Pārcelšanās ceļvedis: padomi, kā ievākties jaunā mājvietā bez galvassāpēm

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai gan divi vasaras mēneši jau ir aiz muguras, cilvēki joprojām aktīvi turpina izmantot šā gadalaika priekšrocības, lai pārceltos. Kamēr daži uz jauno mājvietu iedzīvi neņem līdzi, lielākā daļa cilvēku, arī pametot vecos apartamentus, vēlas iemīļotās mēbeles un dažādus sadzīves priekšmetus pārvest uz jauno mājvietu, taču apjomīgie pārvākšanās darbi mēdz sagādāt problēmas un galvassāpes.

Kā zināms, atrast mājokli, kur dzīvot, ir pārcelšanās procesa vienkāršākā daļa. Visgrūtākais ir veiksmīgi mēbeles un citus priekšmetus izjaukt, akurāti sapakot un pārvest. Sarežģītajā procesā padomus sniedz pārvākšanās firma «FF International Movers».

  • Sešas nedēļas pirms ieplānotās pārvākšanās ir rūpīgi jāizstaigā katrs mājas stūrītis, lai atcerētos arī lietas un priekšmetus, kurus sen neesat lietojuši vai varbūt pat piemirsuši par to eksistenci; apskatiet bēniņus, pažobeles, pagrabu, garāžu un citas iespējamās mantu novietošanas vietas;

    veiciet lietu inventarizāciju, lai izvēlētos, kuras ņemsiet līdzi, kuras nodosiet labdarībai vai atdāvināsiet,

    kā arī sazināties ar pārcelšanās organizatoriem un uzaiciniet viņus, lai iegūtu papildu informāciju par pārcelšanās procesa organizāciju, veikšanu un ar to saistītām izmaksām.

  • Četras nedēļas iepriekš noorganizējiet speciālo transportu jūsu dzīvniekiem.
  • Informējiet pakalpojumu firmas (gāzes, elektrības, ūdens, telefonu, kabeļtelevīzijas, apsardzes, teritorijas labiekārtošanas un atkritumu izvešanas uzņēmumus), lai pārtrauktu jūsu līgumu attiecības jūsu vecajā dzīvesvietā, un kontaktējieties ar šiem uzņēmumiem jaunajā dzīvesvietā, lai pārliecinātos, ka nepieciešamie pakalpojumi jums būs pieejami jau ar pirmo ierašanās dienu.
  • Sazinieties ar jūsu auto, mājas īpašnieku vai īrniekiem, ārstiem, juristu, brokeru, apdrošināšanas firmām, bankām, līzinga u.c. kredītiestādēm, bonusa vai citu lojalitātes kartīšu izdevējiem; informējiet par pārcelšanos un veiciet nepieciešamos pasākumus, lai visi privātie sadarbības partneri ar jums varētu komunicēties jaunajā dzīvesvietā un nebūtu vēstuļu, kuras noklīst bez adresāta.
  • Atcerieties, sapakojiet tikai tās mantas,

    kuras jums nebūs nepieciešamas tuvāko mēnešu laikā, kā arī sastādiet mantu sarakstu un numurējiet kastes,

    lai viegli varētu orientēties un nepieciešamības gadījumā būtu vienkārša piekļuve nepieciešamajām mantām. Pārliecinieties, ka esat saņēmuši visus nepieciešamos izrakstus un apliecinājumus, piemēram, no ārsta, vai bērniem no mācību iestādes u.tml.

  • Divas nedēļas pirms pārcelšanās sazināties ar pasta nodaļu un noorganizējiet, ka visa korespondence pēc jūsu pārcelšanās tiek pārsūtīta uz jauno dzīvesvietu. Sagatavojiet vairākus jauno apmešanās telpu plānus, tie noderēs pārcelšanās organizatoriem, kas izkraus un izvietos jūsu iedzīvi jaunajās telpās. Atbrīvojieties no visām neizlietotajām krāsām, aerosoliem vai citām viegli uzliesmojošām vielām, kā arī toksiskām ķimikālijām, kuras ir aizliegts pārvest kopā ar iedzīvi. Ja ir papildu jautājumi vai nepieciešama papildu konsultācija, risiniet to tagad.
  • Pāris dienas pirms pārcelšanās

    atkausējiet ledusskapi un saldētavu.

    Atlieciet nostāk pirmās nepieciešamības mantas, kuras ņemsiet sev līdzi, kā arī tās, kuras jums pirmās būs nepieciešamas jaunajā dzīvesvietā. Pārcelšanās organizatori tās sapakos un iekraus pēdējās, lai būtu ātrāka piekļuve tām jaunajā dzīvesvietā. Visām elektroprecēm ir jābūt atvienotām un gatavām pārvešanai. Aizpildiet veidlapas, kuras ir nepieciešamas iedzīves apdrošināšanai pārcelšanās laikā.

  • Pārcelšanās dienā parādiet mantas, kuras ir jāiekrauj pēdējās un kuras ņemsiet līdzi, lai tās netiktu iekrautas transporta līdzeklī. Rūpīgi iepazīstieties ar visiem dokumentiem, un jums būs jāparaksta mantu saraksts, kura viens eksemplārs paliks pie jums. Lūdzu, to saglabājiet drošā vietā kopā ar visiem pārējiem dokumentiem līdz mirklim, kamēr viss pārcelšanās process būs paveikts pilnībā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu