6 idejas, kā nodzīvot katru dienu kā svētkus (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristīne Grīnvalde

Baltās pop-up piknika vakariņas L’elegante Pop-Up Picnic Latvijā notiek kopš 2015. gada, un šajā laikā dalībnieku skaits ir audzis no 500 līdz 1500. Šāda veida pikniki ir populāri daudzviet pasaulē, un to galvenā ideja ir vakariņas skaistā pilsētvidē jeb vakariņošana neierastā vietā. Šobrīd dažādu pikniku laiks ir pašā plaukumā, un L'elegante Pop-Up Picnic producente, komunikācijas un pasākumu mārketinga aģentūras Pop Up Sense vadītāja, Biznesa augstskolas Turība absolvente Gunta Skalberga stāsta, ka prieku iespējams rast arī mazās lietās un ir jāprot atrast balansu starp darbu, ikdienas stresu un atpūtu. Gunta Skalberga dalās idejās, kā pavadīt neaizmirstamu vasaru un mācīties katru dienu nodzīvot kā svētkus.

 
Foto: publicitātes

Saturam ir nozīme

Atbalstu uzskatu, ka saturs ir karalis. Pasākuma izvēlē vienmēr jāņem vērā, vai tā saturs ir interesants un uzrunā tieši tevi. Piknika veiksmes faktors ir tas, ka šis pasākums piedāvā vērtības, kuras ir svarīgas ikvienam cilvēkam – prieku, kopā būšanu, dalīšanos, iespēju iesaistīties un piedalīties skaista notikuma tapšanā. Tas sapulcina draugus, kurus vieno laba gaume, skaistums un mirkļa burvība. Vakars tiek pavadīts, svinot un izbaudot prieku, ko sniedz elegantas vakariņas kopā ar seniem un jauniegūtiem draugiem.

 
Foto: publicitātes

Mūzika kā mūžīga vērtība

Koncerti un festivāli ir neatņemama vasaras sastāvdaļa, atliek tikai izvēlēties mākslinieku un īsto notikumu. Koncertu un festivālu apmeklēšana ir arī daļa no manas vasaras. Labprātāk izvēlos pasākumus, kas spēj saglabāt zināmu intimitāti arī tad, ja apmeklētāju skaits ir liels. Piemēram, Sunset festivāls Siguldas pilsdrupās ietilpst šajā kategorijā. Pasākuma norises vieta un aura ir īpaša. Šie koncerti sniedz iespēju atrasties tuvu māksliniekam, mijiedarbība starp mākslinieku un auditoriju ir daudz spēcīgāka. Turklāt pasākums uzrunā dažāda veida auditoriju, katrs var atrast ko savai gaumei atbilstošu. Mana šīvasaras koncerta izvēle noteikti būs A-ha akustiskais koncerts 17. jūlijā.

 
Foto: publicitātes

Atrodi savu spēkavotu dabā

Ne vienmēr jāmeklē izteikti organizēti pasākumi. Prieku var atrast arī dabā, pabūt ar sevi vai sev tuviem cilvēkiem. Dabā var darīt tik daudz! Doties pārgājienā, laivu braucienā, nakšņot teltīs, supot visdažādākajās ūdenstilpēs – tā ir mūsu īsās vasaras priekšrocība, ko vērts izmantot. Būšana pie dabas palīdz uzņemt enerģiju un uzlādēties pozitīvi. Dienas ir garas un, ja spējam atrast balansu starp darbu un atpūtu, varam paspēt noķert vasaras sajūtu. Turklāt vasara mūs šogad lutina kā nekad!

 
Foto: publicitātes

Iedvesmoties, nevis sekot tendencēm

Ceļošana ir mana sirdslieta. Ceļojot ir iespēja iepazīt citas kultūras, arī svētku svinēšanas tradīcijas, tomēr es iesaku neskriet pēc tendencēm, bet gan iedvesmoties no tām, pielāgot tās savām vajadzībām un īstenot īpašā veidā. Mūs bieži pārņem sajūta, ka citur ir labāk, tomēr, mājās atgriežoties, saproti, ka šeit ir tava vide, kas ir tuva un saprotama.

 
Foto: publicitātes

Ēdiens kā daļa no piedzīvojuma

Tehnoloģijas ir globāla tendence pasākumu jomā, bet, kur tehnoloģijas, tur - augstas izmaksas. Esmu novērojusi, ka mēs, latvieši, spējam to aizstāt ar netradicionālām lietām un gastronomiju. Dažādi gastronomiskie pasākumi, šķiet, aktuāli kļuva tieši krīzes laikā, kad cilvēki citādi paskatījās uz kulināriju, gatavošanu mājās. Gadu gaitā šī tendence attīstījusies kā šefpavāru priekšnesums, kā garšas piedzīvojums. Svarīgs ir kļuvis pats ēdiena baudīšanas process - ēdiens nav prioritāte, tā ir daļa no piedzīvojuma, pieredzes, caur kuru varam apmierināt papildu maņas.

 
Foto: publicitātes

Katra diena kā svētki

Ikreiz, apmeklējot Parīzi, iedvesmojos no francūžiem. Mans novērojums ir, ka viņi prot svinēt dzīvi – prieku rast mazās lietās, piemēram, pēc darba ar draugiem satikties parkā vai pie Sēnas, lai sarīkotu mazu pikniku, papļāpātu, baudot glāzi vīna. Arī L'elegante Pop-Up Picnic ideja nāk no Francijas. Tradicionāli svētki francūžiem pat nav tik ļoti vajadzīgi, jo viņi spēj atrast dzīves svinēšanas brīdi ikdienā. To arī māca pikniks – satikties darba dienas vakarā skaistā vietā un uzburt sev svētkus.

Lai katra diena būtu kā svētki, jāseko sirdsbalsij. Sadzirdi sevi un to, ko tu patiešām vēlies, neatliec, bet ļauj sev to! Tā var būt tikšanās ar sen neredzētu draugu, saulriets pie jūras vai kas cits, kas tev sagādās prieku. Ja ne katru dienu, tad katru nedēļu kādā no dienām var noķert šo prieka sajūtu, ko var arvien attīstīt. Rīta cēliens ir ļoti svarīgs, jo, kā iesāksi dienu, tā pavadīsi. Tāpēc svarīgi ir atrast brīvu brīdi no rīta, lai noskaņotos un saprastu, kā vēlies pavadīt šo dienu, apzināties, ko vēlies tajā piedzīvot. Nekas nenotiek pats no sevis. Pats ģenerē sevī to prieka sajūtu, atrodi balansu starp darbu, rutīnu un brīdi sev! Svētki sākas tevī!

Raksta autore - L'elegante Pop-Up Picnic producente, komunikācijas un pasākumu mārketinga aģentūras vadītāja, biznesa augstskolas Turība absolvente Gunta Skalberga.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu