«Vingruma» Raimonds: Svarīgi ir nepārcensties un nesaforsēt

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Pirmdiena, ak pirmdiena, tā smagā nedēļas sākšanas darbdiena, kad vēl neesi pamodies darbam, bet ir aktīvisti, kas liek atvērt aizlipušās acis un raudzīties, ko darīt. Labi, ka sporta soma nav aizmirsta, tātad veselīgā Vingruma kluba iespējas varēšu izmantot pilnvērtīgi. Uz manu cīņu biedru Ansi var paļauties, viņš tur doto vārdu un norunātajā laikā tiekamies uz atkal jau kārtējo kopīgo treniņu. Klubā tieku sagaidīts ar Austrijas desiņām, nav no veselīgās pārtikas plaukta, toties raksturīgas Austrijas kalnu reģionam. Pārsteigums patīkams, jo galīgi negaidīts, tas par cilvēku liecina tikai labu.

Nedēļas skrien ātrāk, nekā sākumā uz to skatās, bet tas jau vienmēr tā ir, kad esi aizņemts ar ko interesantu darāmu. Tas tāpat kā bērni pēkšņi izauguši, arī Vingruma maratons jau pāri pusei un, skat, vēl tikai piecas nedēļas. Kas izdarīts, jautāsi? Teikšu, ka pietiekoši daudz, un ir ļoti pozitīvi rezultāti, ko apstiprina arī viedais treneris un veselīgā dzīvesveida un uztura speciālists Normunds Rozenšteins. Viņš mūs būtu varējis nodzīt kā skalus, ko ļoti daudzi «treneri» arī dara, lai samazinātu audzēkņa svaru, bet viņa treniņa filozofija balstās uz krietni veselīgākiem un, galvenais, sabalansētākiem principiem, ja tā drīkst izteikties. Formula ir gaužām vienkārša - ēd, bet nepārēdies, trenējies, bet nepārmokies un atpūties! Ja nesaproti sevi, nemāki nolasīt savu ķermeni, tad Normunds noteikti būs tieši tas treneris, kurš to var iemācīt izdarīt un izskaidrot, kā tas darbojas. Par viņu tiešām varu teikt šo apnicīgo reklāmas frāzi – katram klientam individuāla pieeja. Ja gribi būt vesels, nevis tikai izkāmējis un bez enerģijas, tad vērsies Vingruma klubā pēc padoma.

Nelasi šo kā reklāmu, kā to var uztvert un noteikti izskatās, bet gan kā manu pieredzi un stāstu no iekšām, tā sakot.

Par sportošanu ar mazliet. Pirmdienas un trešdienas treniņi kopīgiem spēkiem ar Ansi tiek aizvadīti

pilnā ručkā un ar krietnu devu enerģijas, ar pozitīvām domām un ekspektācijām.

Gan uzklausīti stāsti par Austrijas kalnu piedzīvojumiem, gan paša brauciena gaitu, un pats galvenais, ko gaidījām, bija ceturtdiena. Te nu sportošana beidzas!

Foto: Privātais arhīvs

Šī maģiskā un ilgi lolotā, bet ātri saorganizētā kopā sanākšanas diena, par ko jāteicas apburošajai un sportiskajai kluba direktorei Klintai Āzei. Padies tev! Ja jutīsim, ka pirms izlaiduma vajag vēl sanākt kopā, tad saorganizēsim vēl vienu pasēdēšanu. Ko saki?

Foto: Privātais arhīvs

Kā jau sākumā minēju, tas ir mums visiem, laiks iet ātri un vēl ātrāk, kad kaut ko gaidi. Ceturtdien Vingruma klubs uzklāja veselīgu galdu – dārzenīši, auglīši un nekādi saldinātie dzērieni. Pasēdējām, papļāpājām, apmainījāmies ar pieredzi, uzklausījām nedzirdētos meiteņu stāstus, un ļoti daudz atkal pastāstīja treneris. Izstāstīja par citu treneru metodēm, kuras arī, protams, darbojas, bet tām ir citi mērķi un rezultāti. Respektīvi, bija interesanti. Biju ļoti atklāts un izteicu domas un idejas par sevi. Pat apņēmos stingrāk pievērsties veselīgam un regulāram uzturam.

Norunājām ar Normundu drīzumā izrunāt manus paradumus un iespējas to realizēt. Jo pie vainas nav tikai mans slinkums, bet arī ikdienas iespējas. Man vajag ātri.

Galvenais tagad nav paspēt to izdarīt un gūt rezultātus atlikušajās nedēļās, bet gan mainīt sevi vispār un uz ilgu laiku. Kā zināms, sākt ar sevi ir visgrūtāk, jo ko mēs darām ikdienā - kritizējam citus, kas nozīmē, ka gribam mainīt viņus… Bet tā nevajag. Tad nu esmu nolēmis spert šo soli. Kā veiksies un vai sanāks, redzēsim, jo esmu reālists un liekas ilūzijas neloloju.

Piektdienas treniņš bija domāts atkal kā atslodzes dienā paredzēts. Domas galvā bija citur, un 15 minūšu gājiens uz klubu arī nemainīja nodomus. Pat pārģērbjoties nekas neliecināja par kaujas un mundruma garu. Bet protams, ka ne, jo vēl nebiju ticis līdz zālei.

Ieejot zālē, viss mainījās, tā, it kā mani aplietu ar aukstu ūdeni, tā parādījās sportiskā sajūta.

Kā mēs runājām ceturtdien, ka labs vārds vai pat skatiens spēj dot spēkus, tad te to darīja foršo cilvēku klātesamība. Pasportoju kopā ar Ansi, un sastapām zālē arī direktori, ar kuru nespēju nenobildēties sportiskā garā. Bilde kā apliecinājums. Ļoti pozitīvs un atsaucīgs cilvēks. Klinta, iesniedzu publikācijai šo bildi, jo tā man liekas visforšākā, ka tu turies ar pēdējiem spēkiem pēc sava intensīvā treniņa. :)

Brīnos par savu muguru, nesāp vairs tik ļoti pēc tik intensīvas stieņa cilāšanas, kā tas bija pirmās nedēļas, kad sākām šo muguras vingrinājumu. Ļoti ceru, ka, tā turpinot, mugura nemainīs savas domas un ļausies šim vingrinājumam arī turpmāk. Svarīgi ir nepārcensties un nesaforsēt. ;)

Ar cieņu un pacietību ejot pretī savam mērķim, Raimonds

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu