«Vingruma» Ansis: viss notiekot kā pēc mācību grāmatas!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Aplis ir noslēdzies. Mazais ceļojums pa Eiropu ir beidzies, jāsāk atkal smagi strādāt. Bet to es saku nevis ar nožēlu, bet ar prieku, jo strādāt ir jāatsāk nevis darbā, bet ar sevi un trenažieriem.

Svētdien atgriezāmies ļoti agri no rīta, bet jau braucot mājup - ar domu, ja atgriezīšos svētdien no rīta, tad noteikti došos uz Vingruma klubu. Manas prognozes piepildījās, šis bija gana ātrs mājupceļš, 20 stundās tika pievārēti 2000 km. Kaut gan bija doma palikt tajā pašā viesnīcā ar aizvēsturisko trenažieru zāli, ceļš un kilometri vijās tik ātri, ka nācās šo domu mest pie malas. Vingruma klubā nekas nav mainījies, izskatās, ka Paula tur strādā 24h un 7d nedēļā, izņemot 8. martu.

Pirmdiena bija jauka atkalredzēšanās – ar Raimondu! Šķita, pagājusi vesela mūžība kopš pēdējā kopīgā treniņa. Arī viņš atzina, iepriekšējā nedēļa neesot bijusi tāda kā iepriekšējās, nav bijusi konkurence! Par konkurenci mēs tikai iesmejam, jo es labprāt atdotu savus kg viņam. Kamēr biju Vingruma kluba slēpošanas nometnē, pārējie biedri bija jau veikuši savas ikmēneša svēršanās un mērīšanās pie Normunda. Tagad šis process šonedēļ būs man.

Pirmdienas vakarā mana mīļa sieviņa aizsūtīja mani uz Jelgavu, esot sarunājusi mūsu «Lustūzim» senas, smukas lietas, pati netiekot līdzi, jo esot jābūt kora mēģinājumā un jāgatavojas kora skatei un Dziesmu svētkiem! Iepriekš jau biju minējis par šo mūsu izklaides un atpūtas vietu, pagaidām tā ir tikai smaga darba fronte, bet, kā mēs visi zinām, bez smaga darba nebūs arī patīkamu izjūtu un izklaides.

Lauku mājas ir mans vēl viens fitnesa klubs, otrs Vingruma klubs, tikai svaigā gaisā.

Ieteiktu Vingruma klubam rīkot izbraukuma sesijas, spēka un veiklības vingrinājumus mēs spētu atrast!

Foto: Privātais arhīvs

Par otrdienas aktivitātēm varētu rakstīt gari un plaši, bet tās šoreiz izlaidīsim, ja nu vienīgi to, ka iedzīvojos nelielā traumā – sastiepu muguru. BET tas mani neatturēs no došanās uz treniņiem, iespējams, pieiešu treniņiem nedaudz citādāk, bet neizlaidīšu un turēšu nelielā konkurencē manu biedru Raimondu!

Saziests un salīmēts ar dziedējošiem plāksteriem, devos uz norunāto tikšanos vietu, kur mani gaidīs Raimonds. Pagaidām tas ir tikai Vingruma klubs, bet, cerams, būs vēl kāda vieta vai vietas, kur satikties un pavadīt laiku citādi, nevis tikai trenējoties. No rīta kārtīgi notrenējāmies, es izlaidu tikai vienu vingrinājumu, jo mana sāpošā mugura it kā ļāva pildīt, bet lieki neriskēju.

Pēcpusdienā man bija norunāta kārtējā svēršanās pie Normunda, šī gan ir ar nedēļas nobīdi attiecībā pret pārējiem,

bet rezultāti ir ļoti patīkami, viss notiekot kā pēc mācību grāmatas.

Tauki ir nodedzināti 4,2 kg, muskuļu masa palikusi nemainīga, kā saka Normunds, sākoties projektam, esmu bijis labā fiziskā formā.

Ceturtdien mums bija kopīgs pasākums visiem maratona dalībniekiem, kluba vadībai un treneriem. Par šo pasākumu šīs nedēļas rakstos gan jau ieminēsies citi maratona dalībnieki, tāpēc savas pārdomas pietaupīšu nākamajai nedēļai. Bet bija interesanti!

Izbaudu atvaļinājuma pēdējās dienas, sarunājām ar biedru ierasties agrāk nekā ierasti, bet pats ierados vēl agrāk (nejauši). Uz Vingruma klubu braucu ar domu trenēties mierīgi (ne jau pirmo reizi šādas sajūtas), sāpēja mugura un plecs. Iesoļojoties un pēc tam izstaipoties, mierīgās domas bija kaut kur zudušas, sāpes bija rimušas un vēlme darboties ar lielākiem svariem tikai augusi.

Sestdien pirmo dienas pusi strādājām laukos, pēcpusdienu pavadīju vieglā režīmā Vingruma klubā. Pēc tam gatavoju mums vakariņas, kur atklāju superīgu un garšīgu recepti – jūras veltes ar pupiņām vīna mērcē! Pirkstiņus var aplaizīt...

Padalīšos ar šo recepti:

  • 200 g jūras velšu,

  • 1 neliels sīpols,

  • 2 ķiploka daiviņas,

  • 50 g kūpināta šķiņķa,

  • apmēram 400 g konservētu sarkano pupiņu,

  • apmēram 200 g konservētu tomātu gabaliņos, var izmantot svaigos, bet tas aizņems daudz vairāk laika,

  • 200 ml baltvīna,

  • nedaudz zaļumu (dilles vai pētersīļi),

  • nedaudz olīveļļas cepšanai,

  • sāls, cukurs, melnie pipari.

Šķiņķi, sīpolu un ķiploku sagriež smalkos gabaliņos, Pirmo apcep šķiņķi, pēc tam liek klāt sīpolus un ķiplokus. Tiklīdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pielej vīnu, ļauj visam nedaudz novārīties. Tad pievieno tomātus, sāli cukuru un piparus, visu sautē 5 minūtes. Liekam klāt noskalotas pupiņas un jūras veltes. Lai viss nedaudz uzkarst, metam klāt zaļumus, ļaujam uzmest pāris burbuļus, ņemam nost no uguns. BON APPETIT!

Līdz nākamajai nedēļai.

Ar cieņu, Ansis

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu