Sadarbībā ar populāriem šefpavāriem tapušas gardas receptes no Glābējpaku produktiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sadarbībā ar trīs sabiedrībā pazīstamiem šefpavāriem ir tapušas gardas receptes no tiem produktiem, kas iekļauti pārtikas bankas «Paēdušai Latvijai» izsniegtajās pārtikas pakās. SIA «Gemoss» semināru telpā notika labdarības pasākums, kurā šefpavāri kopā ar māmiņām no trūkumā nonākušām ģimenēm gatavoja interesantus ēdienus un dalījās ar receptēm. Šefpavāri gatavošanas darbā iesaistīja arī māmiņas, kuras šīs iemaņas un zināšanas pēc pasākuma aizveda arī uz savu novadu un nodos tālāk citām ģimenēm.

Receptes izveidotas īpaši ģimenēm ar bērniem līdz 10 gadu vecumam, kuras saņem pārtikas pakas no projekta «Paēdušai Latvijai». Tās ir ģimenes ar bērniem ar ienākumiem zem 252 EUR uz vienu ģimenes locekli, kam Sociālais dienests nav piešķīris trūcīgās/maznodrošinātās statusu.


Pasākumā ģimenes gatavoja piecus ēdienus no tādiem ikdienišķiem produktiem kā makaroni, miežu putraimi, krējums, zirņi, olas un citi. Šos neierastos ēdienus pa spēkam ir pagatavot arī katram ikdienā savā mājas virtuvē. Receptes tiks apkopotas un izdotas nelielā recepšu grāmatā, kas lieti noderēs ģimenēm ikdienas lietošanā.
Tās sagatavojuši «Pavāru kluba» biedri - «Tallink Hotel Riga restorāna «Elements» šefpavāre Svetlana Riškova, restorāna «YOLO» šefpavārs Artūrs Freibergs un ģimenes restorāna «Hercogs» šefpavārs Andris Rumītis.

«Pavāru klubs» ir sabiedriska bezpeļņas organizācija, kurai primārais uzdevums ir popularizēt Latvijas kulināriju un ne tikai profesionāliem pavāriem, bet arī skolām, mājsaimniecēm un ģimenēm, kuras interesējās par kulināriju.


«Mēs labprāt piedalāmies labdarības pasākumos un ar prieku palīdzam Latvijas Samariešu apvienībai atbalstīt un izglītot Latvijas mazturīgās ģimenes, lai sniegtu idejas, kā pagatavot daudzveidīgu un pareizi sabalansētu maltīti. Meistarklases laikā rādīsim, kā var pagatavot garšīgu ēdienu arī no vienkāršiem mazbudžeta produktiem. Kopā mums noteikti izdosies veidot pozitīvu gaisotni un iedrošināt mazturīgas ģimenes uz radošāku skatījumu uz ēdienu un pozitīvāku skatu uz nākotni!» par pasākumu saka šefpavāre Svetlana Riškova.


«Redzot, cik iedvesmotas un priecīgas bija mammas, nešaubos, ka receptes noderēs ģimenēm arī ikdienā,» saka pārtikas bankas «Paēdušai Latvijai» vadītāja Agita Kraukle. «Pārtikas pakās parasti ir ievietoti produkti ar ilgu derīguma termiņu, piemēram, miežu putraimi, manna, auzu pārslas, makaroni, milti, eļļa, gaļas vai zivju konservi, cukurs, rīsi, margarīns, vistas buljons, zirņi. Tie ir produkti, kurus var pagatavot pavisam vienkārši un viegli, tomēr ar šo aktivitāti vēlamies ģimenēm dot ierosmi un padomu, kā no it kā pavisam ikdienišķiem produktiem iespējams pagatavot daudzveidīgas un lieliskas maltītes.»
Ikmēneša pakām ir standarta saturs, kurš sastāv no ilgstoši uzglabājamiem produktiem, taču Glābējpakas var piepildīt ikviens, tāpēc nereti pārtikas pakās ir arī daudzi neikdienišķi produkti, piemēram, paipalu olas, cietais siers, mīkstais siers, ķiršu tomāti utt. Arī dažādi uzņēmumi un zemnieku saimniecības mēdz ziedot pārtikas produktus, kuri papildina standarta pārtikas pakas saturu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu