Dace Rukšāne zina, kas latviešus dara laimīgus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja ikdienas straujajā ritmā esi piemirsis padomāt par lietām, vietām un nodarbēm, kas liek acīm iemirdzēties, un ja tā vien liekas, ka nekā laba jau apkārt nav, tad ir vērts ielūkoties grāmatā «Latviskais laimes kods», kurā Dace Rukšāne apkopojusi 60 dzīves mirkļus, kas sniedz laimes un piepildījuma sajūtu.

Grāmatas atvēršanas svētkos vaicājot autorei, kas iedvesmo viņu pašu un mudina smaidīt arī pelēkajās dienās, pirmais trijnieks ir skaidrs acumirklī. «Pirmajā vietā noteikti ir

ģimene, tad ir sēnes, jo bez tām nevaru izdzīvot nevienu gadu. Kā trešo lietu varētu minēt mežus,

jo, ja netieku pastaigāties pa mežu trīs dienas, man iestājas panika,» atklāj grāmatas autore.

Grāmata nesola pārsteidzošus atklājumus - tā radīta, aptaujājot un ieklausoties cilvēkos, kuri dalījās ar saviem laimi raisošajiem mirkļiem, un bieži vien laime ir tepat blakus – vienam to rada daba, citam eglīšu stādīšana, vēl kādam flirts vai laivošana.

Dace Rukšāne; grāmata "Laimes kods"
Dace Rukšāne; grāmata "Laimes kods" Foto: Jānis Škapars / TVNET

«Latviskais laimes kods» tika izdota īsi pirms Ziemassvētkiem un tapa ilgu laiku. Dace Rukšāne atklāj, ka vispirms tika sagatavota visa rakstiskā informācija, kam sekoja fotogrāfiju piemeklēšana katram stāstam.

Tā kā šī ziema mūsu valstī ir gana drūma un pelēka, šī grāmata var kalpot kā iedvesmas un gaismas avots ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Par grāmatas noformējumā izmantoto dzelteno krāsu autore ir ļoti priecīga. «Man mājās grāmatas stāv blakus svecēm, un gaisma, kas nāk no tām, ir līdzīga iedegtajām svecēm,» atklāj autore.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu