Ulme par šķiršanos: ja sākas sānsoļu problēmas un konflikti, tad ir jāizvēlas...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «STV Pirmā!»

Bloga ageless.lv autore un žurnāla «Pastaiga» skaistuma redaktore Una Ulme reiz teikusi, ka šķiršanās ir savā veida nāve, jo mirst attiecības. Kā piecelties pēc attiecību izjukšanas, atgūt dzīvesprieku, nenorakt sevi mūžīgās sērās un spēt skatīties jaunu attiecību virzienā? To «STV Pirmā!» ģimenes sievietes dzīvesstila raidījumā «Māmiņu klubs», kas jau šo svētdien būs skatāms TV ekrānos, modes žurnālistei jautāja raidījuma vadītāja Kristīne Virsnīte.

«Ir jāsēro. Taču jāsaprot, cik ilgi to darīt. Šķiršanās ir kā nāve, kas sagrauj daudz sapņu un cerību, pārvelkot svītru tam, ko mēs bijām iedomājušās,» atzīst Una Ulme. Viņa neslēpj, ka arī pašai laulības izjukšana bijis ļoti grūts un sarežģīts posms, taču viņa radusi spēkus saņemties un dzīvot tālāk.

«Sākumposmā ir patiešām smagi. Tev ir jāpiespiežas saņemties un iziet no mājas. Taču pats brīnumainākais ir tas, ka, lai arī mums šķiet, ka tās ir beigas, skan klišejiski, bet tas patiešām ir jauna sākums! Ja attiecības sevi ir izsmēlušas un mēs vairs nejūtamies tajās laimīgi, ja nekas vairs nenes prieku,

ja sākas sānsoļu problēmas, ārprātīgie konflikti un kliegšana vienam uz otru, tad tik tiešām ir jāizvēlas, kas ir labāk tev un tavam bērnam,»

saka Una.

Tāpat žurnāliste piebilst, ka vistrakākais pēc šķiršanās procesa ir panika, ārdīšanās un ķeršanās pie visiem salmiņiem. «Tas ir

brīdis, kad izdarām visādas stulbības, satiekam nepareizos vīriešus.

Taču tie ir tikai garāmejoši, kā mazās mācību stundas,» saka Una. Tā vietā viņa iesaka ievilkt elpu, nesteigties, censties izprast sevi un atrast to, ko patiešām vēlies.

«Es priekš sevis tajā posmā definēju, ko vēlos. Nevis vīrieti, bet sajūtu. Biju izslāpusi pēc miera un harmonijas, jo šķiršanās process bija stresains un haotisks. Katru vakaru gulēt ejot, es domāju tikai par šo sajūtu – kā jutīšos, kad man būs šis vīrietis.

Un, ticiet vai ne, viņš atnāca pie manis un iedeva šo sajūtu.

Tas brīdis, kad esam vienas, ir iedots, lai beidzot satiktu pašas sevi.» sievietes iedvesmo Una Ulme.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu