Variants drosmīgajiem - kāzas brīvdabā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Linda Lauva

Tie pāri, kas plāno precēties nākamajā vasarā, visticamāk, šobrīd aktīvi ķērušies pie kāzu ceremonijas un svinību vietas meklējumiem. Lai gan kāzas brīvā dabā vairs nav nekāds jaunums, tas aizvien ir izaicinājums, īpaši Latvijas neprognozējamajos laikapstākļos. Tomēr, ja reiz šis sapņu plāns izdosies, rezultāts, visticamāk, būs tieši tik labs un vēl daudzreiz labāks, kā sākotnēji iecerēts. Kas jāņem vērā, rīkojot kāzas brīvā dabā, jautājām kāzu organizatorei Litai Brūverei (Sapņu aģentūra).

Plāns B arī brīvā dabā

Kāzu rīkotāja Lita Brūvere ir novērojusi, ka liela daļa pāru vēlētos kāzas brīvā dabā. «Gatavojoties kāzām un pētot plašo Pinterest pieejamo kāzu bilžu foto, ir tik daudz skaistu bilžu no kāzām Itālijā, Francijā, Spānijā, Maltā un citās siltākās zemēs, kurās lietus un vējš neuzglūn kā pārsteigums, kā tas ir mūsu platuma grādos. Tas arī ir lielākais bieds, kas vairumam pāru šo ideju apcērt jau saknē. Tomēr ir daži drosmīgie. Tie ir pāri, kas vēlas piepildīt savu sapni un laikapstākļus neuzskata par šķērsli. Viņos ir pārliecība par to, ko īsti vēlas un kas viņiem ir vajadzīgs. Tieši kāzas brīvā dabā ir tas, kas viņiem vajadzīgs, lai viņu īpašā diena būtu perfekta, un tādā gadījumā nav svarīgi – būs lietus, pūtīs vējš vai pilnai laimei spīdēs saule. Protams, laikapstākļu jautājums kādā brīdī noteikti aktualizēsies, un arī raizes, visticamāk, nemanāmi piezagsies,» pārliecināta Lita Brūvere. Viņa iesaka – lai raizes mazinātu, ir nepieciešams plāns B. «Bet šim plānam ir jāiet roku rokā ar sākotnējo ideju – kāzas brīvā dabā. Tā var būt nojume, kas uzslieta mežā priežu audzē, rudzu lauka vidū vai ezera krastā. Tas liktenīgajā dienā ļauj izvēlēties, vai zem tās izplānot visas aktivitātes, vai arī tās ir iespējams sadalīt – zem nojumes, kas izgaismota mazām lampiņām un satumstot radīs brīnišķīgu deju placi, bet mielastu ar galdiem ierīkot ārpus tās,» stāsta Lita.

Foto: LAURA PUNCULE / MĀSA’S / Kāzu rīkotājs: SAPŅU AĢENTŪRA

Būs cilvēki, kas mēģinās atrunāt!

Lita, organizējot kāzas, ir novērojusi, ka vienmēr būs cilvēki, kas mēģinās pārliecināt pāri par to, ka kāzas brīvā dabā ir neprātīga ideja, un nāks klajā ar daudziem citiem ieteikumiem, kā un kur šo notikumu labāk svinēt. «Tieši šā iemesla dēļ ir īpaši jādomā par lūgtajiem viesiem, ielūgumā norādot izvēlēties ērtu apģērbu un apavus, kā arī nodrošināties ar siltām virsdrēbēm. Ja nakšņošana ir plānota, piemēram, teltīs, kuras nenodrošināt, tad noteikti ir jānorāda, ka to ir nepieciešams paņemt līdzi un paredzēt laiku, kad viesi tās var uzsliet. Respektīvi, ir jāsagatavo viesi piedzīvojumam brīvā dabā. Galu galā kāzas var būt arī mazs festivāls, kur visi guļ teltīs un slapjām kurpēm dejo lietū. Kurš gan no mums nav devies laivu braucienā vai pārgājienā – viss ir atkarīgs no pasniegšanas veida. Jo interesantāk un precīzāk viesiem pasniegsiet ideju, jo mazāk jautājumu un iebildumu saņemsiet pretī. Tas, ko parasti saku saviem pāriem, - visi, kas šajā dienā uzskatīs par godu būt ar jums kopā, ieradīsies, neiebildīs pret apstākļiem vai jūsu lēmumiem un priecāsies līdz ar jums,» tā Sapņu aģentūras kāzu rīkotāja.

Foto: LAURA PUNCULE / MĀSA’S / Kāzu rīkotājs: SAPŅU AĢENTŪRA

Jāizvēlas vietas aizvējā

«Kāzas zem klajas debess es noteikti ieteiktu organizēt vietā, kur ir aizvējš, – mežā, kāpās, upes ielejā. Noteikti ieteiktu padomāt par to, lai piekļūšana svinību vietai ir pietiekami ērta, citādi vietas iekārtošana šķitīs ļoti apgrūtinoša un pat mokoša. Mums reiz gadījās iekārtot bildinājuma vietu pie Daudas ūdenskrituma, pie kura pieved mālains ceļš. Iepriekšējās trīs dienas pirms plānotā bildinājuma bez apstājas lija. Ar auto iebraukšana nebija iespējama, bet kājām ceļš no šosejas bija pieveicams septiņās minūtēs. Kamēr visu aiznesām, mēs bijām pieveikuši gandrīz divas stundas vienā virzienā,» pieredzē dalās Lita.

Līgavām.lv
Līgavām.lv Foto: Linda Lauva

https://www.ligavam.lv/

Praktiski ieteikumi, kas jāņem vērā, organizējot kāzas brīvā dabā

  • Iespējams, iepriekš būs nepieciešams attīrīt svinībām paredzēto vietu – nopļaut zāli, salasīt gružus utt. Tam lieliski var noderēt arī pavasara talka ar draugiem un radiniekiem. Tieši šādu variantu izvēlējās arī kāzu fotogrāfe Linda Lauva ar vīru, organizējot savas kāzas brīvā dabā.

  • Noteikti ir jāpadomā par sildierīcēm, ugunskura katliem (gan drošības apsvērumu dēļ, gan aiz bijības pret dabu) un apgaismojumu, lai, saulei norietot, neiestājas pilnīga tumsa un ir kur sasildīties.

  • Viesiem dāvaniņās var sagatavot lietusmēteļus, kurus iespējams personalizēt ar katra viesa vārdu vai pāra iniciāļiem.

  • Neaizmirstiet izkārtot grozus ar plediem un pretodu līdzekļiem.

  • Nevajadzētu aizmirst par labierīcību atvešanu uz pasākuma vietu. Protams, pastāv variants tualeti uzcelt un ierīkot arī pašu spēkiem.

  • Neaizmirst aiz sevis visu atstāt tīru un kārtīgu.

    Linda Lauva

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu