Labdarības koncerta laikā vāks līdzekļus sieviešu - teoloģu atbalstam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

4.jūnijā, Vasarsvētkos, plkst. 12.00 Torņakalnā kā ik gadu notiks Citāds dievkalpojums - labdarības koncerts, kam sekos plaša, visai ģimenei domāta aktivitāšu programma Rīgas Lutera baznīcas dārzā. Šogad labdarības pasākuma tēma ir «Sievietes kalpošana baznīcā», un tā laikā saziedotie līdzekļi tiks ieguldīti teoloģijas apvienību un biedrību atbalstam.

Citādajā dievkalpojumā piedalīsies Evita Zālīte, Dināra Rudāne, Ginta Krievkalna, Beāte Zviedre, Marta Grigale, Miks Dukurs, Ieva Šablovska, Ilze Grunte, Ainārs Šablovskis, Jānis Jakovļevs, Rīgas Lutera draudzes koris un Latvijas Bankas koris ar diriģentu Matīsu Tuču, Riga Gospel Choir, Rīgas Lutera draudzes bērnu un jauniešu ansamblis, kā arī pavadošā grupa: Kristaps Krievkalns, Dāvis Bindemanis, Jānis Kalniņš,Toms Lipskis un Kaspars Grigalis.

Vasarsvētki aicina mūs pievērst uzmanību citiem. Kristīgā baznīca tos sauc par viena Gara - Dieva Gara izliešanos visos un pār visiem. Tas nozīmē, ka mēs, tik ļoti cits no cita atšķirīgie un viens no otra nodalītie, nesam sevī kaut ko mūs visus vienojošu - vienu Garu. Šie svētki aicina mūs apzināties, ka tādi mēs esam radīti - visi pēc viena Dieva tēla un līdzības. Un šis tēls un līdzība, iespējams, ir pats labākais, kas mūsos ir. Kaut kas absolūti labs katrā no mums. Mūs visus vieno kas ļoti labs. Bet varbūt ļoti labais ir viss, kas mūsos neko nenodala, nenošķir un nešķiro. Tas, ka esam atšķirīgi - jauni un veci, meitas un dēli, sievietes un vīrieši - ir ļoti labi. Mēs neesam vienādi. Taču vēl labāk ir meklēt un veicināt to, kas mūs, tik dažādos, vieno. Piemēram, veicināt, lai šiem dažādājiem būtu vienlīdzīgas iespējas iegūt teoloģisku izglītību un kalpot baznīcā. Sievietēm un vīriešiem. Tam mēs vēlamies pievērst uzmanību Citādajā dievkalpojumā Vasarsvētkos Torņakalnā, atbalstot Latvijas Luterāņu sieviešu teoloģu apvienību un Teoloģijas fakultātes biedrību - divas organizācijas, kas iestājas par iespēju vienlīdzīgi kļūt par teoloģēm un teologiem, mācītājām un mācītājiem.Citādo dievkalpojumu rīko Rīgas Lutera draudze sadarbībā ar NGMM - New Generation of Music Management. To apmeklēt aicināts ikviens interesents.

Šā gada pasākuma programmā:

12:00 - 13:30 Citāds dievkalpojums - labdarības koncerts.

13:30 - 15:00 Pulcēšanās baznīcas dārzā uz kopīgiem dārza svētkiem – aicinām ņemt līdzi groziņus ar cienastu.

Būs nodarbības bērniem un gardas pankūkas.

Tie, kas vēlas atbalstīt Latvijas Luterāņu sieviešu teoloģu apvienību, Teoloģijas fakultātes biedrību un izglītojošo darbu Rīgas Lutera draudzē vai nebūs klāt dievkalpojumā, var ziedot arī ar banku starpniecību: Rīgas Lutera evaņģēliski luteriskā draudze, reģ. nr. 90000066302, Swedbank HABALV22, konts LV55HABA0551008460337 vai SEB Banka UNLALV2X, konts LV02UNLA0003000701104 ar norādi «Teoloģiskās izglītības atbalstam».Rīgas Lutera baznīca atrodas Torņakalna ielā 3, Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu