Danilāns: sporta zālē tu nesvīsti, lai nomestu svaru, - tur ir kas cits

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kā uzskata gastroenterologs profesors Anatolijs Danilāns, kustīgums nav zāles liekā svara nomešanai. Tas gan palīdz, bet nav galvenais iemesls, kāpēc mēs kustamies.

«Pirmkārt, kustība vajadzīga kauliem! Izrādās, no kauliem izdalās ļoti labas un veselīgas vielas, kuras vēl nav sintezētas. Tās ir tādas vielas, kuras aptiekās nav dabūjamas,» Latvijas Radio raidījumā «Kā labāk dzīvot» skaidro profesors.

Zinātnieki pagaidām šīs brīnumvielas nekādi nespēj radīt. «Zinātnieki kā traki mēģina tās vielas dabūt, bet nav. Un šo visu labumiņu dabū arī mūsu labās baktērijas. Jā, tas ir paradoksāli, ka domājam, kāpēc ne no aknām? Nē, no trulajiem kauliem!»

Danilāns vēl min skaidru izskaidrojumu, ka tas darbojas jau izsenis: «Gadu miljoniem cilvēks kustināja savus kaulus, lai noskrietu un dabūtu ēdamo. Un tad daba izdomāja, ka kaulos jāsaliek labas vielas, kas mūsu organismu baros tālāk! Tāpēc kustamies, kaut vien kā traki skrienot pa pagalmu, bet kustinām kaulus!»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu