Grīdas segums - lamināts

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grīdas izvēle ir viens no svarīgākajiem jautājumiem interjera izveidē. Grīda jebkurā miteklī spēj radīt siltuma un mājīguma atmosfēru un tā kalpos daudzus gadus, tāpēc ir svarīgi izvēlēties pareizo segumu. Šobrīd viens no populārākajiem grīdas segumu veidiem noteikti ir lamināts.

Lielākajā daļā gadījumu cilvēki uzskata, ka lamināts ir izdevīgākais risinājums cenas ziņā, tomēr, ja ir vēlme pēc kvalitatīva un ilgmūžīga apdares materiāla, tad ir jārēķinās, ka šis nebūs tas gadījums, kad ekonomēt uz lētu grīdas segumu.

Foto: Publicitātes foto

Kāpēc lamināts?

Ar laminātu ir iespējams izveidot dažādus dizainus – parketa, dēļu vai flīžu rakstus, un tam piemīt gan ļoti laba nodilumizturība, gan arī labas siltuma vadāmības īpašības.

Lai lamināts ilgāk kalpotu, to ieteicams izvēlēties vismaz 7-8 mm biezu. No lamināta plāksnes blīvuma un biezuma ir atkarīga arī tā stabilitāte un noturība pret deformācijām. Labas kvalitātes lamināts kalpos ilgi, un arī pēc desmit vai piecpadsmit gadiem izskatīsies nevainojami. Piebriedušas šuves, spraugas savienojuma vietās un nodilusi virsējā kārta - tās ir raksturīgas īpašības tikai lētam un mazāk kvalitatīvam laminātam.

Foto: Publicitātes foto

Kāpēc izvēlēties laminātu:

  • Tas nav jāslīpē un jālako, kas nozīmē, ka ieklāšanas darbu laikā nav jāsaskaras ar putekļiem vai nevēlamiem līmes vai krāsas izgarojumiem.

  • Tas neizbalē saulē un nezaudē savu krāsu un dizainu.

  • Tas ir viegli kopjams – jebkuru traipu ir viegli notīrīt.

  • Ja gadījumā gadu gaitā tiek mainīts interjers, tad jāpatur prātā, ka lamināta nomaiņa ir daudz vienkāršāka un ātrāka, salīdzinājumā ar parketu vai flīzēm.

  • Veco laminātu var ieklāt, piemēram, vasarnīcā, jo tas ir ērti noņemams un tikpat vienkārši ieklājams jebkurā citā telpā.

  • Lamināts būs siltāks nekā flīzes, pa to būs patīkami staigāt arī ar basām kājām.

  • Salīdzinot ar parketu, lamināts ir izturīgāks pret skrāpējumiem. Pa parketu nekad nebūs iespējams pāriet ar augstpapēžu kurpēm, neatstājot tajā nospiedumus.

Foto: Publicitātes foto

Modes tendences

Tagad īpaši populāri ir veidot interjeru ar krāsu un materiālu kontrasta palīdzību. Lamināts ir ļoti pateicīgs apdares materiāls, jo tas var tikt izmantots gan kā fons, uz kura izcelt detaļas, gan kā vairāku detaļu kopums. Tas lieliski der telpu zonēšanai un lieliski papildina jebkuru citu materiālu. Lamināts lieliski sader ar mīksto grīdas segumu un flīzēm.

Foto: Publicitātes foto

Kopšana

Lamināts ir ļoti viegli kopjams materiāls. Ikdienā tā kopšanai nav nepieciešams veltīt daudz laika, kas arī ir viens no tā lielākajiem plusiem. Pietiks, ja tas regulāri tiks notīrīts no ikdienas putekļiem un, pēc vajadzības, tiks veikta mitrā uzkopšana ar speciāliem, tam paredzētiem līdzekļiem. Lamināts nav jāvasko, jo tam ir jau iestrādāts pārklājums, kas piešķir spīdumu. Vasks var dot tieši pretēju efektu – virsmu padarīt pleķainu, turklāt, tā efekts ir ļoti īslaicīgs.

Foto: Publicitātes foto

Atgādinājums

Jāatceras, ka lamināts nav universāls grīdas segums un ir vietas, kur tas nebūs labākais risinājums, piemēram, vannasistabā. Ja vannasistabas izmērs ļauj, tad, protams, ka laminātu var ieklāt, bet daļā, kur regulāri būs mitrums, piemēram, tuvāk vannai vai zem izlietnes, tomēr jāizvēlas flīzes. Tāpat lamināts diez vai būs labākais risinājums virtuvē, īpaši, ja tur atrodas veļas mazgājamā mašīna. Arī pie ieejas durvīm būtu rūpīgi jāizsver grīdas seguma izvēle. Rudenī un īpaši ziemā bieži vien uz grīdas nonāk ūdens no apaviem. Lai neatteiktos no lamināta, labi būtu novietot paklāju ar gumijas pamatni, kas uzsūks lieko mitrumu no apaviem.

Foto: Publicitātes foto

Speciālista ieteikums

Veikala Decorum interjera un delikatešu centra mc2 grīdas segumu iepirkumu speciāliste Silvija Purene iesaka izvēlēties kādu no ražotāja Alloc kolekcijas Original piedāvātājiem laminātiem. Izturības ziņā tas ir līderis, jo tam ir 34. nodilumizturības klase ne tikai virskārtā, bet gan visā plāksnē, bet, pateicoties metāla click ieklāšanas sistēmai, tas tiek izmantots pat autosalonos. Pagaidām Alloc ir vienīgais ražotājs, kas piedāvā skujiņas veida laminātu Alloc Chateau kolekcijā, ko nezinātājs neatšķirs no īsta parketa. Pie tam, šis lamināts ir pieejams visdažādākajās krāsās, kas pārsteidz ar fantastiskiem dizaina risinājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu