«Līgo mežā»: maltās gaļas šašliks grieķu gaumē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Gatavojoties un svinot Jāņus, «Egoiste» jau tradicionāli piedāvā noderīgus padomus un dažādas vasaras saulgriežu ēdienu receptes, kas tapušas nekur citur kā dabas svētnīcā – mežā! Mēdz būt vienkārši garšu salikumi, kuri kopā izveido kaut ko pavisam jaunu tavā ierastajā garšu pasaulē. Vienu no tiem tev šodien atklāsim! Garšu pazinējs Ritvars Toms Logins piedāvā klasiskās grieķu šeftaļjas recepti. Noteikti pamēģini un ļaujies jaunām garšas baudām. Laiks trešajai «TVNET Līgo mežā» receptei: maltās gaļas šašliks grieķu gaumē.

Sastāvdaļas:

  • maltā gaļa;
  • ola;
  • daudz pētersīļu;
  • citrons;
  • sīpols;
  • kanēlis (uz kilogramu gaļas aptuveni pusotra tējkarote);
  • ķiploks;
  • zarnu tauku plēve, kurā to visu ietīsim.

    To var iegādāties tirgū, bet, ja nav pieejama, vari cept kā kotletes, likt uz iesma kā ļuļa kebabu vai pildīt zarnās kā desiņas.

Kilogramā maltās gaļas iejaucam sakapātus pētersīļus, ķiploku, sīpolu, olu, sāli, piparus, sulu no vesela citrona, un pats svarīgākais - iejaucam aptuveni pusotru tējkaroti kanēļa. Pētersīļa, citrona un kanēļa sajaukums radīs nebijušu aromātu.

Ļaujam gaļai nedaudz iemarinēties, un tad jāķeras pie ietīšanas zarnu tauku plēvē - ja tā nav pieejama, vari cept kā kotletes, likt uz iesma kā ļuļa kebabu vai pildīt zarnās kā desiņas.

Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2018!
Ritvaram Tomam Loginam, Jānim Nīmanim, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Gerdai Pulkstenei, Lūcijai Luīzai Žoglai, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam, Viktorijai Puškelei, Lienei Millerei un Robertam Milleram! Paldies arī «Autine» un kalējam Jānim Nīmanim par kompāniju un palīdzību recepšu tapšanā.

Paldies veikaliem «Linotēka» un «Paviljons» par svētku drēbēm!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu