Modes un skaistuma ziņas: ERDEM, Modes manifistācija, Pavlov Pop-Up, slavenību smaržas

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kas jauns Latvijas modes pasaulē? Aplūko nelielo ceļvedi un notikumu atskatu...

ERDEM x H&M un ekskluzīva, kinematogrāfiska īsfilma

Iztēles bagātais kinorežisors Bazs Lūrmans ir uzņēmis unikālu un iespaidīgu kinematogrāfisku īsfilmu, kas veltīta īpaši ERDEM un H&M sadarbības kolekcijai. Lielā lauku muižā uzņemtajā filmā «Ziedu slepenā dzīve» piedalās aktieri un modeļi. Turklāt filmā debitēs arī pavisam jauna Years & Years dziesma — «Hypnotised». Bazs šo īsfilmu uzņēma gluži kā pilnmetrāžas kino, parādot tajā tikpat spēcīgas kaislības, drāmu un aktīvu darbību kā viņa kino. ERDEM x H&M sadarbības kolekcijai veltītās Baza Lūrmana filmas darbība norisinās noslēpumainā lauku muižā, kurā valda «mūžīgais pavasaris». Māja, iedvesmojoties no ERDEM raksturīgajiem augu motīviem, ir veidota kā noslēgta pasaule, kurā vienmēr plaukst ziedi. Kad šajā namā apmetas jauni draugi, klātesošo vidū izveidojas ciešs mīlestības trijstūris, ko filmā atveido uzlecošās kino zvaigznes Toms Rīss Herijs (Tom Rhys Harries), Hīro Fainss Tifins (Hero Fiennes Tiffin) un Rūbija Dagnāla (Ruby Dagnall). Filmā tēlu raksturošanai un stāsta papildināšanai Bazs izmantoja ERDEM x H&M kolekcijas apģērbu, savukārt Years & Years jaunais ieraksts piešķir pozitīvisma, draudzības un mīlestības noskaņu. ERDEM x H&M kolekcija no 2. novembra būs pieejama atsevišķos H&M veikalos, kā arī tiešsaistē hm.com.

Latvijas modes nedēļa MODES MANIFESTĀCIJA šoruden Patriotu nedēļā

No 15. līdz 17. novembrim Rīgā Patriotu nedēļas noskaņā norisināsies Latvijas modes nedēļa MODES MANIFESTĀCIJA (MM). Modes skatēs, kas notiks Rīgas Krēslu fabrikas telpās Starta ielā 1, būs apskatāmas vairāk nekā 20 iemīļotu pašmāju modes dizaineru, strauju attīstību piedzīvojušo modes zīmolu un jauno talantu radītās kolekcijas un pieteikumi. MODES MANIFESTĀCIJA norises mērķis ir dot iespēju jebkurā attīstības stadijā esošam modes zīmolam plašai publikai izrādīt un popularizēt savu jaunāko kolekciju, palielināt sabiedrības informētību par Latvijas modi, un veicināt modes zīmolu pieejamību un patēriņu Latvijā, un ārzemēs. MM fokusā ir jauno modes talantu atklāšana, industrijas attīstības veicināšana. Intriģējošākais notikums ir otro gadu notiekošais jauno modes dizaineru konkurss «Jaunais talants», kura organizēšanas tradīcija sākās iepriekšējā gadā. «Jaunā talanta» konkursa finālam kvalificējušies dalībnieki tiks paziņoti 6.novembrī. Dalībai konkursa finālā tiek izvirzītas 10 kolekcijas. Konkursa fināla skates notiks 15.novembrī plkst.20.00. Tās vērtēs starptautiska žūrija.

Foto: Publicitātes foto

Atstarojošo tērpu un aksesuāru modes skate SPIID

Šī modes skate notiks Valsts policijas publiskā iepirkuma «Atstarotājvīrs» ietvaros. Atstarojošo virsapģērbu un aksesuāru kolekcija SPIID radīta cilvēku drošībai, kas kājāmgājējus diennakts tumšajā laikā pasargās uz Latvijas ceļiem un ielām. Kolekcijas autore ir Sabīne Vīksne, kura šajā pavasarī absolvēja LMA dizaina nodaļas maģistrantūru. Apģērbu kolekcija ir par lietotāja līdzatbildību uz ceļa un par atbildību ražošanas procesā - netērēt laiku, materiālus, cilvēkresursus, lietot unificētu atstarojošo apdruku, neizšķiest audumu, izmantojot bezatlikuma jeb zero waste ražošanas principus. SPIID nešķiro ne dzimumos, ne vecumos, ne gadalaikos, ir ērts lietošanā un kompakts līdzi ņemšanā. Modes skate SPIID tapusi sadarbībā ar Valsts policiju un scenogrāfu Tomu Jansonu.

Nomination par godu 30 gadiem ir radījuši īpašu aproci

Mūsu stāsts sākās 1987. gadā, kad radījām Composable Link Bracelet jeb aproci ar savienojamiem elementiem, kas apvieno nepārprotamu itāliešu stilu un izcilas daiļamatniecības prasmes, gūstot starptautiskus panākumus. Nomination aproce ar savienojamiem elementiem ir izgudrojums un inovācija, kas visu aizsāka, tā veidota no savstarpēji savienojamiem posmiem, ko var kombinēt ar dažādiem dekoratīviem dizainiem, lai parādītu gan valkātāja iniciāļus, gan horoskopa zīmi, gan arī īpašas aizraušanās, kaislības, atmiņas un emocijas. Lai nosvinētu mūsu 30. gadu jubileju, Nomination ir radījuši aproci, kas aicina mūs novērtēt vienkāršos priekus, ko sniedz ikdienas dzīve. Bella la Vita nozīmē «Dzīve ir skaista». Mūsu dzīvi piepilda dažādi laimes mirkļi: skaistas lietas, garda kūka, jautri brīži kopā ar draugiem… gaistoši patiesa prieka mirkļi, ko uzreiz aizmirstam. Šī aproce mudina mūs novērtēt pašreizējo mirkli, jo - dzīve ir skaista. Ražoti Itālijā Nomination ateljē studijās netālu no renesanses pilsētas Florences, aproču posmi ir izgatavoti no augstākās kvalitātes nerūsējošā tērauda, lai nodrošinātu, ka jūsu aproce ir hipoalerģiska, neapsūbēs un būs pietiekami izturīga, lai to valkātu katru dienu.

Latviešu zīmols «pas de marque» piedāvā jaunu kolekciju

Tās nosaukums TH[f]RILLS ir veidots kā vārdu spēle: thrills (asās sajūtas) un frills (volāni), jo lielu kolekcijas daļu veido izstrādājumi ar šajā sezonā aktuālajām dekoratīvajām detaļām – rišām un volāniem. Kā ierasts, zīmola pas de marque kolekcija ir roku darbs, tapis no kvalitatīvas naturālas itāļu dzijas. Šoreiz galvenokārt no pūkainās un pievilcīgās mohēras un angoras. Kolekciju veido apjomīgi džemperi un kleitas, bītlenes, ko papildina interesantas detaļas, adīti ‘color block’ kostīmi, mohēras vestes ar lamas kažokādas apdari. Bērnu apģērbu līnijā meitenēm iespējams atrast identiskus modeļus, lai izveidotu ērtus ziemas komplektus. Krāsu gammā dominē baltais, bordo un bēšie toņi.

Foto: Publicitātes foto

M.A.C Snow Ball ziemas kolekcija

Ievērojamā kolekcija piedāvā koķetas lūpu krāsas un acu ēnas, spīdumiem klātas mākslīgās skropstas un mirdzošu pūderi, kas atgādina neskarta sniega spīdumu saules staros. Kolekcijā ir apvienotas visas ziemas svētku sezonas visatbilstošākie toņi - brūni zeltainais, mirdzoši maigi rozā, spilgti sarkanais… Šīs kolekcijas grims liks jebkurai justies kā balles karalienei, mirguļot spožāk nekā eglītes dekorācijām un noteikti nonākt visas uzmanības centrā!

Foto: Publicitātes foto

Rīgā atklāts zīmola Max Mara jaunā koncepta veikals

Nedēļas nogalē ar elegantām svinībām klientu un modes industrijas pārstāvju lokā tika atklāts jaunais zīmola Max Mara veikals Dzirnavu ielā 81, Rīgā. Zīmola, kas Latvijas tirgū veiksmīgi pārstāvēts jau 15 gadu garumā, jaunās telpas izvēlētas un iekārtotas atbilstoši starptautiskajam itāļu zīmola konceptam. Atklāšanas pasākumā tika demonstrēti tērpi no aktuālajām 2017. gada rudens/ziemas Max Mara, Sportmax un Elegante kolekcijām.

Foto: Publicitātes foto

Būs skatāma unikāla interaktīva izstāde «Dzīves smaržas. Parfimērijas burvība»

18.novembrī viesnīcā TB Palace (Majori, Pilsoņu iela 8) varēs iepazīties ar unikālu aromātu ekspozīciju, to skaitā – cara ģimenes Romanovu pārstāvju smaržām, kas radītas pēc arhīvos atrodamām ķīmiskajām formulām. Izstādi, apkopojot tās īpašos eksponātus, veidojis baltkrievu smaržu meistars Vlads Rekunovs. Viņš radījis personalizētus aromātus daudziem šovbiznesa zvaigznēm, kuru vidū ir franču dziedātāja Mireija Matjē, komponisti un izpildītāji Josifs Kobzons, Valērijs Meladze, Filips Kirkorovs, Timati un citi. Tāpat Rekunovs radījis pasaulē pirmo aromātu valstij – Baltkrievijai izveidoto Pa Vetra. Izstāde notiks Vlada Rekunova parfimērijas meistarklases «Aromāti un to valdzinājuma noslēpumi» ietvaros, kas norisināsies18.novembrī no plkst.12.00 līdz plkst.16.30 viesnīcā TB Palace (Majori, Pilsoņu iela 8).

Alexander Pavlov Pop-Up rudens/ziemas kolekcijai

ALEXANDER PAVLOV rudens-ziemas 17/18 (AW17/18) kolekcija – «Sārtais zieds». Kolekcijas galvenais vadmotīvs ir pasaka par briesmoni un skaistuli, kuru mīlestība ir spējusi salauzt daudzus sabiedrības noteiktos stereotipus. Tieši to šogad vēlas izcelt arī ALEXANDER PAVLOV zīmols – mūsdienu stereotips par sievieti ir brīvs. Šodien sieviete ir aizņēmusies dzīves asumu, valdonību un stingrāku dabu no sava briesmoņa. Viņa ir skarbāka - tomēr tikpat unikāla, noslēpumaina un skaista. AW17/18 kolekcijas tērpu krāsās dominē tumšie, pasakā apburtās pils toņi, kur uzzied arī pa ziediņa sārtumam, pavīd pa lapiņas zaļumam un mīlestībā uzplaiksna cerību zils. Pop-Up būs atrodams universālveikala Stockmann sieviešu nodaļā visa novembra garumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu