Kā interesanti nokrāsot Lieldienu olas?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Elīna Kursīte

Klāt Lieldienas! Kā šogad krāsosiet olas? Vai tradicionālajās sīpolu mizās, kā iepriekšējos gadus, vai tomēr pamēģināsiet kaut ko jaunu? Piedāvājam atcerēties dažas metodes.

 
Foto: LETA

Skaisti un tradicionāli

Tradicionāli Lieldienu olas visbiežāk krāso, vārot sīpolu mizās.

Lai olu krāsa būtu piesātinātāka un tumšāka, sīpolu mizas var pavārīt kādu laiciņu pirms tam. Pēc izvārīšanas olas var uz brīdi paturēt karstajā šķidrumā.

Ja nevēlaties vienkrāsainas olas, pirms vārīšanas var pie tām pietīt kādu lapiņu, zāles stiebru vai ziediņu. Tāpat interesantus rakstus nodrošinās ar marli piesieti graudi.

 
Foto: LETA

Neparastākas krāsas

Ja mājās neatrodas sīpolu mizas, varbūt var izlīdzēties ar kādiem dārzeņiem?

Savdabīgu krāsu olas iegūst, vārot kopā ar biešu gabaliņiem vai biešu sulā. Līdzīga krāsa rodas no sarkanajiem kāpostiem.

Tumšākas olas iznāk, izmantojot mellenes.

Savukārt burkānu sula dod olām dzeltenīgu un oranžīgu toni.

Bet zaļganas olas sanāks, vārot sasmalcinātos spinātos.

 
Foto: LETA

Tēja un kafija

Olas var krāsot arī kafijā vai tējā.

Šim nolūkam vislabāk izmantot zaļo, melno vai karkadē tēju.

 
Foto: flickr.com/photos/toremor

Krāsainās garšvielas

Ļoti skaistas ir olas, kas krāsotas ar kurkumu vai karijā.

Garšvielas pievieno ūdenim, kurā vāra olas.

 
Foto: flickr.com/photos/apple_pathways

Bērnu rakstāmpiederumi

Olu krāsošanu var īstenot arī citādāk: izvārīt olas un tad tās apzīmēt ar krītiņiem, zīmuļiem (vislabāk mīkstiem), flomāsteriem, marķieriem, guaša vai ūdens krāsām, krāsainajām līmēm u.tml.

Ļaujiet varu fantāzijai!

 
Foto: flickr.com/photos/alan-light

Daži noderīgi knifiņi visiem

Lai olas būtu stingrākas, vārīšanas laikā ūdenim jāpievieno sāls.

Savukārt nedaudz etiķa padarīs toni intensīvāku un košāku.

Lai izvārītās olas būtu košākas un spīdīgas, tās var apsmērēt ar eļļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu