Vieta, kur noķert pavasari aiz astes: «Kafejnīca ar noteikumiem» 2. sērija

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piekritīsiet, ka šā gada karstākais jautājums, kas nomocīja mūsu prātus, bija - vai maz reiz sāksies siltums un vasara? Pēc saltā aukstuma tā vien visi alka pēc svelmes, aizmirstot trauslo pavasari. Ziniet, es pavasari sastapu un tagad varu pavēstīt, ka jaunskungs ir nedaudz apvainojies par mūsu nepacietību un žēlabām. Tāpēc laiks paspert solīti, manuprāt, romantiskākajam gadalaikam pretī! Pavilināt ar sauleszaķēniem un smiekliem to tuvāk mūsu sirdīm, lai tas salaiž mūsu vēderos dzīvesprieka un reibinošas mīlas tauriņus. Sekojiet man, es parādīšu!

Patiesībā viss, ko patiesi meklē, bieži vien atrodas deguna priekšā -

pavasaris slēpjas tur, kur mājo viņa zaļā galma vēstneši. Kur karaļvalstī cilvēki nāk apbrīnot plaukstošus pumpurus un reibt no ziedu smaržas.

Jā, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā vesela mēneša garumā (līdz 31. maijam) durvis vērusi pavasarīga pop-up «Kafejnīca ar noteikumiem». Ikvienu kafejnīcas apmeklētāju sagaida nokļūšana galvu reibinošā pavasarī,

kur kurkst vardes, vītero putni, smaržo puķes un acis žilbst no apkārtējā zaļuma.
Foto: Foto:Jānis Vīksna
Foto: Foto:Jānis Vīksna

Pop-up kafejnīcas idejas autore, producente Gundega Skudriņa, atklāšanas pasākuma viesiem teica: «Dzīve ir tik neparedzama, mēs nebijām paredzējuši «Kafejnīcas ar noteikumiem» otro sēriju, bet šogad pavasaris aizkavējās –

nenāca un nenāca, tādēļ nolēmām radīt iedvesmojošu un priecīgu vidi,

kur ikvienam ir iespēja nokļūt šajā skaistajā gadalaikā.»

Foto: Jānis Vīksna

Jau pirmie soļi šajā vēl pirms neilga laika aizmirstajā siltumnīcas ēkā liek aizrauties elpai.

Pavasaris ar savām zaļajām augu skavām ir radījis brīnumzemi, kur katrs trauslākais stādiņš var sajusties lepns kā vairākgadīgs karalis - rododendrs.

Kur efeja var sacensties savā slaidumā un vijīgumā ar papardēm. Kur palmas vairs nešķiet kā eksotiskas princeses, bet līdzās vienkāršajai piparmētrai rada saskanīgu lēdiju sabiedrību.

Foto: Foto:Jānis Vīksna
Foto: Jānis Vīksna

Acis negurst no zaļuma, tās pierod un vēlas tvert pavasari vēl ciešāk. Un te jau acīm talkā nāk mūsu garšas kārpiņas, kuras baudu gūst jau pašā sākumā - dzerot gardu dzērienu no puķupoda! Un tas ir tikai sākums, jo bauda sekos pēc baudas. Uzzināsi, kā garšo īsts varžu dīķis. Varēsi izveidot un arī ar lāpstu pats nogaršot dārzeņu dobīti. Vai veidot skaistāko magnolijas ziedu no veiksmes, ko sastapsi azartiskā spēlē.

Pat varēsi flirtēt ar pavasari aci pret aci - griežot klasisko pudeli un bučojoties tik ilgi, cik pavasaris to vēlēsies.
Tici man, no šejienes tu aiziesi ne vien ar smaidu, bet ar pavasari sirdī un taureņiem vēderā!

«Kafejnīcas ar noteikumiem» ideju palīdzēja īstenot dizainers un scenogrāfs Mārcis Ziemiņš, projekta vadītāja Nora Ūpe. Maltītes nodrošinās restorāna Kuk Buk šefpavārs Andris Jugāns un pavārs Konstantīns Mirončiks, bet par apmeklētāju labsajūtu rūpēsies viesmīļi Andris Pirmais un Evita Slaidiņa, Ričards Rove un Līga Sipjagina.

Foto: Fotogrāfs: Jānis Vīksna
Foto: Foto:Jānis Vīksna

«Kafejnīca ar noteikumiem» būs atvērta katru dienu, darbdienās gaidot viesus no plkst. 13.00, bet brīvdienās no plkst. 11.00 līdz pat plkst. 23.00, iepriekš rezervējot galdiņu pa tālruni 27898129. Katra diena pavasarīgajās noskaņās radītajā kafejnīcā būs atšķirīga – muzikālais noformējums, saules stari dienas gaitā, viesi, sarunas un smiekli. Pēc «Kafejnīcas ar noteikumiem» apmeklējuma cilvēki jutīsies kā iznākuši no pasakas, sajutuši taureņus pakrūtē, vēloties dāvāt prieku un smaidus ikvienam, ko satiks ceļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu