TOP 5: vairāku simtu gadu senās karaliskās ģimenes kāzu tradīcijas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vēl tikai divas dienas - un jau 19.05. mēs ieraudzīsim skaisto karaļnama jauno pāri - princi Hariju un Meganu Mārklu solot viens otram mūžīgu mīlestību. Kamēr ziņkārība moka par to, kas būs mugurā līgavai, aicinām iepazīt karaļnama kāzu tradīcijas, kas ir teju 200 gadus senas!

 
Foto: AFP/Scanpix

Gredzeni no retā Velsas zelta

Karalienes Elizabetes, Karalienes Mātes, princeses Margarētas, princeses Annas, Velsas princeses Diānas laulības gredzeni ir gatavoti no viena zelta gabala - tā saucamā retā Velsas zelta, kas savulaik iegūts Klogi zelta raktuvēs, tādējādi turpinot karaliskās ģimenes tradīciju, kas aizsākās gandrīz pirms 90 gadiem. Arī Kembridžas hercogu pāra Keitas un Viljama rokas rotā šā materiāla laulības gredzeni.

Par Harija un Meganas kāzu gredzeniem uzzināsim tikai viņu kāzu dienā.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Mirtes zariņi līgavas pušķī - no 170 gadus veca krūma

Vairākās karaliskās ģimenes paaudzēs līgavas pušķī ir iepīti mirtes zariņi. Šī tradīcija nāk jau no karalienes Viktorijas un Alberta kāzām.

Mirtes zariņš jau izsenis simbolizē mīlestību, auglību un nevainību.

Šī konkrētā mirte, kas kāzu pušķī pēdējai bija Keitai Midltonei, aug karalienes Viktorijas brīvdienu mājā jau 170 gadus, kopš princis Alberts, saņēmis no vecmāmiņas, to 1845. gadā dāvāja savai līgavai Viktorijai. Un tieši šā auga atvases vēl aizvien rotā karalisko līgavu pušķus.

Foto: AFP/Scanpix
 
Foto: AFP/Scanpix

Ziedi uz nezināma kapa

Pirms 100 gadiem vēl kādu tradīciju aizsāka Karaliene Māte. Viņa savā kāzu dienā Vestminsteras abatijā nolika ziedus uz kāda nezināma karotāja kapa, pieminot sava brāļa Fergusa bojāeju kaujā 1915. gadā, kā arī izrādot cieņu visiem Pirmajā pasaules karā bojā gājušajiem.

Lēdija Elizabete (Karaliene Māte) ir vienīgā līgava, kura pie altāra devās bez kāzu pušķa, jo to atstāja uz kapakmens. Šī tradīcija gan pamainījusies - tagad līgavas, dodoties ārā pēc ceremonijas, savu pušķi dāvā nezināmā kareivja kapavietai.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Apelsīnu ziedi un balta kāzu kleita

Šo tradīciju aizsāka princis Alberts un karaliene Viktorija. Līgava savā kāzu dienā nelika galvā tiāru, bet gan apelsīnu ziedu kroni kā šķīstības simbolu. Apelsīnu ziedi pārim nozīmēja veiksmi un uzmanības apliecinājumus. Princis Alberts savai mīļotajai vēlāk dāvāja dažādas rotaslietas apelsīnu ziedu izskatā.

Foto: AFP/Scanpix

Karalienes Viktorijas baltā satīna kleita un apelsīnu ziedi tapa par standartu karaliskajai ģimenei, un šādi laulājās dzimtas sievietes arī vēlāk.
Princese Viktorija, princese Alise, princese Helēna, princese Luīze, Prūsijas princese Luīze Margarēta, Valdekas un Pirmontas princese Helēna, princese Beatrise un princese Aleksandra savam kāzu tērpam izvēlējās apelsīna ziedu nianses.

Kad karaliene apprecējās ar Edinburgas hercogu 1947. gadā, apelsīnu ziedi atkal bija daļa no tērpa. Karalienes velci rotāja apelsīna ziedu virtene ar pērlēm un kristāliem.

 
Foto: AFP/Scanpix

Oficiālais kāzu foto

Kad vēl nebija fotoaparātu, pārim bija jāpozē gleznotājam, kas visbiežāk notika pēc svinībām. Pirmais, kas izmantoja fotoaparātu, bija karalis Edvards VII un karaliene Aleksandra. Viņi atzina, ka tas nav nekas kaitīgs vai velna izgudrojums.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu