Cik kaitīga ir žāvēta vistiņa? Atbild eksperts

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Gluži vai par modes trendu kļuvusi cilvēku atturēšanās no dzīvnieku valsts produktiem, kļūstot par vegāniem. Kādas ir izplatītākās šo cilvēku kļūdas, no kā būtu jāuzmanās, lai nekaitētu savam organismam?

Kopā ar «Good Life Clinic» vadītāju, gastroenterologu Dr. Sabri Abdelmasī sniegsim atbildes uz jūsu jautājumiem: kas jāzina ikvienam veselīga uztura atbalstītājam.

Ēšana – tā ir bauda! Tomēr – visu ar saprātu! Esmu par sabalansētu uzturu. Visbiežāk izplatītas problēmas, kas saistītas ar nepareizu ēšanas laiku, porciju lielumu un mazkustīgu dzīvesveidu. Kas attiecas uz pārstrādātiem, žāvētiem, kūpinātiem dzīvnieku valsts produktiem, no medicīnas puses ir pierādīts, ka tie ir kaitīgi cilvēka organismam.

Tomēr organismam nepieciešama arī sarkanā gaļa, kas ir bagāta ar olbaltumvielām, aminoskābēm un minerāliem. Iesaku to lietot ne biežāk kā divas reizes nedēļā.

Jebkurš pamatīgi apstrādāts produkts zaudē daļu savu vērtīgo sastāvdaļu, jāpiebilst, ka žāvēšanas procesā rodas vairākas kaitīgas vielas, kas principā automātiski nozīmē, ka tvaicēta, vārīta vista mūsu organismam būs daudz vērtīgāka nekā žāvēta. Tomēr, ja esat žāvējumu piekritējs, žāvētu vistu izvēlēties būtu labāk nekā žāvētu sarkanās gaļas šašliku. Protams, tā nav organismam viskaitīgākā lieta, tomēr stipri biežāk kā reizi nedēļā es tomēr neieteiktu to iekļaut savā ēdienkartē.

Žāvējumi - jo retāk, jo labāk!

Lieciet aiz auss, ļoti svarīgs ir ēdiena pagatavošanas veids:

labāk vārīsim un sautēsim, ne cepsim un grilēsim.

Jāizvairās no gaļas pārcepšanas pārlieku augstā temperatūrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu