Melnā piektdiena - cik patiesi tas ir?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Šodien 13. oktobris iekrīt piektdienā, kas daudziem no mums rada asociācijas zem nosaukuma - Melnā piektdiena! Cik patiesi vai nepatiesi tas ir, ka šajā dienā var atgadīties kas nelabs?

Piedāvājam vairākus astrologu un numerologu viedokļus:

Baņķis: Domā, ko domā!

Latvijas Numerologu asociācijas vadītājs Kristaps Baņķis skaidro, ka skaitļa 13 vibrācijas allaž paliek nemainīgas: «1 iemieso Saules simbolismu, jebkuras personas vai notikuma patību, centriskumu, esību, bet 3 saistāms ar Jupiteru, kas simbolizē skološanos, sabiedriskumu, pasaules uztveri. Rezultātā skaitļu mijiedarbība 1+3 rada 4 jeb Mēness mezglu Rahu - stabilitātes, cēloņu-seku ievērošanas galarezultātu. Varētu teikt, ka vienmēr 13. datumā ieteicams pieturēties pie atziņas: «Domā, ko domā!» Ikvienai rīcībai, kas paveikta jebkurā 13. datumā, būs lielāka karmiskās «lupas» uzraudzība nekā citos datumos.»

«Cita lieta ir kolektīvās apziņas sētās šaubas vai bailes, kas vienu vai otru skaitli «pagriež» izpausmju disharmoniskajā virzienā. Tā kā neviens skaitlis nav ne labs, ne slikts, tā izpausmes ir atkarīgas no tā, vai pieslejamies pozitīvam skatījumam, vai izmantojam konkrētā skaitļa negatīvi lādēto «ēnu».

Un te lielu lomu spēlē tādi subjektīvi faktori kā «ar kuru kāju no gultas izkāpsi

»,» komentē Kristaps Baņķis.

«Ja kāds 13. datumā pamostas ar domu, ka būs slikti, tad palielinās varbūtība, ka kaut kas tāds arī notiks. Domas ir kā uz noteikta viļņa noregulēta antena, kas agri vai vēlu savu kanālu noķers. Pats rada situāciju un pats pēc tam priecājas, ka viss apstiprinās. Ja pieņem, ka «13» nes nelaimi, padomājiet, kā klājas cilvēkiem, kuri šajā datumā ir dzimuši. Tur taču būtu jābūt iemiesotām visām nelaimju nelaimēm! Taču tā nav. Tomēr pastāv iespēja, ka šiem cilvēkiem konkrētā cipara piesātinātā diena var radīt lielāku un atbildīgāku notikumu gūzmu,» stāsta Kristaps Baņķis.

Foto: PantherMedia/ScanPix

Kristaps Lapiņš: Neizniekojiet nevienu dienu!

«Ja paskatāmies uz šiem diviem parametriem - piektdiena un 13 - no vēdisko zināšanu puses, tad nekā izcili negatīva te atrast neizdosies. Piektdiena pati par sevi vispār ir viena no labvēlīgākajām dienām, jo par to

atbild vēdiskā dieviete Lakšmī, ko latviskajā tradīcijā mēs pazīstam kā Laimu.

Lakšmī ir tā kas atbild par cilvēka labklājību - ģimeni, materiālo stāvokli, baudām. Piektdiena ir Šukras jeb Venēras diena. Šukra vēdiskajā tradīcijā tiek raksturots kā lielākais dzīves baudītājs, tas, kurš pārzina šīs pasaules visas nianses un detaļas, zina, kā viss te ir uzbūvēts un darbojas, dzimumnobriedušu sieviešu simbols. Viss labākais, ko vien varam iedomāties ikdienas dzīvē.» stāsta vēdiskais astrologs Kristaps Lapiņš. «Ieteikums šajā sakarā ir ļoti vienkāršs -

vajag priecāties, baudīt dzīvi, būt kopā ar sev mīļiem cilvēkiem, ļauties, bet nekam nepieķerties. Dzīvot šodien, šeit un tagad,

jo rītdiena vienmēr būs savādāka... ja pienāks. Neizniekojiet nevienu dienu!»

Foto: PantherMedia/ScanPix

Blūma: tas ir mīts...

Numeroloģe Dita Blūma uzsver: no numeroloģijas viedokļa skaitlis 13 nav slikts, jo, saskaitot abus ciparus, summā veidojas četri, kas savukārt liecina par stabilitāti. Taču skaitlis 13 uz katru cilvēku iedarbojas atšķirīgi, līdz ar to dažiem tas var būt veiksmīgs, savukārt citiem šajā datumā lietas tik raiti nerisināsies. «Neviens zinātnieks nav atradis loģisku pamatojumu tam, ka 13.datums piektdienā būtu īpaši neveiksmīgs salikums, kas nestu neveiksmes. Iespējams, kādreiz kādam ietekmīgam cilvēkam šis datuma un dienas salikums ir bijis īpaši neveiksmīgs, tādēļ tās runas par melno piektdienu aizgājušas tautās.

Cilvēku vidū šis datums ir kļuvis ļoti populārs, piemēram, citi izvēlas labāk vispār neiziet no mājas,

savukārt citi savā apģērbā šajā dienā izvēlas tikai dzelteno krāsu,» stāstīja Blūma.

Lai analizētu melnās piektdienas patieso ietekmi uz cilvēku, ir jāanalizē arī tā brīža planētu stāvoklis, jāpēta paša cilvēka ciparu vibrācijas, kā arī jāvērtē vēl citas ietekmes, sacīja Blūma. Līdz ar to katrs cilvēks dienu, kurā iekrīt skaitlis 13, aizvadīs atšķirīgi - citam tā izrādīsies ļoti veiksmīga, bet citam tā būs ne tik izdevusies.

Tiek uzskatīts, ja 13.datums iekrīt piektdienā, tad tā ir īpaši neveiksmīga diena. Tāpat tiek pieļauts, ka

visas nelaimes šai dienā piesauc pats cilvēks,

kurš īpaši piedomājis pie šī datuma un dienas sakritības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu