«Vingruma» Inese: vēlos pārvērst savus taukus muskuļos!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Sākums projektā «Vingruma maratons» ir mazliet biedējošs, domās pirmajās dienās pārcilāju jautājumu par to, kāda būs mana jaunā dzīve ikdienā, ēdot veselīgi un regulāri vismaz 3 reizes nedēļā sportojot, kā mana dzīve mainīsies? Kā es ar to tikšu galā? Jo visus 3 mēnešus nevar būt aizbildinājumu «es negribu», «es nevaru», «man nav laika» u.c., ir jādara, atkāpšanās ceļa nav.

Taču jāsaka, ka 1. nedēļa Vingruma maratonā godam izturēta, aizvadīti trīs jaudīgi kardiotreniņi sporta zālē trenera Ņikitas Cigankova vadībā, veikts ķermeņa «energoaudits» un saņemts individuālais uztura plāns pie fiziskās sagatavotības trenera Normunda Rozenšteina.

Priecājos, ka treniņi notiek sporta klubā «Vingruma klubs», jo tur ar pirmo reizi sajutos kā mājās, vide ir ļoti iedvesmojoša, tā ir tiešām vieta, kur ne tikai trenēties, bet arī atrast domubiedrus. Paldies kluba direktorei Klintai Āzenai par to, ka rūpējās, lai ikviens kluba klients justos gaidīts un aprūpēts. Rīgā esmu apmeklējusi daudz dažādu sporta klubu, šobrīd varu teikt, ka «Vingruma klubs» ir mans favorīts.

Esmu gandarīta par savu pirmo lielo soli ceļā uz labāku, veselīgāku, enerģiskāku, dzīvespriecīgāku es. Projektā pieteicos, lai uzlabotu savu fizisko un emocionālo stāvokli, jo lielāko savu dzīves daļu pavadu birojā, strādājot pie datora. Tā kā darbs ir mazkustīgs, bet prasa lielu garīgo piepūli, dienas beigās kakla muskuļi kļūst stīvi un ir saspringums muguras muskuļos, ir liels nogurums, galvassāpes parādās biežāk, vielmaiņa nedarbojas harmoniski.

Foto: privātais arhīvs

Lai uzlabotu savu veselību, vēlos «Vingruma maratona» laikā atrast sev un manam ķermenim atbilstošas fiziskās aktivitātes, lai tās varētu turpmāk ieviest savā ikdienā. Nevarētu teikt, ka mans dzīvesveids ir mazkustīgs, tad, kad pietiek spēka ārpus darba, cenšos nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, ziemā slēpot, vasarā braukt ar velosipēdu, patīk arī garas pastaigas, kādu laiku aktīvi arī praktizēju jogu, taču tas viss ir bijis kampaņveidīgi un nav devis vēlamo rezultātu, ķermeņa svars svārstās un pēdējo gadu laikā ir pieaudzis gandrīz par 8 kg, tāpēc vēlos pārvērst savus taukus muskuļos un, protams, sadedzināt lieko, lai kopējais ķermeņa svars samazinātos. Arī man skapī glabājas mazā melnā kleitiņa, kura kādreiz derēja lieliski, un sapnis ir atkal to uzvilkt!

Projekta laikā

vēlos izbaudīt procesu, iepazīt savu ķermeni labāk, iegūt daudz pozitīvu emociju, uztrenēt savus pašapziņas muskuļus, lai varētu turpināt fizisku un enerģijas pilnu dzīvi.

Ja jutīšos vesela un stipra, tad varēšu īstenot savus mazākos un lielākos sapņus daudz ātrāk un veiksmīgāk.

Foto: privātais arhīvs

Saprotu, ka mans lielākais izaicinājums būs īstenot mērķi par veselīgāku ēšanu, par veselīgāku ēšanu ikdienā, jo man patīk našķoties.

Pirmo nedēļu esmu sākusi vairākas lietas:

1. viedtālruņa aplikācijā Lose it! pierakstu dienas produktus un to svaru;

2. cenšos pieturēties uzņemt ne vairāk kā 1600 kcal/dienā;

3. cenšos neizlaist ēdienreizes;

4. atteicos no cukura un saldajiem dzērieniem;

5. uzņemu vairāk olbaltumvielu;

6. cenšos tikai līdz plkst.14:00 uzņemt ogļhidrātus;

7. pirms nodarbībām cenšos neēst;

8. ieturu pēdējo ēdienreizi vismaz 2h pirms miega u.c.

Jāsaka, ka šīs lietas ievērot nav grūti, tikai jāpiedomā, vairāk jāplāno ēdienreizes un jāiegādājas nepieciešamie produkti. Un veselīgs ēdiens ir gan krāsains, gan garšīgs.

Esmu sapratusi, ka nepastāv slepenas formulas, nav uzturvielu, zāļu, jostu, kas spētu mūs atbrīvot no liekā svara,

viss ir mūsu pašu rokās. Ne velti saka, ka tu esi tas, ko tu ēd!

Saprotu, ka pareizā formula ir mērenībā un regularitātē.

Mīļās meitenes, sievietes, māmiņas, laiks skrien... tikko iesākās jaunais 2018.gads, jau pirmais mēnesis pagājis, tāpēc vēlos iedrošināt jūs saņemt drosmi te un tagad un rīkoties, atrast laiku sev, uzlabot savu veselību un dzīves kvalitāti!

Tuvāko 3 mēnešu laikā ar lielāko prieku dalīšos ar jums par savu ceļu uz veselīgāku dzīvesveidu un ceru, ka mana pieredze jūs iedvesmos!

Ar mīļiem sveicieniem,

Inese Piņķe (33)

Īsumā par mani: esmu mērķtiecīga, uzņēmīga, ļoti atbildīga, komunikabla, atsaucīga un izpalīdzīga. Mani iedvesmo Latvijas daba un pozitīvi cilvēki. Mana lielākā kaislība un hobijs ir ceļošana, citu kultūru iepazīšana. Man patīk sarūpēt svētkus sev un saviem mīļajiem, izbaudu gatavošanās procesu, ļoti patīk veidot vizuālo noformējumu. Mana meditācija ir pastaigas, zirgi, krāsas un gleznošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu