Laimi un veselību, Jūsu Augstība! Uzzini, kā karaliene bauda dzīvi nu jau 92 gadus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 21. aprīlī, Viņas Augstība karaliene Elizabete II svin savu 92. dzimšanas dienu. Ilgi gadi, bet britu lepnums aizvien ir spēka un dzīvesprieka pilns. Kas ir tas, kas karalienei ļauj dzīvot ar smaidu uz lūpām? Uzzini!

 
Foto: AFP

Dzimšanas dienas - divas reizes gadā!

Karaliene savu dzimšanas dienu svin divas reizes gadā - aprīlī un jūnijā. Divdesmit pirmajā aprīlī karaliene ir dzimusi, bet oficiālā balle un pieņemšana vienmēr notiek siltā laikā - jūnijā. Bet kāpēc tas tā notiek?

Šī tradīcija sākusies jau Džordža II laikā (1748), un tā pamatojama ar Lielbritānijas nepastāvīgajiem laika apstākļiem.

Džordža dzimšanas diena bija novembrī, un tas ir pārāk auksts laiks, lai organizētu parādes, tad nu svinīgo mirkli pārcēla uz vasaras sākumu.

Turklāt tik jauki ir dzimšanas dienā satikt savu ģimeni, kas karalienei tik kupla - bērni, mazbērni un mazmazbērni!
 
Foto: Reuters/Scanpix

Karaliene rūpējas par savu veselību visu dzīvi! Ko tu vari mācīties?

Lūk, pāris lietas, kuras vajadzētu mācīties no pasaulē iemīļotās karalienes.

  • No karalienes Elizabetes II varam mācīties regulāru ēdienreižu ievērošanu, kas patiešām ir veselīgi ikdienā, un, ja ēdiens ir sabalansēts un nav par daudz, tas arī neradīs lieko svaru.
  • Mērenība un pieticība laikam raksturos karalieni Elizabeti II līdz mūža galam. Iespējams, tas arī tāpēc, ka kara laikā nācās piedzīvot arī naudas taupīšanas un kuponu krāšanas laikus. Jā, viņai garšo dzērieni - bet tikai viens vai divi.
  • Starp citu, viņas tradīcija ir pirms lenča izdzert glāzi džina ar toniku un aperitīvu «Dubonnet», kam pievienots ledus kubiciņš un citrona šķēlīte. Tas nemaz nav slikti kuņģa darbības uzlabošanai.
  • Ne vien stresa mazināšanai, bet arī sportam. Karaliene ik dienas dodas garās pastaigās ar saviem mīļajiem korgijiem un tāpat ir bieži redzama zirga sedlos. Mīlestība pret dzīvniekiem liek tapt aktīvam.
  • Karaliene arī vienmēr domā par savu stāju - lai mugura ir taisna. Joga, riteņbraukšana, pastaigas, skriešana, teniss - tie visi ir osteoporozes ienaidnieki un labākie draugi tavai sirdij.
  • Ja tev ir mīloša ģimene, kas atbalsta ik uz soļa, un redzi tās turpinājumu savos bērnos, mazbērnos - tā ir motivācija dzīvot vēl ilgi. Laimīgs cilvēks ir arī veselīgs cilvēks, tāpēc mēģināsim būt tādi!
 
Foto: AP/AFP

Karalienes dārglietas - tās ir jāsargā un jāizved viesībās!

Laiks ielūkoties Viņas Augstības karalienes Elizabetes II dārglietu kolekcijā! Kā saka, meiteņu labākie draugi ir ... briljanti!

Lai gan karalienei Elizabetei II pieder ļoti daudz dārglietu, ir kāda neliela izlase, kura karalienei ir īpaši mīļa. Uzzini, kuras tās ir un kāds ir šo dārglietu izcelsmes stāsts!

Karalienes Elizabetes nozīmīgākās dārglietas un to izcelsmes stāsts

Foto: AFP/AP/LETA
 
Foto: EPA

Elizabetei nav autovadītājas tiesību, bet vienmēr mīlējusi automobiļus

Domājot par to, kas atrodams Lielbritānijas karaliskās ģimenes garāžā, prātā noteikti nāks grezni limuzīni no britu kompāniju Rolls-Royce vai Bentley klāsta. Protams, arī tādi bija, ir un būs karaliskās ģimenes rīcībā, taču laika gaitā kā iecienītākie sevi apliecinājuši Land Rover bezceļu automobiļi - uzbūvē vienkārši, tāpēc viegli uzturami un vienkāršajai tautai tuvi auto.

Lasi vairāk par smalkajiem auto, kam piederējusi Elizabetes II sirds!

Elizabetes II iecienītākais auto jeb karaliskākais no visiem auto zīmoliem

 
Foto: AFP/AP/Reuters

Elizabetei katru dienu jauns kostīms, kas neatkārtojas!

Lielbritānijas karalienei Elizabetei II ir milzīga garderobe, kur katram kostīmam ir savs kods un kopīgs arhīvs, lai negadītos kādā vizītē uzvilkt jau reiz valkātu tērpu. Kāpēc Elizabeti II redzam vienmēr tik košās krāsās tērptu? Izrādās, lai viņa vienmēr būtu pamanāma, jo karaliene ir maza auguma. Lai vai kostīmiem ir vesels arhīvs - tomēr viņas mīļākais apģērbs ir kāda 25 gadus veca jaka.

Lasi un uzzini vēl ko interesantu un dīvainu par karalienes garderobi!

Kurpju ievalkātājs, apakšveļas noslēpums un citas Elizabetes II garderobes dīvainības

 
Foto: AFP/AP/Reuters

Elizabetes dzīves vēsturiskie kadri!

Elizabete kļuva par monarhu 1952.gada 6.februārī 25 gadu vecumā pēc sava tēva karaļa Džordža VI nāves. Tas notika, kad viņa kopā ar vīru princi Filipu apmeklēja toreizējo britu koloniju Keniju. Oficiālā kronēšanas ceremonija Vestminsteras abatijā Londonā notika 1953.gada 2.jūnijā, dodot tautai laiku sērot par Džordža VI nāvi. Karaliene savas valdīšanas laikā ir pieredzējusi 12 Lielbritānijas premjerministrus un 12 ASV prezidentus.

Aicinām arī tevi atskatīties uz vēsturiski nozīmīgiem foto mirkļiem, kas raksturo Lielbritānijas karalienes dzīvi kopš pirmajām dienām stumjamos ratiņos!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu