«Vingruma» Inese: Izzudusi arī ir vēlme emocijas apēst ar ēdienu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Sveiciens pavasarī! Vingruma maratons straujiem soļiem tuvojas finišam. Šajā nedēļā treniņos bija jaunas vēsmas, tās lika pasvīst vēl vairāk, taču gandarījums par to, ka izturība aug! Piektdiena bija fantastiska, jo pēc treniņa izbaudīju Vingruma kluba dāvanu - ķermeņa masāžu ar aromātiskajām eļļām. Fantastiska lutināšana un relaksācija pēc saspringtas darba nedēļas. Aicinu ikvienu izbaudīt kādu no Vingruma kluba spa procedūrām, piemēram, «Ceļojums apkārt pasaulei. Indija. Spānija. Francija», atliek vien izvēlēties http://vingrumaklubs.lv/lv/spa-proceduras-kermenim.

Zelta likums, ko cenšos ievērot ik dienu, ka

labas veselības un slaida, enerģijas pilna auguma atslēga ir ikdienas ieradumos, nevis drakoniskos vai svinīgi pieņemtos lēmumos.

Rūpējoties ikdienā par savu veselību, procesam cenšos pieiet radoši. Izmantojot viedtālruņa palīdzību, no Vingruma maratona pirmās dienas pierakstu visus produktus, ko ikdienā lietoju, tādējādi sekojot līdzi kaloriju skaitam un uzturvērtībām. Ievērojot noteikto ēdienreižu laikus, izsalkuma sajūta ir mazinājusies, tā parādās tikai īsi pirms noteiktās ēdienreizes. Dienās, kad izsalkuma sajūta parādās ātrāk,

iedzeru zaļo tēju vai uzēdu kādu riekstu pirms pamatēdienreizēm. Izzudusi arī ir vēlme emocijas apēst ar ēdienu.

Šobrīd varu teikt, ka manas attiecības ar ēdienu ir mainījušās. Ēdiens ne tikai dod enerģiju, bet arī rada prieku un baudu. Es cenšos ēst apzināti, nesteidzoties, ēšanu neapvienoju ar citām darbībām. Piedomāju, lai tas, ko lieku uz sava šķīvja, būtu veselīgs, garšīgs un arī skaists. Man ļoti palīdz lietas vizualizēt, lai saprastu daudzumu, cik būtu vēlams apēst veselīgos našķus, piemēram, dienā riekstus, rozīnes un citus kārumus. Atradu kādā žurnālā fantastisku špikeri, piemēram, apēdot vīnogas, kas ietilpst standarta sulas glāzē, būsim apēduši savas dienas cukura limitu vai īkšķa naga lieluma tumšās šokolādes gabaliņš ir pietiekams daudzums, lai palutinātu sevi ikdienā ar laimes hormonu, neuzņemot par daudz cukura.

Foto: Privātais arhīvs

Ikdienā gatavoju mājās, bet ir arī reizes, kad ēdu ārpus mājas. Ēšana ārpus mājas, protams, vienmēr ir izaicinājums. No savas pieredzes varu teikt, ka, ejot ēst ārpus mājas, pirms tam mazinu izsalkumu, piemēram, izdzerot glāzi ūdens vai arī apēdot biezpienu vai ko citu, tad iznākumā apēdu tik, cik nepieciešams.

Parasti pusdienās ārpus mājas vai darba izvēlos vistas gaļu bez panējuma vai tvaicētu zivi, svaigus salātus un grilētus dārzeņus. Neizvēlos krējuma vai miltu mērces, esmu atteikusies no majonēzes. Priecājos, ka ir iespēja pasūtīt pusi porcijas, kas ir pietiekoši, un ka lielākā daļa kafejnīcas un ēstuves piedāvā plašu salātu bāru. Salāti manā ēdienkartē ir neatņemama sastāvdaļa. Mācos salātu šķīvi veidot tā, lai tas nesastāvētu tikai no lapām un kāda tomāta. Salātu šķīvis var būt arī pilnvērtīga ēdienreize. Piemēram, salātu mikslis - rukola, spināti, ledus salāti, dilles, lociņi, gurķis, vārīta ola un tuncis savā sulā; lai salātiem piešķirtu papildu garšu, uzspiežu nedaudz citrona sulas kopā ar apelsīnu sulu. Svaigi un garšīgi! Šobrīd papildu enerģiju savai ēdienkartei piešķiru ar pavasara dīgstiem un dzeru kļavu sulas. Un kā ir ar vakariņām? Man noteikti neder likums «neēst pēc pulksten 18:00 vakarā», taču cenšos ievērot, lai vakariņas nebūtu vēlāk kā 10 stundas pēc brokastīm.

Foto: Privātais arhīvs

Kā ir ar ēšanu svētku laikā? Protams, tas ir kārtējais izaicinājums. Es, ejot ciemos, vienmēr sev atgādinu, ka vēlos pavadīt labi laiku un labi justies arī pēc svētkiem, tāpēc apzināti izvēlos to, ko lieku uz sava šķīvja. Bet kā ir ar Tevi?

Novēlu pozitīvu nedēļu!

Vingruma Inese

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu