Vai tiešām neēst pēc sešiem vakarā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

«Pārāk lielā svara pieauguma dēļ ārsts man aizliedza ēst pēc sešiem vakarā. Vai tiešām grūtniecības laikā drīkst badoties? Vai tas nenodara lielāku ļaunumu?» vēlas noskaidrot kāda topošā māmiņa.

Atbild Māmiņu kluba eksperte, klīnikas «Medeora» ginekoloģe Sandra Tamane.

«Domāju, ka nekādu ļaunumu ne gaidāmajam mazulītim, ne pašai grūtniecei tas noteikti nenodarīs. Turklāt tas, ka topošā māmiņa neēdīs pēc sešiem vakarā, neskaitās badošanās, jo, ejot gulēt, kuņģis strādā mazāk efektīvi,» skaidro ginekoloģe.

Gaidot bērniņu, sievietes kuņģim un zarnām tāpat jau ir grūti, jo tie nepārtraukti atrodas saspiestā stāvoklī. Tādēļ izvairīšanās no smagas barības pēc sešiem vakarā nav nekas slikts.

Tomēr, ja pēc pulksteņlaika, kad ārsts ir aizliedzis ēst, māc izsalkums, noteikti nevajadzētu badoties!

«Ja patiešām gribas ko apēst, var notiesāt kādu produktu, kas nepalielina svaru un nerada problēmas kuņģim. Vislabāk izvēlēties neitrālu dārzeni vai augli, piemēram, burkānu. Tas noteikti nav nekas slikts,» uzskata Sandra Tamane.

Ginekoloģe uzsver, ka gadījumā, ja topošo māmiņu moka izsalkums, tas ir jāremdē, pretējā gadījumā viņai nenāks miegs, viņa nevarēs iemigt un kvalitatīvi atpūsties!

Tātad arī pēc sešiem vakarā droši var apēst kādu pārtikas produktu, kas nekairina kuņģi, nepalielina svaru un nav pārāk smags ēdiens pirms naktsmiera.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu