Tērpušās melnā, Holivudas zvaigznes pauž savu nostāju pret seksuālu uzmākšanos

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Holivudas zvaigznes nereti savu nostāju pret apkārt notiekošajām netaisnībām pauž zibspuldžu gaismās uz sarkanā paklāja, miljonu skatītāju klātbūtnē. Šogad «Golden Globe» ceremonijā leģendāras aktrises izlēma demonstrēt savu nostāju pret seksuālu uzmākšanos un izmantošanu, tērpjoties melnos vakartērpos. «Esmu tērpusies melnā, lai pasutu savu solidaritāti ar sievietēm, kuras tikušas ļaunprātīgi un seksuāli izmantotas. Sievietes, kuras par to sāk runāt publiski, ir varones!» ceremonijā izsakās aktrise Alisona Brī.

Jau rakstījām, ka vairāk nekā 300 aktrises, režisores, scenāriju autores un citas izklaides biznesa pārstāves sākušas kampaņu cīņai pret seksuālu uzmākšanos Holivudā un citās darbavietās ASV. Izveidotā iniciatīva «Time's Up» tika pieteikta laikrakstā «The New York Times», un to ir atbalstījušas tādas aktrises kā Natālija Portmane, Emma Stouna un Rīza Viterspūna.

Foto: AP
Lai palielinātu interesi un izpratni par jaunās iniciatīvas «Time's Up» kustību, vairums šā gada «Golden Globe» aktrišu uz sarkanā paklāja bija tērpušās vienotā melnā krāsā.

«Es domāju, ka cilvēki sāk apzināties, kas ir tiesību un spēka nevienlīdzība, kas arī izraisa ļaunprātīgu izmantošanu arī mūsu industrijā. Mēs vēlamies situāciju labot un šajā melnajā krāsā jūtam iedvesmu...» runā aktrise Merila Strīpa.

«Mēs vēlējāmies piecelties un sākt kaut ko darīt, lai pierādītu cilvēkiem, ka diskriminācijas, uzmākšanās un vardarbības laikam darba vietās ir pienācis gals,» uzsver aktrise Rīza Viterspūna.
Foto: Reuters/Scanpix

Iniciatīvā izklāstīts rīcības plāns seksuālās uzmākšanās apkarošanai, kā arī izveidots juridiskās palīdzības fonds 13 miljonu dolāru apmērā sievietēm, kurām nav naudas šādu problēmu risināšanai.

Kustība arī iestājas par dzimumu vienlīdzību, vienādām algām un aicina pieņemt likumus, kas sodītu kompānijas, kuras pieļauj seksuālu uzmākšanos darbavietā.

Seksuālās uzmākšanās problēma nonākusi sabiedrības uzmanības centrā, kopš desmitiem sieviešu par šādiem nodarījumiem apvainoja ietekmīgo Holivudas producentu Hārviju Vainstainu. Pēc tam līdzīgas apsūdzības celtas citiem ievērojamiem izklaides biznesa un mediju pārstāvjiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu