Ko pie bāra letes parasti pasūta latvietis? Izrādās ko saldu un burbuļojošu...

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā iedzīvotāji restorānus un bārus apmeklē reti. Tikai katrs piektais to dara regulāri - divas līdz trīs reizes mēnesī, un visbiežākais iemesls – satikties ar draugiem un pavadīt brīvo laiku. Tas secināts SKDS veiktā pētījumā par bāru kultūru Latvijā. «World Class» zīmola vēstnesis Latvijā Edgars Elbergs šo tendenci skaidro ar ieradumu no padomju laikiem, kad visbiežāk cilvēki ēda un dzēra mājās. Viņš uzskata, ka jaātrod veiksmīgs balanss – gan jāiet baudīt ēdienus un dzērienus bāros un restorānos, gan jāorganizē labas mājas ballītes.

Pētījumā arī noskaidrots, ka Latvijas iedzīvotājiem garšo saldi un burbuļus saturoši kokteiļi. Retāk priekšroka tiek dota rūgtiem un skābiem kokteiļiem. Un būtiskākais kritērijs izvēlē ir kokteiļa sastāvdaļām. Tas nozīmē, ka mūsdienās jāaug arī bārmeņu prasmēm un spējai pielāgoties klienta vēlmēm.

«Katrai pudelei bārā ir sava nozīme, tāpat kā kokteiļu jaukšanas tehnikai. Cilvēkiem ir atšķirīgas acu un matu krāsas, tāpat ir ar kokteiļu gaumi, tāpēc bārmenim jābūt kā psihologam, kas izzina klienta vēlmes un spēj pagatavot atbilstošo dzērienu,» tā stāsta Edgars Elbergs, uzsverot, ka mūsdienās bārmenim ir vajadzīga izglītība, jo vairs nepietiek ar to, ka tikai pārzini alkohola brendus.

Vaicājot, kāda ir saistība starp kokteiļa cenu un tā kvalitāti, zīmola vēstnesis atklāj, ka cena veidojas no vairākiem faktoriem, piemēram, kāda ir bāra vai restorāna telpu īres cena, cik tiek maksāts personālam, vai tas ir par daudz vai par maz, līdz ar to ne vienmēr kokteilis ar labām sastāvdaļām būs dārgs.

Katru gadu, lai noskaidrotu, kurš ir pasaules labākais bārmenis, notiek kokteiļu sacensības World Class Competition. Baltijas valstis pārstāvēs tikai viens bārmenis, tāpēc šobrīd pusgada garumā Latvijas bārmeņi dažādās meistarklasēs apgūs zināšanas un prasmes, lai cīnītos par iespēju iegūt pasaules labākā bārmeņa titulu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu