«Egoiste»: TOP 10 «Gada sievietes»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes, TVNET

Noslēdzoties gadam, apkopojām «Egoistes» sieviešu nomināciju TOP 10 - Latvijas sievietes, kuras, mūsuprāt, 2017.gadā visvairāk ir pelnījušas uzslavu! Tās ir sievietes, kuras mūsu apkārtējo pasauli dara skaistāku, sirsnīgāku, stiprāku un krāšņāku.

 
Foto: LETA

Gada Zelta meitenes - Osatpenko un Koha

Šis gads kaisles pilns ir bijis tieši sporta pasaulē, jo Latvijas vārds tiek nests pasaulē ar godu un prieka asarām acīs par mūsējo sasniegumiem. Šajās rindās arī ir divas jaunas sievietes – Aļona Ostapenko un Rebeka Koha. Patiesībā abas ir arī sava veida celmlauzes un stereotipu klīdinātājas. Kamēr Latvijas vārds tenisa laukumā saistījās tikai ar Ernestu Gulbi, neviens pat negaidīja, ka pjedestālam tuvojas kāda būtne baltos tenisa svārciņos. Aļona savu zvaigžņu stundu piedzīvoja tenisa laukumā, vien 20 gadu vecumā uzvarot Francijas atklātajā čempionātā. Tikmēr Rebeka Koha svarcēlāju sacensībās pierādīja, ka

sievietes nav tikai daiļā dzimuma pārstāves vien, bet arī spēj pacelt 120 kg! Teju Porziņģi uz rokām nēsāt.

Malaces, jums viss vēl priekšā!

 
Foto: Dailes teātris

Gada aktrise - Indra Briķe

Indra. Dailes teātra ilggadēja aktrise. Sieviete, kura ar gadiem tikai vairo savu harismu un šarmu. Protams, arī iešana līdzi laikam ir tikai pluss viņas aktrises talantam. Iespējams, tieši tāpēc šā gada «Spēlmaņu nakts» balva mirdz viņas rokās. Indra labākās aktrises balvai tika nominēta par Pegijas lomu Dailes teātra izrādē «Pielūdzēja nr.1».

Savos piecdesmit deviņos gados Indra pierādīja, ka Latvijā novērtē arī aktrises pēc piecdesmit. Un tas ir burvīgi!
Foto: LETA
 
Foto: Ieva Lūka / LETA

Gada Liktenis - Vaira Vīķe-Freiberga

Latvijas eksprezidenete Vaira Vīķe-Freiberga 1.12. nosvinēja savu astoņdesmito dzimšanas dienu. Domāju, neviens nenoliegs, ka Vīķes-Freibergas kundze izskatās žilbinoši savā vecumā. Vaira prezidentes amatā nerosās jau desmit gadus, tomēr ikvienam latvietim viņa aizvien ir vienīgā sieviete prezidente, kas nozīmē - īpašas vēstures lapas rakstītāja. No sirds novēlam veselību, veselību un veselību!

Vaira Vīķe-Freiberga ir liktenīga personība mūsu vēsturē, turklāt sieviete un dvēsele, kas patīk teju visiem!
Foto: TVNET
 
Foto: Ēriks Kukutis

Gada mūzikas mūza - Asnāte Rancāne

Šogad pie pašmāju postfolkloras debesīm spilgti iemirdzējusies sešu meiteņu muzikālā apvienība «Tautumeitas», viena no tās idejas autorēm ir Asnāte Rancāne. Plašāki publikai «Tautumeitas» tapa zināmas ar šova «X faktors» starpniecību. Tomēr šoreiz uzslavas tieši Asnātei, kurai gada laikā jau izdoti divi albumi - «Tautumeitām» un apvienībai Stanislav Yudin & Asnate Rancane Op2.

«Mums Dieviņš ir devis šo iespēju radīt un izpildīt mūziku, kas nāk no sirds un nepretendē iekarot milzu pūļus. Tāpēc arī netiecamies pēc pārlieku lielas publicitātes,» par meiteņu apvienību intervijā runā Asnāte.

 
Foto: privātais arhīvs

Gada spēks - Ilona Balode-Ūdre

Spēks, vētra, nebeidzams optimisms! Mums visiem ir ko mācīties no aktrises un rakstnieces Ilonas Balodes-Ūdres un viņas cīņas par bērna tēti, vīru, mūziķi Rolandu Ūdri jeb Ūdrīti. Nezaudēt ticību, nepagurt... Pat ja paklūpi, celties un turpināt iet. Kad uznāk čīkstiens, Ilona ir perfekts pierādījums tam, ka nekad nav tik traki, lai tu vienkārši nolaistu rokas. Ir jāprot ikdienā saskatīt pozitīvo mīlestībā. Jāprot saskatīt sīkumus un priecāties par tiem. Jāprot nekautrēties prasīt palīdzību un pieņemt kāda dāvanas tāpat vien.

Ilona ir kā atgādinājums mūsu dzīvības vērtībai un tam, cik stipra spēj būt sieviete!
Foto: TVNET
Foto: TVNET
 
Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

Gada māte: Anda Čakša

Veselības ministre Anda Čakša (43) savā amatā ir jau gadu, un drīzumā viņai dzīvē gaidāms brīnišķīgs notikums - trešā bērniņa nākšana pasaulē. «Māte pēc četrdesmit» jau vien ir drosmīgs solis, kā arī savu pienākumu pildīšana līdz pēdējam ir tikai apsveicama. «Es vēlos, lai cilvēki manu pieredzi uztvertu kā iedrošinājumu, jo mūsu valsts demogrāfiskajai situācijai tas ir ļoti svarīgi. Gribu parādīt arī to, ka nevajag nekritiski uztvert dažādus ierobežojumus, tostarp vecumu - bērni var dzimt arī pēc četrdesmit,» intervijā žurnālam «Ieva» pauda ministre.

 
Foto: No personīgā arhīva

Gada enerģija - Santa Pīlēna

Santai Pīlēnai šis gads ir pārmaiņām bagāts kā privātajā dzīvē, tā arī radošajā viņas pasaulē. Bez mīļumiņa – meitiņas Frīdas nākšanas pasaulē janvārī Santa kopā ar vīru Uldi Pīlēnu ir atvērusi ģimenes biznesu - šampanieša restorānu «Modernists». Un tas vēl nav viss, Santa jau aktīvi darbojas kā «Paade Mode» radošā direktore. Santas Pīlēnas vadībā tika izstrādāta «Paade Mode» 2018./2019. gada rudens - ziemas (FW18) kolekcija, kas 2018.gada sākumā tiks prezentēta Pitti Florences, kā arī Playtime Paris izstādēs.

Kā to visu var paspēt šis porcelāna eņģelītis?
Foto: privātais arhīvs
Foto: privātais arhīvs
 
Foto: privātais arhīvs

Gada supersieviete - Dināra Rudāne

Gada topā neiztikt bez kādas atspoles jeb enerģijas lādiņa, kas, mūsuprāt, šogad varētu būt Dināra Rudāne. Pat tiekoties ar viņu un saprotot, ko šī it kā trauslā būtne spēj paveikt, tāpat tu nesaproti, no kurienes enerģija un šis nebeidzamais dzīvesprieks! Dināra – operdziedātāja un daudzpusīga vokāliste. Ducati motociklu fane un kultūras kopēja Latvijā. Mustang auto saimniece un sporta auto piekritēja. Hokejiste. Veikbordiste. Kikboksere. Dzīvniekmīle. Skaista sieviete. Un, iespējams, drīzumā arī pilote.

Neticami? Bet tā ir viņas ikdiena, tāpēc – supersieviete!
Foto: privātais arhīvs
Foto: privātais arhīvs
 
Foto: LETA

Gada pārliecība - Guna Zariņa

Jaunā Rīgas teātra aktrise Guna Zariņa šogad saņēma Triju Zvaigžņu ordeni par nopelniem kultūrā, spilgtu māksliniecisko un augsti profesionālo devumu skatuves un kino mākslā Latvijā. Sen jau bija laiks, ko var apstiprināt lielākā daļa Latvijas izrāžu un kino mīļu. Vēlamies arī uzteikt Gunas stipro mugurkaulu, un, lai gan lomas viņa atainojusi visdažādākās, pati viņa nemainās.

Sieviete, kas spēj sargāt savu pārliecību un palikt uzticīga sev!
Foto: LETA
 
Foto: publicitātes

Gada skaistule: Diāna Kubasova

Vairāku skaistumkonkursu dalībniece un rīkotāja Diāna Kubasova kļuva par Miss Eiropu 2017, balvā iegūstot dārgu kroni un smalkas dāvanas.

Konkursa fināls notika Seulā, Dienvidkorejā, un tajā piedalījās dalībnieces no 35 valstīm. Viens no ievērības cienīgākajiem uzvarētājas ieguvumiem bija vērtīgais Miss Eiropas kronis. «Jau kopš 2003. gada Miss Eiropas iepriekšējā gada uzvarētāja nodod sekotājai 130 gramu smagu baltā zelta kroni, kas greznots ar 678 briljantiem. Tas novērtēts par 350 000 eiro. Starp dāvanām ir arī kronim pieskaņotu rotaslietu komplekts no Chopard,» lepojās titulētā Kubasova.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu