Egoistes jaunie eksperti: augstākās kvalitātes pasākumu plānotāji, šefpavāri un bārmeņi no «Viesistaba Event Studio»

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpmāk varēsi iztaujāt ekspertus no pasākumu norises vietas «Viesistaba» - pasākumu rīkošanas etiķetes eksperti Agati Lūsi, šefpavārus Gati Grosbergu, Raiti Ivanovu, pasākumu organizatoru un vadītāju Artūru Gailīti un bārmeni Mārtiņu Eglīti. Iepazīsties ar mūsu jaunajiem ekspertiem!

Luksusa pasākumu plānotāja un realizētāja Agate Lūse

«Esmu daļa no pirmās pēcpadomju paaudzes, kurai jau ļoti agrā vecumā nācās saskarties ar pilnīgi nebijušu jaunu pasauli, kura saucās neatkarīga Latvija. Jau 21 gada vecumā biju iesaistīta Latvijas valsts un pašvaldību centienos attīstīt Latvijā tūrisma industriju. Pēc dažiem gadiem Latvijas tūrisma informācijas sistēmā un viesmīlības profesionālajā izglītībā mans ceļš veda tālāk uz ārvalstīm. Sākotnēji gandrīz gadu strādāju un mācījos viesmīlību Grieķijas ziemeļos luksusa resorā «Sani Resort». Šeit pirmo reizi pa īstam saskāros ar luksusa pasākumu plānošanu un aizraujošo ēdienu un dzērienu servisa pasauli. Pēc Grieķijas ceļš mani veda tālāk uz trim dažādām augstas klases viesnīcām

Londonā, kurās piecu gadu laikā, strauji kāpjot pa karjeras kāpnēm, apguvu pasākumu vadības un ēdināšanas servisa dziļākos noslēpumus.
Foto: no personīgā arhīva

Šefpavārs Gatis Grosbergs

«Esmu viens no tiem cilvēkiem, kurš pieaugušā vecumā nolēma radikāli mainīt savu dzīvi un no mākslinieka noformētāja kļūt par pavāru. Pametot visu savu iepriekšējo karjeru aiz muguras, sāku mācības Rīgas Restorānu servisa skolā, un pēc skolas beigšanas man bija tā laime nonākt virtuvē pie viena no Latvijas spilgtākajiem, radošākajiem un profesionālākajiem šefpavāriem, Kaspara Jansona «Hotel Bergs» restorānā. Pēc nostrādātiem četriem gadiem, paralēli savam tiešajam darbam restorānā, sāku vadīt mācību kursus «Viesistaba» viesiem un pēc brīža paliku šeit pavisam, kopā ar «Viesistaba» komandu, realizējot visdažādākos ar kulināriju un gastronomiju saistītus projektus, nu jau gandrīz trīs gadus.»

Agate par Gati: «Gatim piemīt viens ļoti spilgts talants, viņš māk labi sastādīt ēdienu budžetu un kalkulācijas, līdz ar to vienmēr ir labi viņam pajautāt ne tikai par jaunākajām pasaules ēdienu tendencēm un interesantām receptēm, bet arī

var droši interesēties par budžetu un nepieciešamajiem ēdienu daudzumiem,

ja plānojat viesības vai lielākus pasākumus.»

Šefpavārs Raitis Ivanovs

«Kulinārija un pavārmāksla man ir visa dzīve. Jau no ļoti agra vecuma atrodos virtuvē. Jaunības gados kādu laiku nostrādāju Lido, tad aizbraucu uz ārzemēm un desmit gadus pavadīju Kiprā, strādājot piecu zvaigžņu viesnīcas restorānā Limasolā. Apmēram pirms pusotra gada tomēr nolēmu atgriezties, un kopš tā brīža vadu seminārus un pasākumus «Viesistaba» viesiem.»

Agate par Raiti: «Raitis ir izcils pavārs, bet

viņa aizraušanās un sirdslieta ir deserti. Tur viņa radošumam nav robežu,

un viņš ātri vien ir kļuvis par vienu no iecienītākajiem «Viesistabas» pavārkursu vadītājiem.»

Pasākumu organizators un vadītājs Artūrs Gailītis

«Esmu «Viesistaba» pasākumu plānošanas vadītājs, tas, kurš runā ar visiem mūsu klientiem, noskaidro visas viņu vēlmes, pārtulko to visai komandai saprotamā valodā un nodrošina to, lai «Viesistaba» komanda realizē to, ko viesi ir vēlējušies sasniegt.»

Agate par Artūru: «Artūra spēcīgākā puse visā pasākumu plānošanas procesā ir viss, kas saistīts ar tehnisko pasākumu organizācijas daļu, inventārs, tehniskie parametri, cik, kur ko ielikt un aizvest, kā pareizi visu uzstādīt un pēc tam arī savākt. Bez šīm ļoti vērtīgajām prasmēm Artūrs ir arī populārs un iecienīts pasākumu vadītājs, tā ka viņam

var uzdot visus tos jautājumus, kuri ir saistīti ar šiem pasākumu un svētku aspektiem.»

Bārmenis Mārtiņš Eglītis

Agate par Mārtiņu: «Viss par un ap dzērieniem, kokteiļiem, to pasniegšanu un servisu. Mārtiņš ir tas, kurš vada bāra meistarklases un ir «Viesistabā» jau gandrīz četrus gadus. Viņš ir piedzīvojis gandrīz visus «Viesistabas» viesus,

devies ar mums kopā izbraukumos un vienmēr parūpējas, lai pasākuma viesi nepaliek bez dzērieniem.

Pirms «Viesistabas» viņa ceļš veda caur dažādiem Rīgas bāriem, līdz atdūrās pie mums.»

https://www.facebook.com/ViesistabaStudio/

http://viesistaba.lv/

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu