Citādais dievkalpojums «Uzzied eņģeļu koks Torņakalnā» jau šodien!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 15. maijā, plkst. 12.00 Rīgas Lutera baznīcā, Torņakalna ielā 5 notiks Vasarsvētku Citādais dievkalpojums – koncerts «Uzzied eņģeļu koks Torņakalnā». Citāds tādēļ, ka ik gadu veltīts kādam labdarības mērķim. Šogad visi Vasarsvētkos gūtie ziedojumi tiks nodoti Bērnu paliatīvās aprūpes biedrībai, lai nodrošinātu multidisciplināras komandas (ārsta, māsas, kapelāna, sociālā darbinieka, psihologa un psihoterapeita) atbalstu mājās 178 neizārstējami slimiem bērniem un viņu ģimenēm.

«Kristīgās Baznīcas dzimšanas dienā mēs nesēžam pie tortes un nekūļājam kājas, bet katru gadu atrodam kaut ko, kam ir radoši jāpieliek roka, visi kopā, kā katrs var un spēj, aicinām darīt kaut ko, kas vēl nav līdz galam izdarīts, pabeigts, kur vēl ir daudz nepilnību un trūkumu. Šogad tā ir nedziedināmi slimo bērnu paliatīvā aprūpe,» norāda Rīgas Lutera draudzes virsmācītājs Linards Rozentāls.

PLAKĀTS.jpg

Patlaban bērnu paliatīvās aprūpes komandas mājas vizītes pieejamas tikai Rīgas un Pierīgas iedzīvotājiem, reģionos – vienīgi ārkārtas situācijās. Valsts apmaksā tikai ārstniecību, bet paliatīvā aprūpe nav iedomājama bez garīga un psiholoģiska atbalsta. Galvaspilsētā sociālā darbinieka un kapelāna darbu (bet ne administratīvos izdevumus) finansē Rīgas dome, taču atbalsts vajadzīgs ģimenēm visā Latvijā. Palīdzības apjoms atkarīgs no ziedojumiem.

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības mērķis ir izveidot piecas mobilās brigādes, lai palīdzība būtu pieejama ģimenēm visā Latvijā. Rīgas Lutera draudze kopā ar draugiem vēlas atbalstīt šo ieceri.

Citādo dievkalpojumu muzikāli bagātinās Linda Leen, Intars Busulis, Evita Zālīte, Jānis Apeinis, Ainārs Paukšēns, Vineta Elksne, Abonementa orķestris, grupa «Fine&Mellow», Torņakalna slavēšanas grupa, Rīgas Lutera draudzes koris un bērnu ansamblis. Pēc dievkalpojuma svētki turpināsies baznīcas dārzā: labdarības izsolē varēs iegādāties neparastus un retus stādus, kūkas, keramiķu veidotos podus un Māra Subača zīmējumus, būs stādu un grāmatu tirdziņš, bižošanās, sejiņu apgleznošanas un tetovējumu darbnīca, fotostūrītis u.c.

«Eņģeļu koks» ir Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības labdarības kustība, un šajā pavasarī tas uzziedēs arī Torņakalnā. Katrs cilvēks izdara kādu paliekošu lietu – saraksta grāmatu, uzceļ māju, izaudzina bērnus. Bērni, kuru dzīve paiet, cīnoties ar neizārstējamām slimībām, visbiežāk savus paliekošos darbus klusi un nemanāmi veic līdzcilvēku sirdīs, tomēr par viņu veikumu var liecināt redzamas un paliekošas lietas – koki. Koks ir dzīvības simbols, tas atspoguļo pasauli – pagātni, tagadni, nākotni, atdzimšanu, tas katru pavasari gaida kā jauna sākumu.

Tie, kas vēlas atbalstīt vai nebūs klāt dievkalpojumā, var ziedot arī ar banku starpniecību: Rīgas Lutera evaņģēliski luteriskā draudze, reģ. nr. 90000066302, Swedbank HABALV22, konts LV55HABA0551008460337 vai SEB Banka UNLALV2X, konts LV02UNLA0003000701104 ar norādi «Bērnu paliatīvajai aprūpei».

Bērnu vecāki, ģimenes un draugi būs pateicīgi ikvienam par atbalstu.

Rīgas Lutera baznīca atrodas Torņakalna ielā 3/5, Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu