4 pamatnoteikumi, lai vasarā sejas āda nezaudētu mirdzumu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Vasaras sezona mēdz sagādāt sejas ādai ne mazums izaicinājumu – spēcīgi saules stari, peldes un izklaides vējā var sausināt sejas ādu un padarīt to jutīgu. Lai arī šajā gadalaikā sejas āda saņemtu pietiekamas un atbilstošas rūpes, Artistry skaistuma eksperts Andžejs Savickis (Andrzej Sawicki) atgādina vienkāršus sejas kopšanas pamatnoteikumus, kuri bieži vien tiek nepelnīti aizmirsti.

 
Foto: Pixabay

Ūdens ir atslēga uz veselīgu ādu

Vispārzināms ir fakts, ka āda ir cilvēka lielākais orgāns, caur kuru ķermenis atbrīvojas no toksīniem un šlakvielām. Tieši tādēļ tai nepieciešamas īpašas rūpes ne tikai ārēji, bet arī iekšēji. Atbilstoša ūdens daudzuma uzņemšana ir vitāli svarīga ne vien ķermeņa funkciju nodrošināšanai, bet arī skaistam un veselīgam izskatam - tā nodrošina ādas elastīgumu un labsajūtu, kā arī palēnina tās novecošanos. «Īpaši vasarā, kad Latvijas daba ir pilnbriedā, ādas labsajūtas uzlabošanai papildus ūdenim var dzert arī zāļu tējas. Piemēram, kumelīšu dzēriens palīdzēs ne tikai uzņemt nepieciešamo šķidruma daudzumu, bet arī mazināt nogurumu,» iesaka A.Savickis.

 
Foto: Pixabay

Kosmētika – jo mazāk, jo labāk

Pievilcīgākā šīs vasaras skaistumkopšanas tendence ir tīra un viegli iesauļota sejas āda, kurai papildu kosmētikas uzklāšana nav nepieciešama. Nelielu nepilnību, piemēram, pūtīšu vai tumšo loku noslēpšanai ieteicams izmantot vieglu, mitrinošu tonālo krēmu. Savukārt vaigu kaulu izcelšanai vasaras sezonā noderēs mirdzošs vaigu sārtums. Vasara ir īstais laiks, kad ļaut sejas ādai atpūsties!

 
Foto: Pixabay

Skaistumkopšanas līdzekļi ar SPF filtru ir obligāti

Saules kaitīgā ietekme veicina grumbiņu un ādas pigmentācijas veidošanos, tādēļ vasarā ieteicams izvēlēties daudzfunkcionālu aizsargājošu losjonu. Lai sejas āda saulē neapdegtu, filtram būtu jābūt vismaz 30SPF, tādējādi nodrošinot vienmērīgu un ilgstošu aizsardzību. A.Savickis atgādina: «Lai neizceltu «vārnu kājiņas» jeb grumbiņas acu kaktiņos, īpaši rūpīgi saules aizsardzības līdzekli jāuzklāj uz ādas ap acīm!»

 
Foto: Pixabay

Nomieriniet un atvēsiniet saulē apdegušu ādu

«Esmu dzirdējis, ka latvieši iesaka uz saules apdedzinātas ādas uzklāt skābo krējumu. Lūdzu, nedariet tā! Skābais krējums satur taukvielas, kas bloķē poras, tādējādi āda nespēj saņemt nepieciešamo skābekļa daudzumu,» brīdina skaistuma eksperts. Turklāt skābā krējuma sastāvā esošās baktērijas var radīt ādas iekaisumu. Ja āda saulē ir apdegusi, ieteicams lietot speciāli tam paredzētus atvēsinošus un nomierinošus krēmus vai gelus, piemēram, lieliski palīdzēs alvejas gels.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu