Šīs sezonas top 4 modīgākie pasaules kokteiļi

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Starptautiskā bārmeņu konkursa World Class pasaules vēstnieks Spaiks Merčants (Spike Merchant) vairāk nekā 25 gadus ilgajā karjerā ir strādājis gan labākajos Londonas bāros, gan apceļojis visu pasauli. Viņam kokteiļu baudīšanā ir svarīga ne tikai garša, krāsa un smarža, bet arī emocijas. Šajā ziemā Spaiks piedāvā izmēģināt dzērienus no četrām pasaules vietām.

 
Foto: publicitātes

Anglija. Viskijs ar lakricu

Pirms vairāk nekā 10 gadiem tika radīta ļoti interesanta versija, kā izmantot visiem labi zināmo Johnnie Walker Gold viskiju. Kokteiļa pagatavošana ir pavisam vienkārša – viskijam pievieno pavisam nedaudz lakricas sīrupa.

Ja ir iespēja, Spaiks aicina izvēlēties kādu no Islay viskijiem, kam dūmakaināka smarža.

 
Foto: publicitātes

Brazīlija. Sveiciens no saules

Konkursa World Class ietvaros Spaikam bija iespēja paviesoties Brazīlijā un atklāt jaunas garšas. Tas ir kokteilis, kurā ietverta Brazīlijas saule un vieglums. Tekilai Don Julio Blanco pēc garšas pievieno dzelteno franču liķieri Chartreuse, kā arī Maraschino liķieri.

Lai piešķirtu skābumu, pieliek greipfrūtu un nedaudz laima sulas.

 
Foto: publicitātes

Austrālija. Ruma un viskija cienītājiem

Spaiks piedāvā recepti, kurā vienkopus ir divi klasiski dzērieni – viskijs un rums. Ron Zacapa rumam pievieno nedaudz vīģu džema, vienu paipalu olu, nedaudz medus un citrona šķēlīti.

To visu papildina ar šķipsniņu kanēļa un nedaudz Lagavulin viskija, lai iegūtu piesātinātāku garšu.

 
Foto: publicitātes

ASV. El Taco Rojo

No Maiami atceļojusi recepte ar meksikānisku nosaukumu El Taco Rojo. Kā pamata dzēriens kokteilī tiek izmantota Don Julio Blanco tekila, kas ir izturēta kopā ar grilētu kukurūzu un kurai ir pievienots sarkanās paprikas šrabs (biezs sīrups, kas gatavots no sarkanās paprikas), gāzēts dārzeņu dzēriens, saulē kaltēts sāls un laima čipsi. Dzērienu vislabāk pasniegt keramikas traukā, kas izskatās kā tako.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu