«Līgo mežā»: Jāņu siers no meža veltēm jeb meža siers (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Gatavojoties un svinot Jāņus, «Egoiste» jau tradicionāli piedāvā noderīgus padomus un dažādas vasaras saulgriežu ēdienu receptes, kas tapušas nekur citur kā dabas svētnīcā – mežā! Jāņu sieru var gatavot dažādos veidos, bet vai esi mēģinājis to pagatavot nevis ar ķimenēm, bet gan izmantojot meža labumus? Latvijas garšu pazinējs Ritvars Toms Logins palīdzēs pagatavot Jāņu sieru, bet ķimeņu vietā pievienosim savvaļas burkāna ziedus (var arī kadiķogas vai plūškoka ziedus) - tie arī pienam palīdzēs labāk sarecēt. Laiks septītajai «TVNET Līgo mežā» receptei: Jāņu siers no meža veltēm jeb meža siers.

Lūk, Jāņu siers meža stilā!

Sastāvdaļas:

  • 5 litri lauku piena;
  • 1 kilograms biezpiena;
  • 3 lauku olas;
  • 1 citrons;
  • savvaļas burkāna ziedi (vai zaļumi pēc tavas brīvas izvēles);
  • sāls.

Lauku pienu silda katlā uz uguns, kad tas sāk vārīties, pievieno biezpienu, 1 citrona sulu un silda, līdz atdalās sūkalas un olbaltumvielas saķeras kopā. Tad nokāš sūkalas un siera masu liek atpakaļ uz uguns. Pievieno savvaļas burkāna ziedus (var arī kadiķogas vai plūškoka ziedus), tie palīdzēs pienam labāk sarecēt. Pievieno 3 sakultas olas un 2 ēdamkarotes sāls.

Maisot karsē pāris minūtes. Pēc tam liek marlē, kārtīgi nosien un liek zem sloga vai karina kokā.

Pēc dažām stundām meža siers ir gatavs! Labu apetīti!

Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2018!
Ritvaram Tomam Loginam, Jānim Nīmanim, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Gerdai Pulkstenei, Lūcijai Luīzai Žoglai, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam, Viktorijai Puškelei, Lienei Millerei un Robertam Milleram! Paldies arī «Autine» un kalējam Jānim Nīmanim par kompāniju un palīdzību recepšu tapšanā.

Paldies veikaliem «Linotēka» un «Paviljons» par svētku drēbēm!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu