Arī Austrumu garšvielas var tapt par tavu «resninātāju». Kā no tiem izvairīties?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Vai esi aizdomājusies, kāpēc, pat cītīgi tievējot, svars nepielūdzami turpina pieaugt? Izrādās, pat garšvielas nav nemaz tik nevainīgas...

Žurnālā «Santa» šomēnes var lasīt interesantu rakstu par šo tēmu; konsultējusi ārste uzturzinātniece Guna Havensone.

Garšvielas, kuras labprāt iegādājamies daudzas un dažādas. «Santa» raksta, ka veikti pētījumi, kuros atklājies: «Garšaugos, kas atceļo pie mums no trešajām pasaules valstīm, tiek atrasti smagie metāli. Jā, nav šaubu, ka augi peldējušies īstā Austrumu saulē un auguši vistīrākajā plantācijā, bet, kas ar tiem noticis pēc tam, ir vien miglā tīts. Iespējams, kvalitāte klibo smalcināšanas, glabāšanas, pārvadāšanas vai kādā citā posmā, kamēr tie nonāk līdz mūsu pusdienu galdam.»

Kāda tad ir alternatīva? «Drošāk pirkt garšvielas, kam uz iepakojuma rakstīts, ka tās fasētas Vācijā vai citur lielajās Eiropas valstīs, jo pārtikas un vides aizsardzības instancēm tur ir daudz lielāka kapacitāte un iespējas paņemt paraugus un pārbaudīt, cik liels ir kaitīgo vielu piemaisījumu daudzums.»

Vairāk lasi šī mēneša žurnālā «Santa».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu