Pirmo reizi augstās modes skatē 3D audumi. Vai tie izkonkurēs rokdarbus?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Augstās modes meistars Džulians Fornī šā gada Parīzes modes nedēļā savā kolekcijā piedāvā tērpu darināšanas rokdarbu un jaunāko tehnoloģiju apvienojumu. Tā ir sava veida revolūcija, kas, cerams, neizkonkurēs tik augsti vērtētos rokdarbus.

Fornī ir viens no dažiem modes dizaineriem, kas augsto modi vēlas padarīt atbilstošu tehnoloģiju laikmetam: tērpus darina 3D printeri un modes skates rada ar virtuālu resursu iesaisti.

42 gadus vecais Džulians Fornī pārstāv mūsdienu «Haute Couture» klubu, kurā par augstās modes likteni lemj 15 modes nami, tostarp Christian Dior un Chanel. Tāpēc viņa vīzija un nākotnes redzējums tiks ņemts vērā, raksta Reuters.

Fornī, kurš ir 50. gadu A silueta piekritējs, 90% klientu ir no Tuvajiem Austrumiem. Fornī sadarbojas ar franču 3D inženierzinātņu un programmatūras kompāniju «Dassault Systemes», lai izstrādātu modes pasaulei pielāgotas vadības sistēmas un drukas paņēmienus.

«Nereti tērpiem vajag izsmalcinātas detaļas, kuras nespēj saražot ar roku tādā kvantitātē, tāpēc mūsdienu tehnoloģijas ir lielisks palīgs,» skaidro Fornī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu