«Vingruma» Inga: esmu zaudējusi 11,4 kg tauku – tātad ir labi

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Noslēgusies projekta «Vingruma maratons» priekšpēdējā nedēļa. Pēc pirmajām divām projekta nedēļām man likās, ka svars iet nost parāk lēni, bet mentors Normunds norādīja, ka būs labi, ja projekta ietvaros zaudēšu 10 līdz 12 kilogramus. «Gudrie» svari rāda, ka esmu zaudējusi 11,4 kg tauku – tātad ir labi!

Ar baltu skaudību skatos uz cilvēkiem, kas spēj mainīt dzīvesveidu un neatgriežas pie vecajiem paradumiem. Saprotu, ka man trīs mēneši ir par maz, lai es mainītu dzīvesveidu – joprojām kārojas apēst kaut ko garšīgu, bet neveselīgu. Ir bailīgi – vai tad, kad nebūs nevienam jāatskaitās, varēšu saņemties skaitīt kalorijas un ēst tikpat veselīgi kā projekta laikā.

Kaut arī lielākā daļa drēbju, ko velku ikdienā, nu ir par lielu, skapī ir saglabājušās arī drēbes, kuras diemžēl vēl ir par mazu, bet kurās tā vien gribētos ielīst. Mentors Normunds norāda: «Gatavojies nākamajiem 9 mēnešiem!» Godīgi sakot, šobrīd māc šaubas, vai spēšu tik ilgi turpināt iesākto, bet, ja padomā, arī pirms trīs mēnešiem šaubījos, vai varēšu izturēt projektā līdz galam, un galvā bija doma: «Kur es šoreiz esmu iesaistījusies?» Tagad ir žēl, ka projektā palikusi vien tikai viena nedēļa.

Foto: Privātais arhīvs

«Vingruma maratona» laikā esmu sapratusi, ka man ļoti patīk vingrot. Patīk sajūta, ka ar katru nedēļu spēju izdarīt vairāk. Pirmajā nedēļā gāju ar ātrumu 4,8 km stundā, bet šobrīd šāds ātrums liekas par lēnu pat priekš atsildīšanās. Interesanti, ko es varēšu izdarīt pēc deviņiem mēnešiem, turpinot apmeklēt sporta zāli tikpat aktīvi.

Saprotu, ka vienu no saviem trīs izvirzītajiem mērķiem – divciparu skaitlis uz svariem - šā projekta ietvaros diemžēl nesasniegšu, bet jūtu, ka tas ir rokas stiepiena attālumā. Līdz dzimšanas dienai, kas būs pēc mēneša, šo mērķi noteikti gribu sasniegt, un tad varēšu izvirzīt jaunu mērķi!

Zinu, ka atkārtojos, bet – man ir pati superīgākā atbalsta komanda – kolēģes un kolēģi, draudzenes un draugi, radinieki un cilvēki, kurus esmu iepazinusi «Vingruma maratona» laikā, trenere Samanta un pat «staltie brieži». Ik pa laikam kāds pasaka kaut ko tādu, kas liek saņemties un sasniegt vairāk, nekā bija iecerēts. Paldies visiem, kas mani atbalsta un uzmundrina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu