Kā mainās topošā tēta seksuālā dzīve?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Mēs gaidām bērniņu. Kā mainās mūsu seksuālā dzīve?

Vieniem vīriešiem mīlēšanās grūtniecības laikā ir neticams piedzīvojums, bet citi pat domāt par seksu nevēlas laikā, kad sieva ir gaidībās. Un gan viens, gan otrs variants ir absolūti normāls. Jūsu attieksme pret šo jautājumu ir atkarīga no daudziem un dažādiem faktoriem, bet vienu varam garantēt: seksuālā dzīve bērniņa gaidību laikā mainās.

Sekss var kaitēt bērniņam?

Iespējams, pats izplatītākais iemesls, kura dēļ vīrieši un sievietes izvairās no seksa grūtniecības laikā, ir bailes kaitēt bērniņam. Ja jums nav sveši šāda veida uztraukumi, varat nomierināties. Jūsu mazulis ir pasargāts, dzemdes sieniņu ieskauts, un viņš peld augļūdenī, tātad - pat ļoti aktīvs sekss viņam nekaitēs. Un tomēr ir apstākļi, kuros labāk atturēties no intīmajām attiecībām grūtniecības laikā. Ja grūtniecība norit nemierīgi, ir placentas priekšguļa, asiņošana vai agrāk bijuši spontānie aborti, vislabāk konsultēties ar ārstu, pirms plānojat savu seksuālo dzīvi.

Ko tad, ja jūtas dalītas?

Bērniņa gaidības ienes dzīvē kardinālas pārmaiņas, un bieži vien tās skar arī partneru seksuālo dzīvi un vēlmi vispār nodarboties ar seksu. Grūtniecības pirmajā trimestrī jebkuras sievietes grūtniecība var izmainīt arī vīrieša kaisli attiecībā uz viņu. Daudziem vīriešiem tas, ka viņu sieviete ir stāvoklī, ir kā vīrišķības apliecinājums, jo daudzi klusībā baidās no neauglības, bet grūtniecība var ļaut viņiem sajusties kā vīriešiem. Bez tam daudziem partneriem mazuļa gaidības ir fakts, kas viņus satuvina gan fiziski, gan emocionāli. Vairumam vīriešu viņu apaļīgā sieviņa sāk šķist vēl sievišķīgāka un pievilcīgāka.

Lai gan gadās arī otrādi. Sievietes grūtniecība var izraisīt arī vīrieša seksuālās vēlmes kritumu. Kādam var nepatikt, kā mainās sievietes ķermenis, vēderiņš aug, no krūtīm izdalās pirmpiens. Bet vēl kādam var būt grūti sievu uztvert tāpat kā līdz šim, jo viņas organisms tagad pilda neizsakāmi svarīgu funkciju.

Topošās māmiņas arī atšķirīgi izturas pret seksu grūtniecības laikā. Jūsu attiecības ar mīļoto šajā laikā var kļūt dziļākas un maigākas. Daudzām sievietēm pietiek ar domu vien, ka, pateicoties jūsu mīlestībai, ir radusies jauna dzīvība. Viņas bauda šo jauno mīlestības formu un jūtas pievilcīgas. Bez tam grūtniecei nav jādomā par kontracepciju, tāpēc intīmās attiecības kļūst vēl daudzveidīgākas un drosmīgākas.

No otras puses, grūtniecības pirmajā trimestrī jūsu mīļotajai var būt toksikoze, kas noteikti neveicina vēlmi nodarboties ar seksu. Bet, iespējams, viņa var uzskatīt, ka grūtniecei nevajadzētu nodarboties ar seksu, jo viņa pati baidās nodarīt pāri bērniņam vai arī vienkārši jūtas resna un neglīta, kas patiesībā, kā mēs saprotam, tā nebūt nav.

Vispār pārmaiņas, kas notiek sievietes ārienē, nereti ir konfliktu iemesls mājās, kurās gaidīts tiek bērniņš. Iespējams, jūs pašu satrauc sieviņas jaunās formas un jūs baidāties ar viņu mīlēties, jo esat pats pārliecināts, ka viņa nejūtas pievilcīga un nevēlas tuvību. Bet varbūt ir tieši otrādi, viņai ir seksuālo sajūtu pacēlums, bet viņa baidās, ka jums viņas ķermenis var nepatikt.

Ko darīt, lai saglabātu aktīvas seksuālās attiecības?

Recepte ir vienkārša: runājiet viens ar otru par savām jūtām, vēlmēm un vajadzībām. Padomājiet par to, kā var dažādot savu seksuālo dzīvi, īpaši pēdējos grūtniecības mēnešos, kad misionāru poza var jums jau kļūt neērta un pat neiespējama. Pamēģiniet citas pozīcijas, kas vairāk piemērotas jūsu sieviņai, piemēram, uz sāna vai tā, ka sieviete atrodas virs jums.

Ja dzimumakts tā vietā, lai nestu apmierinājumu, jūsu mīļotajai sagādā sāpes, var iepriecināt citādi viens otru. Ne mazāk prieka un labsajūtas var sniegt abpusēji pieskārieni, orālais sekss vai dažādu palīgierīču izmantošana.

Bērniņa gaidībās neatstājiet seksuālo dzīvi novārtā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu