Mārkla turpina tradīciju un atstāj līgavas pušķi uz nezināma kapa

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Saseksas hercogiene Megana pēc savām laulībām ar princi Hariju jeb Saseksas hercogu turpināja britu karaliskās ģimenes tradīcijas un līgavas pušķi atstāja uz nezināma kareivja kapa Vestminsteras abatijā.

Saseksas hercogiene pušķi tur novietoja 20. maijā, jo pati kāzu ceremonija notika Svētā Džordža kapelā, kur šādas apbedījuma vietas nav.

Pirms 100 gadiem tradīciju aizsāka Karaliene Māte. Viņa savā kāzu dienā Vestminsteras abatijā nolika ziedus uz kāda nezināma karotāja kapa, pieminot sava brāļa Fergusa bojāeju kaujā 1915. gadā, kā arī izrādot cieņu visiem Pirmajā pasaules karā bojā gājušajiem.

Lēdija Elizabete (Karaliene Māte) ir vienīgā līgava, kura pie altāra devās bez kāzu pušķa, jo to atstāja uz kapakmens. Šī tradīcija gan pamainījusies - tagad līgavas, dodoties ārā pēc ceremonijas, savu pušķi dāvā nezināmā kareivja kapavietai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu