«Vingruma maratona» otrā mēneša kopsavilkums: maratonā motivācijas ir papilnam!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vingruma klubs

Jau viņnedēļ rakstīju, ka tik izpildīgus un apzinīgus audzēkņus varētu vēlēties vai ikkatrs treneris - kādi maratonisti šogad sapulcēti. Patiešām! Jāuzmana vienīgi no pārcenšanās! Ir lasīts par motivāciju un motivēšanu. Vingruma maratonā motivācijas ir papilnam.

Kas rada prieku kustēties, mainīt paradumus un ikdienu? Laikam jau tas, ka šis maratons nav vienkārši tievēšanas šovs, bet gan dzīves realitāte, kurā kā komanda ir dalībnieki, līdzjutēji un rīkotāji, mēs visi, domājam un jūtam līdzi, kā realizēt veselīgās ieceres. Un tad viss notiek!

8 nedēļas pa trīs treniņiem katrā, ar jau izveidojušos priekšstatu par vēlamo uztura daudzumu, produktiem un paradumiem – tāds šobrīd ir maratona dalībnieku veikums ceļā uz sevis «uzlabošanu». Ir atstrādātas iemaņas atrast laiku treniņiem, un stiprinās nojausma, ka pēc treniņa spēku būs vairāk nekā atnākot uz zāli. Šie ir tie ieradumi, kas veido pozitīvo atkarību no fiziskajām aktivitātēm. Fiziskās nodarbības veicina laimes hormonu endorfīnu izdalīšanos, samazina trauksmes līmeni, vairo darbaspējas un nostiprina veselību. Tas ir fakts!

Vai izdosies jaunās iemaņas pārvērst ikdienas paradumos? Vēl mēnesis maratona laika. Jutīsim līdzi un līdzēsim, kā nu mākam, lai apgūtais realizējas katram pēc sirds patikas. Kustībām un veselīgam uzturam ir jāsagādā prieks, pacilātība un spēku pieplūdums. Nekādas sevis šaustīšanas vai mērdēšanas nespēkā. Zinu un ceru, ka maratona laikā iegūtā ticība saviem spēkiem un apgūtās prasmes būs īsti palīgi arī turpmāk veselīgu mērķu uzstādīšanā un sasniegšanā.

Tagad par divos mēnešos paveikto skaitļu izteiksmē.

Inga: izkausēti 9,2 kilogrami; jostasvieta slaidāka par 7 cm; augšdelmi – 3 cm; apakšdelmi – 2 cm; krūšu apkārtmērs – 6 cm; augšstilbi – 3 cm. Ingai sākuma svars bija 116, tagad jau 109 kg.

Dace: izkausēti 6,8 kilogrami; jostasvieta – 5 cm; augšdelmi – 2 cm; apakšdelmi -1 cm; krūšu apkārtmērs -4 cm; Dacei no sākuma 102 atlikuši 95 kg.

Inese: izkausēti 6 kilogrami; jostasvieta – 7 cm un augšstilbi slaidāki par 4 centimetriem, apakšstilbi par 1 cm. Inesei no sākuma 79 kg atlikuši 73 kilogrami.

Ansis: izkausēti 4,5 kilogrami, jostasvieta - 6 kg, augšdelmi un apakšdelmi piebrieduši par 2 cm, krūšu apkārtmērs - 3 cm. Ansis no sākuma 109 sver tagad 105 kg.

Raimonds: izkausēti 1,8 kg tauku, bet pieaudzēti 2,2 kg muskuļu; piebrieduši augšdelmi, apakšdelmi un krūšu apjoms par pāris centimetriem, bet stilbi novingroti par 2 cm. Svars mazliet zem 90 kilogramiem, faktiski nemainīgs, bet cik veselīgas pārmaiņas!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu