«Vingruma» Inese: sportojot esmu atbrīvojusies no muguras sāpēm, ir uzlabojusies miega kvalitāte!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

7. nedēļa projektā Vingruma maratons pagājusi, nedēļas vairs neskaitu, treniņi ir mana ikdienas sastāvdaļa. Šonedēļ neeksperimentēju un turpināju savu iesākto treniņprogrammu. Piektdien pie trenera Normunda Rozenšteina veicu kārtējo ķermeņa diagnostiku un esmu gandarīta par kopējiem rādītājiem.

Esmu ļoti priecīga, ka Vingruma klubs man dod šo iespēju piedalīties projektā Vingruma maratons. Protams, daudziem cilvēkiem no malas rodas jautājumi, ko es šajā projektā daru. Projektā pieteicos, pirmkārt, lai uzlabotu savu fizisko un emocionālo stāvokli, jo, kā lielākā daļa cilvēku, arī es savu lielāko dzīves daļu pavadu, strādājot birojā pie datora. Darbs ir mazkustīgs, tas prasa lielu garīgo piepūli, dienas beigās, protams, izjutu stīvumu kakla muskuļos un mugurā, bieži parādījās galvassāpes. Apmeklējot fizioterapeitu, sapratu, ka vienīgais līdzeklis, kā cīnīties pret sēdoša darba sekām, ir pareizas un regulāras fiziskās aktivitātes. Sākot dalību Vingruma maratonā, man treniņprogramma tika veidota tā, lai vispirms nostiprinātu muguru un tās muskuļus, kā arī slodze tiek palielināta pakāpeniski, ņemot vērā manu sagatavotības līmeni. Projekts man palīdz pareizi un pakāpeniski veikt dažādas transformācijas ikdienā, fiziskajās aktivitātēs un uzturā. Un tas ir lieliski! Bet vēl ir kur pilnveidoties, īpaši ikdienā, neaizmirstot darba laikā katru stundu 5-10 minūtes ieviest pauzi, lai pieceltos, pastieptos un izkustētos, izstaigātos. Iesaku, ja kādreiz ikdienā kāda situācija izsit no līdzsvara, ļoti palīdz neliela pastaiga.

Biju pārsteigta par faktu, ka tieši staigāšana palīdz darboties vairāk nekā 200 mūsu ķermeņa muskuļiem. Tāpēc jāstaigā!

Gribu kliedēt viedokli vai pieņēmumu, ka projekts Vingruma maratons ir tievēšanas šovs, nē, pilnīgi noteikti tā nav. Projekta moto, manuprāt, sasaucās ar Vingruma kluba devīzi – ar veselīgu attieksmi pret dzīvi.

Projekts sniedz man daudz vērtīgas informācijas par veselīgu dzīvesveidu, man atliek ieklausīties, un darīt visu, lai uzlabotu savu fizisko formu un labsajūtu kopumā.

Vēl ne tik sen arī es savā ikdienas steigā neatradu laiku sporta aktivitātēm, taču šobrīd man jau ir grūti iedomāties savu dzīvi bez regulāras kustības un sporta aktivitātēm. Regulāri sportojot, esmu atbrīvojusies no muguras sāpēm, ir uzlabojusies miega kvalitāte.

Sports palīdz man izkrāsot ikdienu, piepildot to ar pozitīvām emocijām, prieku un pieredzi.

Vingro arī tu un priecājies!

Inese

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu