Pašai savs «Santjago ceļš»: sievietes pārgājiens vienatnē. Sākam turēt īkšķus!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Iepazīsties, Agnese! Agnese ir 41 gadu veca siguldiete - divu lielisku bērnu māmiņa, kura ir nolēmusi sevi izaicināt pārgājienā vienatnē! Agnese dosies 375 km garā pastaigā tikai ar sevi un savām domām, gluži kā kino ar Rīzu Viterspūnu galvenajā lomā. «Egoiste» būs tā fantastiskā iespēja sekot līdzi Agneses piedzīvotajam, ko viņa plāno paveikt 12 dienās. Lasi turpmāk drosminieces blogu, un turam visas īkšķus, ne katra no mums to spētu!

Agneses Kalniņas ievadblogs:

«Doma par pārgājienu vienatnē man radās jau pirms gada. Toreiz plānoju iet vasarā, bet dažādu apstākļu dēļ tā arī nerealizēju savu ieceri.

Man ir 41 gads, esmu siguldiete, divu bērnu mamma (18 un 11 gadi). Strādāju kā aktrise, deju skolotāja un pasākumu vadītāja. Savulaik biju aktīva skrējēja, bet veselības problēmu dēļ skriešana palikusi novārtā, tāpēc jāmeklē citi hobiji, jo sēdēt uz vietas nav manā dabā.

Reizi mēnesī kopā ar domubiedriem ejam 1- 2 dienu pārgājienā tepat Latvijā. Bet visu laiku šķiet, ka kaut kā pietrūkst.

Šis pārgājiens cauri visai Igaunijai (~375 km) man būs milzīgs izaicinājums, fizisko un garīgo spēju pārbaudījums. Plānoju to paveikt 11 - 12 dienās.

Pirmā diena tiks veltīta nokļūšanai pārgājiena sākumpunktā - Oandu, kas atrodas Igaunijas ziemeļos pie Somu līča.

Līdzi nesīšu telti, matraci, guļammaisu, dzeramo ūdeni, nedaudz pārtikas, rezerves apģērbu un apavus. Ēdienu gatavošu uz maza gāzes degļa - plītiņas. Dienā man jānoiet vidēji 40 km.

Foto: no personīgā arhīva

Visa maršruta garumā ir ierīkotas kempinga vietas tūristiem, kur droši var celt teltis un kurināt ugunskuru. Laika apstākļi gan nerādās diez cik labi - sola gan lietu, gan sniegu, gan mīnusus naktī. Bet es ceru ar to tikt galā.

Man droši vien būs bail no tumsas, būs arī grūti 11 dienas pēc kārtas noiet 40 km ar smagu somu plecos un, iespējams, man būs vientuļi. Tad kāpēc es to daru?? Atbildi zināšu pēc 12 dienām. Varbūt.

Es nebraukšu uz Indiju, Āzijas valstīm vai «Santjago ceļu». Meklēšu piedzīvojumus un savu spēju robežas tepat, kaimiņos. Gribu pārbaudīt savus spēkus un uzzināt, kā tas ir. Gribu izdarīt ko īpašu, neikdienišķu un iedvesmot citas sievietes uzdrīkstēties. Uzdrīkstēties nedaudz vairāk. Lai ko tas katrai nozīmētu.

Foto: no personīgā arhīva
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu