Veselībai, prātam un sirdspriekam – uz decembra nodarbībām aicina Zikurāts

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ziemas tumšākie vakari ir brīdis, kad sveču gaisma aicina uz izziņu, uz gudrību uzkrāšanu, ko turpmākajā gada ritā varam likt lietā. Līdz ar svētkiem tiek pārdomāts aizvadītais un izvērtēts turpmāk darāmais. Lai gūtu pieredzes un gudrības pamatu, zināšanu telpa «Zikurāts» gada izskaņā ir sarūpējusi plašu programmu, kas ļaus ne tikai uzzināt par fiziskās un garīgās veselības pilnveidi, bet arī sniegs kādu tīkamu skaņas noti.

Par to, kā ikdienu varam pavadīt veselīgi, nodarbībās runās LU medicīnas fakultātes pētnieks Dr. Uģis Klētnieks, LU Morfoloģijas katedras docētāja dr. Elga Sidhoma un Rūdīšanās skolas vadītājs Māris Žunda.

12. decembrī U. Klētnieka lekcijā varēs uzzināt jaunāko par šī brīža zinātnes iespējām, galvenajiem faktoriem, kas dzīvi saīsina, un kā no tiem izvairīties, kā arī par dabas vielām, kas aizkavē novecošanos. 11. decembrī E. Sidhoma dalīsies ar zināšanām, no kā ir būvēti mūsu tik svarīgie ādas divi kvadrātmetri un par ādas uzbūves īpatnībām dažādos vecuma periodos. Tāpat tiks izskaidrota pareiza ādas kopšana – kā un ar ko to tīrīt pareizi. Savukārt 19. decembrī M. Žundas praktiskajā elpošanas nodarbībā tiks pievērsta uzmanība elpošanas niansēm, sajūtām un ķermenim, izprotot nervu sistēmas reakciju uz ārpasaules stimuliem. Tiks apgūta elpošanas tehnika, līdzsvars, koncentrācija, kas kalpos kā pamats miera atjaunošanai stresa situācijās un peldēm ziemas ūdeņos.

Foto: Publicitātes foto

Par prāta un telpas sakārtošanu rūpēsies Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes vadītājs prof. Mārcis Auziņš, kā arī fenšui meistars Krišjānis Brūvelis. «Uztveres brīvība» ir vienkārša, taču ikvienam aktuāla tēma, par ko 18. decembrī stāstīs prof. Auziņš. Saruna būs par to, kā vienā būtnē var sadzīvot diametrāli pretējas pieredzes - zinātnieks un mistiķis, hipijs un profesors, kristietis un ateists - vai tās viena otru papildina vai cīnās savā starpā? Mēģinājums tās sapludināt noved pie personības dalīšanās, vai varbūt tas padara dzīvi interesantāku un krāsaināku? «Fenšui: Formas skolas pamati» nodarbībā 14. decembrī K. Brūvelis sniegs ieskatu vecākajā fenšui skolā, pēc kuras mācībām vadoties ir iespējams noteikt veiksmīgāko izvēlētā objekta atrašanās vietu, kas tiek balstīta ainavā - kalnu, upju, ieplaku, ēku un interjera objektu analīzē.

Tuvojoties saulgriežu laikam, tiks sniegta arī iespēja iedziļināties veicamajos rituālos un tradīcijās, ko 13. decembrī skaidros ārsts psihiatrs un pirtnieks Juris Batņa: «Tas būs ieskats Ziemassvētku laikā, tā dziļākā izpratnē no latviskās dzīvesziņas skatupunkta. Kā gaisma un tumsa spēlējas mūsu psihē, kā strādāt ar mūsu «ēnu». Aplūkosim izsenā Ziemassvētku bluķa vilkšanas nozīmi, kā arī puzura funkciju kā telpas struktūras un pasaules modeli. Latviskajā kultūrā šis brīdis ir Dieva dzimšana un mūsu ceļš pie viņa.»

Foto: Publicitātes foto

Zināšanu pūram veroties, nav aizmirsts arī par atpūtas un izklaides daļu - decembra vidū ir gaidāms Ainara Mielava akustiskais koncerts, starpsvētku laikā čellists Mareks Radzēvičs priecēs klausītājus ar Ziemassvētku koncertu. A. Mielava programma būs plaša – dziesmas no dažādiem dziedātāja daiļrades posmiem, kā arī nedaudz piemirstas, tradicionālas latviešu dziesmas Aigara Voitišķa ģitāras pavadījumā. Turpretī M. Radzēviča 28. decembrī koncerts var kalpot kā gan meditācija, gan dvēseles nostalģija – ar mūziķa instrumentu «Sleeping Beauty» skanēs tautā zināmas mūzikas aranžējumi.

Zikurāts ir zināšanu telpa, kurā notiek lekcijas, semināri, sesijas, kā arī izklaides pasākumi cilvēka fiziskās un garīgās veselības veicināšanai. Zikurāts ir tapis, pateicoties domubiedru grupas vēlmei uzsvērt zināšanas un cilvēku savstarpējās attiecības kā sociālas izaugsmes pamatu. Minētais tiks panākts, organizējot sabiedriskos pasākumus, piesaistot Latvijā atzītus speciālistus un sadarbojoties ar citām līdzīga profila organizācijām. Gada garākajos vakaros Zikurāta pasākumi notiks iekštelpās Bruņinieku ielā 36, savukārt vasarās ir paredzēti izbraukuma semināri Latvijas teritorijā.

www.zikurats.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu