Dīvainā zīlēšana ar olām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ola kopš seniem laikiem simbolizē bezgalību, dzīvību, auglību un Sauli. Olai tāpat kā Visumam nav ne sākuma, ne gala. Ola simboliski apliecina cilvēces dievišķo sākumu, jo tajā dzīvība veidojas neatkarīgi no matērijas. Olu tradicionāli izmanto maģiskos rituālos un zīlēšanā. Lieldienās olas jāceļ galdā, lai mājās valda miers, līdzsvars un labklājība.

Cilvēki, kuriem garšo olas, tiecas pēc pilnības. Tā savā grāmatā raksta igauņu ārste Vilma Lūle. Ārste uzskatīja, ka produkti, ko izvēlamies, un garšas gaumes maiņa daudz ko vēsta par psiholoģiskiem procesiem, ko paši līdz galam neizprotam. Izpētot produkta īpašības, mēs varam saprast, kas ar mums notiek neapzinātā līmenī, kāpēc rīkojamies tā vai citādi.

Ja cilvēkam bieži kārojas olu, viņam pietrūkst dzīvības enerģijas un viņš biežāk pamana negatīvo nekā pozitīvo.

Olēdājs sapņo par ideālu pilnību, bet nespēj pamanīt un izbaudīt tās iespējas, ko piedāvā dzīve.

Pārāk daudz uzturā lietojot olas, cilvēks var kļūt egoistisks, noslēgts un skaudīgs. Ola ir produkts, kas mazās devās spēj atbrīvot enerģiju, bet lielās to piesaista.

Foto: LETA

Tomēr Lieldienās ikvienā mājā vajadzētu izvārīt kaut vienu olu. Pēc senču ticējumiem, ola gādā par mājas mieru, līdzsvaru un drošības sajūtu.

Starp citu, pirmā ola Lieldienu rītā jāēd bez sāls.

Ar olu var zīlēt nākotni! Vakarā pirms gulētiešanas ielejiet glāzē ūdeni, iesitiet olu un nolieciet zem gultas. Ja no rīta ola peld pa ūdens virspusi, viss kārtībā, ja tā ir izšķīdusi ūdenī, rūpīgi padomājiet: varbūt jūs darāt ko tādu, ko nemaz nevēlaties. Ja ola ir zaļgana vai tumsnēja – labi nav!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu