedot to, ko Gvena izdarījusi? (Zvaigzne ABC)

    Foto: publicitātes

    Supermeitene Bianka

    Kārena Robārdsa

    Džeimsa Bonda, Džeisona Borna un citu supervīriešu jaunākā «māsa» Bianka ir skaista, gudra un veikla. Viņa spēj izkļūt no aizslēgtām telpām, veikt akrobātiskus trikus, savaldzinot apmānīt savus ienaidniekus un acumirklī līdz nepazīšanai mainīt izskatu, lai žigli nozustu, līdzko situācija kļūst bīstama. Atšķirībā no minētajiem labajiem puišiem Bianka gan atrodas tumšajā pusē – viņa ir zagle, turklāt ļoti spējīga – sava leģendārā tēva talantīga skolniece. Tomēr veiksme mēdz novērsties arī no tiem, kas vienmēr pamanījušies izsprukt sveikā. Biankai nākas bēgt – iecerētā zādzība neizdodas, jo kārotā nauda no seifa ir pazudusi, bet par zudību tik un tā vainos viņu. Turklāt Biankas tēvs viņas acu priekšā iet bojā un turpmākā cīņa Biankai jāizcīna vienatnē. Meitene, kas, šķiet, spēj visu un nekad nepadodas. Tieši tādu mēs iepazīstam nupat latviski izdotā jaunā Kārenas Robārdsas romāna (oriģinālā iznācis pavisam nesen – 2017. gadā) «Ultimāts» galveno varoni Bianku. (Kontinents)

    Maestra (Maestra)

    LISA S. HILTONE

    Pa dienu Džūdita Rešlija strādā par asistenti prestižā mākslas izsoļu namā. Vakaros viņa pavedina un izklaidē kungus kādā Londonas šampanieša bārā. Lai dzīvē tiktu uz augšu, Džūdita ir cītīgi mācījusies un zina, kā pareizi izturēties un ģērbties, kā runāt smalkā sabiedrībā. Viņa grib būt laba meitene. Tomēr visi sapņi par labāku dzīvi sadrūp vienā acumirklī, kad Džūdita atklāj negodīgu krāpšanu pašā mākslas pasaules sirdī, par ko tiek atlaista no darba. Un tad Džūdita iedomājas par savu seno draugu, ko bija atstājusi novārtā. Draugu, kas palīdzēja viņai izturēt pāridarījumus un iegūt mākslas maģistra diplomu. Draugu, kādu nepienāktos zināt labajām meitenēm, – niknumu. Tagad, lai dabūtu, ko vēlas, viņa ir gatava uz visu... (Zvaigzne ABC)

    Ezera māja (The Lake House)

    KEITA MORTONE

    Pazudis bērns... 1933. gada jūnijs. Loenetas muižas nams un brīnišķīgais dārzs Kornvolā ir skaisti uzposti gadskārtējām saulgriežu svinībām. Īpaši satraukta jūtas sešpadsmit gadus vecā Alise Edveina. Viņa ir ne tikai izdomājusi perfektu sižeta pavērsienu savam pirmajam detektīvromānam, bet arī neglābjami iemīlējusies nepareizajā jauneklī. Tomēr, kad pienāks pusnakts un debesis izgaismos svētku uguņošana, Edveinu ģimene būs piedzīvojusi tik briesmīgu zaudējumu, ka nolems pamest Loenetu uz visiem laikiem. Septiņas desmitgades vēlāk Londonas policijas izmeklētāja Seidija Sperova ierodas Kornvolā, lai atpūstos pēc kādas sarežģītas lietas izmeklēšanas. Apmetusies sava vectēva kotedžā, viņa cieš no bezdarbības, līdz kādu dienu nejauši uziet pamestu muižas namu un uzzina stāstu par mazu puisēnu, kurš pazudis bez pēdām saulgriežu naktī. Alise Edveina, tagad cienījama vecuma slavena detektīvromānu autore, raksta nākamo bestselleru savā elegantajā Hempstedas mājā, un viņas dzīve rit saskaņā ar tikpat strikti noteiktu ritmu, cik rūpīgi tiek izstrādāti viņas romānu sižeti. Līdz kāda jauna policiste sāk uzdot jautājumus par Edveinu ģimenes pagātni un vēlas atšķetināt sarežģītos noslēpumus, kurus Alise bija pūlējusies aizmirst visu savu mūžu... (Zvaigzne ABC)

    Dievietes nenoveco

    Kristiāna Nortrapa

    Šī grāmata vēsta par sievišķību un it visu, kas ar to saistīts: veselību, labklājību, attiecībām ar līdzcilvēkiem (īpaši bērniem un vecākiem), seksualitāti, partnerattiecībām, īsi sakot – pilnasinīgu, priekpilnu dzīvi jebkurā mūža posmā. Autore ir pārliecināta: tēlaini izsakoties, katra sieviete ir pārlaicīga dieviete. Viņa mudina lasītājas atbrīvoties no ierastajiem priekšstatiem par laika ietekmi un vecuma noteiktajiem ierobežojumiem. Medicīnas doktore, speciāliste sieviešu veselības jautājumos Kristiāna Nortrapa ir guvusi bagātīgu ārstes pieredzi un to izmanto, lai iedrošinātu sievietes dzīvot pāri laikam. Attiecības, emocijas, veselība, ēdiens, menopauze, kustības, skaistums – šie sievietēm būtiskie jēdzieni atrodami arī šajā izdevumā, taču vēstījums atšķiras no ierastajām žurnālu un grāmatu pamācībām, kā «rīkoties» ar savu ķermeni vai dvēseli. Autore stāstījumu veido tā, lai lasītāju ievirzītu procesā, kas ļauj atklāt savu pārlaicīgās dievietes patību un līdz ar to iegūt brīnišķīgu saskaņu ar visu – attiecībām, emocijām, veselību utt.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu