Jūnijā Rīgā ar jaunu mācību ciklu viesosies Dalailama

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Viņa Svētība Dalailama ir nolēmis atsaukties uzaicinājumam turpināt mācības Baltijas valstīm un Krievijai. Nākamais lielā skolotāja mācību cikls notiks Latvijas galvaspilsētā Rīgā 2018. gada 16. – 18. jūnijā.

Šoreiz visā pasaulē pazīstamais garīgais līderis ir izvēlējies aplūkot garīgā ceļa vieduma aspektu. 16. un 17. jūnijā Viņa Svētība Dalailama sniegs Dimanta sūtras (sanskr. Vadžraččhedikā, burtiski «Tā, kas sašķeļ kā vadžra») mācību, un 18. jūnijā tiks dāvāta Mandžušrī, Vieduma Budas iniciācija.

Mahājānas budismā garīgās prakses pamatu veido sešas «pilnības» jeb pāramitas. Pirmās piecas – dāsnums, krietnums, pacietība, uzcītība un meditācija – pieder pie «metodes», savukārt pradžņāpāramita jeb tukšuma izpratnes pilnība – pie «vieduma». Lai pareizi virzītos pa budisma ceļu, metodei un viedumam vienmēr jābūt vienotiem. Dimanta sūtra, kas atšķeļ maldus, ir spēcīgs tukšuma jeb visu parādību mijatkarības apjēgsmes līdzeklis.

Saņemot šīs sūtras skaidrojumu un svētību Mandžušrī praksei no izcilā garīgā skolotāja Viņa Svētības Dalailamas, ir ļoti reta iespēja nepastarpināti saskarties ar tiešu tukšuma izpratnes pieredzi, kas nepieciešama, lai sasniegtu budas stāvokli.

Viņa Svētības Dalailamas mācības Baltijas valstīm un Krievijai Rīgā notiek kopš 2014. gada un ir atvērtas visiem – gan budistiem, gan cilvēkiem, kurus interesē budisma filosofija, kas harmoniski savieno viedumu un neizmērojamu līdzcietību.

Biļetes pārdošanā būs no 17.04. Biļešu Servisā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu