Piecas lietas, no kurām jaunā gadā noteikti jāatbrīvojas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jaunajā gadā ir jāiztīra māja, lai būtu vieta, kur ienākt jaunām idejām, domām un lietām. Iespējams, ka, izmetot nevajadzīgās mantas, apdomāsit jaunu iegādāšanās nepieciešamību.

Izmest lietas nav viegli, tāpēc jāizvēlas noteikumi, piemēram, atbrīvojieties no lietām, kuras neesat izmantojuši gadu vai divus. Ja saka «izmest» - tas nozīmē atbrīvot no šīm lietām savu māju un atrast cilvēkus, kuriem šīs mantas patiešām noderēs. Tomēr, visticamāk, tavā mājā ir daudz tādu lietu, kurām vieta tikai atkritumos, raksta ārzemju prese.

Piecas lietas, ko noteikti izdariet:

1. Vannas istabā izmetiet visas pudeles un tūbiņas, kuras ir pustukšas, bet tās jau sen neesat izmantojuši. Bieži šķiet, ka šī pudelīte satur manu mīļāko aromātu/krāsu/atmiņas... Jaunā gada sākums ir īstais laiks, lai iztīrītu vannas istabu, atbrīvojoties no nevajadzīgām lietām.

2. Žurnālu kolekcija. Glancēti žurnāli ar skaistiem attēliem un noderīgiem padomiem? Izmetiet! Padomājiet, cik bieži jūs ielūkojaties vecajos žurnālos, galvenais - cik bieži izmantojat tur aprakstītos padomus. Tagad vecie žurnāli kļuvuši par putekļu krātuvi, tiem nav vietas jūsu mājā.

3. Virtuves priekšmeti, kurus neizmantojat jau gadu. Nejauši nopirkti, radinieku un draugu uzdāvināti virtuves priekšmeti, kurus neizmantojat, ir lieki jūsu virtuvē. Uzdāviniet tos kādam, kuram tie nepieciešami, vai izmetiet. Vēl ir iespēja - apmeklējiet kulinārijas kursus, lai iemācītos šiem priekšmetiem rast lietojumu.

4. Dvieļi un gultas veļa, kuri savu mūžu jau nokalpojuši. No tiem iznāks daudz saimniecībā noderīgu lupatiņu? Muļķīga ideja, izmetiet!

5. Lietas, kuras izmest neļauj vainas sajūta. Pati nopirkāt dārgu lietu vai vīrs uzdāvināja, tagad grūti izmest, jo par to samaksāta liela nauda. Atrodiet kādu, kuram šī lieta tiešām noderēs, būs dubults prieks un tīra māja.

Iesākumā tikai pieci ieteikumi, jo jāsāk ar mazumiņu - skapja saturu novērtēsi vēlāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu