Dalailama atbild TVNET par sieviešu līdztiesību: šis ir laiks sievietēm vērst pasauli labāku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Viņa Svētība Dalailama šobrīd turpina mācības, kas no 16. līdz 18. jūnijam notiks Rīgā. TVNET bija iespēja tikties ar Viņa Svētību klātienē un uzdot jautājumu par sieviešu līdztiesību mūsdienu pasaulē.

TVNET: Kādas ir jūsu domas par sieviešu līdztiesību mūsdienu pasaulē? Kādām tām būtu jābūt?

VS Dalailama: Vienlīdzīgām! Sievietes ir tādas pašas, ja neskaita dažas siltas vietas – te (norāda uz klēpi) un te (pieskaras krūtīm), kas atšķiras no vīriešiem.

Citādi – tādas pašas cilvēka smadzenes, tāds pats intelekts. Mēs visi esam vienādi.

Ja atgriežamies sākumā – vīrietis un sieviete sagāja kopā, bet, ja izšķirtos, tad šajā pasaulē nebūtu nekā, nevienas cilvēcīgas būtnes. Tā ir realitāte.

TVNET: Tomēr pasaulē daudzviet dominē vīrietis...

VS Dalailama: Jā, domāju, senos laikos, kad notika cīņas ar zobeniem, vīrietis pēkšņi tapa fiziski stiprāks. Un sākās vīriešu dominance.

Tomēr šodien pasaulē vajag ko citu - vairot mīlestību, līdzjūtību un cieņu. Un te ir sieviete. Laiks sievietēm.

TVNET: Lai vairotu šīs emocijas un darītu pasauli labāku?

VS Dalailama: Saskaņā ar zinātnieku pētījumiem bioloģiski sievietes ir iejūtīgākas apkārtējo ciešanās nekā vīrieši. Visi 7 miljardi cilvēku nāk no Dēmetras (auglības dieviete), un katrs ir izglābts, audzis sev atbilstoši, un tas viss - pateicoties mātes rūpēm. Ieskaitot mātes pienu!

Tāpēc ir pienācis laiks pielikt pūliņus, lai veicinātu mīlestību un cieņu, un te tieši sievietēm ir lielākā atbildība.

Sievietēm piemīt milzīgs spēks. Tagad, 21. gadsimtā, mums tiešām ir jāliek uzsvars uz līdzjūtības svarīgumu. Un šajā jautājumā, domāju, sievietes var spēlēt svarīgāku un aktīvāku lomu...

Vairāk atbildes uz jautājumiem skaties video!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu